UPM Kymmene Energy

  • Y-tunnus: 1041090-0

  • Alvar Aallon katu 1

  • HELSINKI

0204 15 111

UPM Kymmene Sähkö

UPM Kymmene on useimmille suomalaisille tuttu ennen kaikkea metsäteollisuuden toimijana, mutta sähköyhtiö toimii myös energia-alalla esimerkiksi sähköntuottajana ja sähkön johdnnaismarkkinoilla.

Yksityishenkilöille UPM ei kuitenkaan myy sähköä, joten sähkösopimusta kotiinsa etsivän tulee suunnata katseensa muualle: UPM Kymmene -sähkösopimusta et voi solmia. Voit kuitenkin kilpailuttaa kotitalouksille palvelujaan tarjoavia sähkönmyyjiä keskenään vaikka heti sähkön kilpailutuksen kautta, jonka käyttö ei vaadi rekisteröitymistä ja vie vain hetken.

UPM Kymmene historia ja toiminta

Nykymuotoinen UPM-Kymmene Oyj sai alkunsa vuonna 1996 kuuden yhtiön (Yhtyneet Paperitehtaat, Repola, Kymmene, Kaukas, Kymin Paperiteollisuus ja Wisaforest) yhdistyessä. Näiden taustayhtiöiden historiasta löytyvät alkusävelet jo 1870-luvulta maamme metsäteollisuuden alkuajoilta.

Sellu, paperi ja puutuotteet ovat yhtiön päätuotteita, mutta UPM Kymmenellä on tärkeä rooli myös Suomen energiateollisuudessa. Yhtiön energialiiketoiminta on UPM Energy -jaoston alla. Sähköntuotannossa etenkin ydinvoima on UPM:llä tärkeässä roolissa, ja se onkin merkittävä osaomistaja energiayhtiö Pohjolan Voimasta. Pohjolan Voima puolestaan on Teollisuuden Voiman enemmistöosakas. Myös vesi- ja lämpövoima ovat iso osa UPM:n sähköntuotantoa. UPM Energy operoi vesivoimaloita yhdeksällä paikkakunnalla ympäri Suomea.

Sähkön kilpailutus - vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Varmistathan, että sinulla ei ole sitovaa määräaikaista sopimusta jos haluat kilpailuttaa sähkösi.

Postinumero on virheellinen, tarkistaisitko antamasi postinumeron
?
  • Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Ilmaiseksi