UPM Kymmene Energy

  • Y-tunnus: 1041090-0

  • Alvar Aallon katu 1

  • HELSINKI

0204 15 111

UPM Kymmene Sähkö

UPM Kymmene on useimmille suomalaisille tuttu ennen kaikkea metsäteollisuuden toimijana, mutta sähköyhtiö toimii myös energia-alalla esimerkiksi sähköntuottajana ja sähkön johdnnaismarkkinoilla.

Yksityishenkilöille UPM ei kuitenkaan myy sähköä, joten sähkösopimusta kotiinsa etsivän tulee suunnata katseensa muualle:__ UPM Kymmene -sähkösopimusta et voi solmia__. Voit kuitenkin kilpailuttaa kotitalouksille palvelujaan tarjoavia sähkönmyyjiä keskenään vaikka heti sähkön kilpailutuksen kautta, jonka käyttö ei vaadi rekisteröitymistä ja vie vain hetken.

UPM Kymmene historia ja toiminta

Nykymuotoinen UPM-Kymmene Oyj sai alkunsa vuonna 1996 kuuden yhtiön (Yhtyneet Paperitehtaat, Repola, Kymmene, Kaukas, Kymin Paperiteollisuus ja Wisaforest) yhdistyessä. Näiden taustayhtiöiden historiasta löytyvät alkusävelet jo 1870-luvulta maamme metsäteollisuuden alkuajoilta.

Sellu, paperi ja puutuotteet ovat yhtiön päätuotteita, mutta UPM Kymmenellä on tärkeä rooli myös Suomen energiateollisuudessa. Yhtiön energialiiketoiminta on UPM Energy -jaoston alla. Sähköntuotannossa etenkin ydinvoima on UPM:llä tärkeässä roolissa, ja se onkin merkittävä osaomistaja energiayhtiö Pohjolan Voimasta. Pohjolan Voima puolestaan on Teollisuuden Voiman enemmistöosakas. Myös vesi- ja lämpövoima ovat iso osa UPM:n sähköntuotantoa. UPM Energy operoi vesivoimaloita yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomea.