Vaasan Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0209628-8

  • Kirkkopuistikko 0

  • VAASA

(06) 3245770

Vaasan Sähkö

Vaasan Sähkö on varma ja vakaa energia-alan yhtiö, jonka vaaleanpunaisen ja valkoisen väreissä hehkuva logo on aktiivisen markkinoinnin ansiosta tullut monelle suomalaiselle tutuksi myös Pohjanmaan ulkopuolella. Sähkönmyyjänä Vaasan Sähkö toimii koko Suomessa. Vuonna 1892 perustettu yhtiö on voittanut Suomen tyytyväisempien yksityisasiakkaiden tittelin, mikä toimii omalta osaltaan todistuksena yhtiön ensiluokkaisesta asiakaspalvelusta.

Voit tehdä vertailun jo tänään Zmartan sähkösopimusten kilpailutuksen ja katsoa, olisiko esimerkiksi Vaasan Sähkön sopimusvalikoimassa juuri sinulle sopiva ja edullinen vaihtoehto.

150 ihmistä työllistävä sähköyhtiö pyörittää yli 100 miljoonaan liikevaihtoa. Se tarjoaa kolmea erilaista sähkötuotetta, joita ovat yleissähkö, yösähkö sekä kausisähkö. Tämän lisäksi saat valita, haluatko perussähköä vai tuulivoimaa.Perussähkö koostuu erilaisista tuotantomuodoista, kun taas tuulisähkö perustuu kotimaiseen tuulienergiaan. Lisäksi tarjolla on kaukolämpöä kaukolämpöverkon alueella asuville ihmisille.

Vaasan Sähkön konserniin kuuluu myös Vaasan Sähköverkko, joka keskittyy sähkönsiirtoon omalla toiminta-alueella. Tämä tarkoittaa, että yrityksellä on laaja osaaminen erilaisista sähkötoiminnoista ja se voi keskittyä vahvaan tuotekehitykseen. Lisäksi se omistaa osakeyhtiö Raveran, joka keskittyy sähköverkkojen huoltamiseen ja rakentamiseen.

Vaasan Sähkö asiakaspalvelu

Asiakastyytyväisyys ei ole Vaasan Sähkölle pelkkää sanahelinää. Asiakkaita (ja potentiaalisia sellaisia) palvellaan puhelimessa, paikan päällä Vaasan asiakaspalvelupisteessä sekä verkon kautta chatissa ja sähköpostitse. Toki käytössä on myös näppärä ja helppokäyttöinen Online-palvelu niin verkkosivuilla kuin mobiilisovelluksessa. Sovellus on uudistunut hiljattain ja tarjoaa entistä enemmän toiminnallisuuksia.

Koska kyseessä on vaasalainen toimija, ei ole yllättävää, että ruotsinkieliseltä nimeltään Vasa Elektriska -niminen yhtiö tarjoaa palvelua asiakkailleen myös toisella kotimaisella. Yhtiön sivustolta löytyy kattavasti ohjeita ja tietoutta sähköä ja yhtiön omia tuotteita koskien niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Mainittakoon sekin, että asiakastyytyväisyyden mittaamisen keskittyneen EPSI Rating -yhtiön Sähkön vähittäismyynti 2020 -tutkimuksessa Vaasan Sähkö sijoittui ykköseksi.

Vaasan Sähkö palvelukuvaus

Sähkösopimusta kaipaavalle Vaasan Sähkö tarjoaa selkeän vaihtoehtojen paletin tuotantotavan ja voimassaolon suhteen. Valittavana on myös sähkön mittaustapa: yleissähkö, kausisähkö tai yösähkö. Kyseessä ei kuitenkaan ole pelkkä sähkön myyntiin keskittynyt yhtiö, sillä vaasalaisilla on hyppysissään monialainen ja tulevaisuuteen katsova energiakonserni.

Vaasan Sähkön konserniin kuuluu myös Vaasan Sähköverkko, joka keskittyy sähkönsiirtoon omalla toiminta-alueellaan. Tämä tarkoittaa, että yrityskonsernilla on laaja osaaminen erilaisista sähkötoiminnoista ja se voi keskittyä vahvaan tuotekehitykseen.

Lisäksi Vaasan Sähkön omistuksiin kuuluu osakeyhtiö Ravera, joka keskittyy sähköverkkojen huoltamiseen ja rakentamiseen. Vaasan sekä joillakin Mustasaaren ja Vähänkyrön alueilla yhtiö vastaa myös kaukolämpöverkosta.

Vaasan Sähkö tarjoaa monen muun alan sähköyhtiön tavoin kuluttaja-asiakkaille mahdollisuuden siirtyä aurinkoenergian aikakauteen. Aurinkopaneelijärjestelmän tilaaminen juuri oman kodin tarpeisiin mukautettuna ja avaimet käteen -periaatteella on helppoa ja vaivatonta, ja paneeleilla on 25 vuoden tuottotakuu. Kiinteistöyhtiöt voivat myös hankkia Vaasan Sähköltä apua sähköautojen latausmahdollisuuksien kartoittamiseen.

Vaasan Sähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Yhtiönä Vaasan Sähkö Oy on aloittanut taipaleensa jo 1800-luvulla ennen itsenäisyyden aikaa. Tuolloin maamme oli ottamassa vasta ensimmäisiä askeleita sähköistymisen tiellä. Nykyisin noin 120 henkilöä suoraan työllistävä konserni on kuitenkin pysynyt mukana kehityksen kelkassa, mistä yhtenä esimerkkinä vaikkapa kaukolämmön ilmastotakuu.

Vaasan Sähkö on investoinut muun muassa Teuvan Paskoonharjun tuulivoimapuistoon, ja yhtiön tavoite onkin lisätä uusiutuvan energian osuutta tuotannossaan. Vuoden 2019 tilastojen perusteella yhtiön myymästä sähköstä jo yli kolmannes (37,3 %) on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Paikallisesti Vaasan Sähkö toimii vahvasti hiilineutraalin Vaasan puolesta.

Vaasan Sähkö sähkösopimus

Mitä kuluttajille suunnattujen sähkösopimustuotteiden valikoimaan tulee, se on Vaasan Sähköllä selkeä ja helposti hahmotettava. Mittaustapoja ovat Yleissähkö, Yösähkö ja Kausisähkö. Sopimustyyppejä puolestaan on neljä kappaletta. Näissä on kaksi määräaikaista vaihtoehtoa ja kaksi toistaiseksi voimassa olevaa.

Mikäli sähkösopimuksen valinta osuu Vaasan Sähköön ja kaipaat määräaikaista sopimusta, on tarjolla Ilmastosähkö 12 kk ja Ilmastosähkö 24 kk – siis yhden ja kahden vuoden sopimukset. Ilmastosähkö-sopimuksissa sähkö on tuotettu uusiutuvien energialähteiden ja ydinvoiman avulla, joten sähkön tuotanto on alkuperäätakuun varmistamana täysin päästötöntä. Määräaikainen sopimus on hyvä valinta, mikäli tahdot taata saman hinnan koko sopimuskaudelle. Yllätyksiä ei siis hinnan suhteen ole tiedossa.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus tarjoaa enemmän joustoa irtisanomisajankohdan suhteen kuin määräaikainen. Toistaiseksi voimassa olevia Vaasan Sähkön sopimustuotteita ovat Perussähkö ja Tuulisähkö. Tuulisähkö-sopimuksella myydään täysin kotimaista ja yksinomaan tuulivoimalla tuotettua sähköä. Vaasan Sähkön myymä tuulisähkö on peräisin Vaasan, Tornion, Ilmajoen ja Kristiinankaupungin tuulivoimaloista.

Vaasalaisyhtiön Perussähkö-sopimus ei sopimustyypistään huolimatta ole tavannut olla kovin kallis kWh-hinnaltaan, mutta toki hinta saattaa silloin tällöin vaihdella. Hinnan muutoksista ilmoitetaan asiakkaille kuitenkin kirjeitse kuukautta ennen sähkön hinnan muuttumista – ja kun käytössä on 14 vuorokauden irtisanomisaika, ehtii moisessa tilanteessa hyvin kilpailuttamaan sopimuksensa uudelleen palvelumme kautta.

Vaasan Sähkö sähkö hinta

Kun teet sähkösopimusten kilpailutuksen kauttamme ja vertailet eri sopimuksia keskenään, näet aina ajankohtaisen hinnaston. Myös vertailumme Vaasan Sähkö -hinnasto on tuorein mahdollinen. Alla on kuitenkin vaasalaisyhtiön hinnasto kesän 2021 tilanteen mukaan:

  • Ilmastosähkö 12 kk5,99 snt / kWh + ei perusmaksua

  • Ilmastosähkö 24 kk5,43 snt / kWh + perusmaksu 3,50 € kuukaudessa

  • Tuulisähkö5,94 snt / kWh + perusmaksu 3,50 € kuukaudessa

  • Perussähkö5,69 snt / kWh + perusmaksu 3,50 € kuukaudessa

Hinnasto 23.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Vaasan Sähkö sähkötarjoukset

Ajankohtaiset Vaasan Sähkö -sähkötarjoukset löydät sähkösopimusten vertailun kautta. Sen käyttö on sinulle täysin maksutonta, etkä sitoudu mihinkään ennen sopimuksen tekemistä. Siihen asti palvelu on myös täysin anonyymi.

Vaasan Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Vaasan Sähkön irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Vaasan Sähkön sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Muuton yhteydessä sähkösopimuksen voi irtisanoa aina, vaikka sopimus olisi määräaikainen.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Vaasan Sähköllä on?Laskutusvaihtoehtoja ovat paperilasku, suoramaksu, e-lasku, Kivra ja OmaPosti. Laskutusväli voi olla 1, 2 tai 3 kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Vaasan Sähkölle?
Mikäli olet Vaasan Sähkön verkkoasiakas, vikailmoituksen voi tehdä ympäri vuorokauden numeroon 06 324 5700. Kiireettömät ilmoitukset voi tehdä vaasansahkoverkko.fi-sivustolla.
Mistä löydän Vaasan Sähkön häiriötiedotteet?
Häiriötiedotteet löytyvät edellä mainitulta vaasansahkoverkko.fi-sivustolta. Mikäli asut Vaasan Sähkön verkkoalueen ulkopuolella, tutustu oman verkkoyhtiösi tai Energiateollisuus ry:n verkkosivuihin.