Turku Energia Oy

  • Y-tunnus: 0984944-9

  • PL 105

  • TURKU

(02) 2628111

Turku Energia sähkö

Turku Energia on nimensä mukaisesti Turun kaupungin omistama sähkökonserni. Kyseessä on Varsinais-Suomen suurin sähköyhtiö, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1898 lähtien. Konserni koostuu useammasta tytäryhtiöstä sekä omistusosuudesta muista energia-alan yhtiöistä. Tämän ansiosta sillä on mahdollisuus osallistua erilaisten energiaratkaisujen kehittämiseen, joista kuluttajat voivat nauttia tälläkin vuosituhannella. Yhtiön sähkösopimukset kuluttaja-asiakkaille ja ajankohtaiset sähkötarjoukset löydät sähkösopimusten vertailusta.

Asiakaslähtöinen konserni haluaa palvella sidosryhmiään mahdollisimman hyvin, minkä johdosta yhtiö ottaa hienosti huomioon niin yksityis- kuin yritysasiakkaansa sekä rakentajat. Lisäksi kuluttaja-asiakkaita varten on luotu kanta-asiakasjärjestelmä nimeltä Etupiiri, jossa on mahdollista saada hyviä etuja.

Mielenkiintoinen piirre on, että Turku Energia vuokraa asiakkailleen aurinkopaneeleja niin kutsuttuina nimikkopaneeleina oman aurinkovoimalansa katosta. Sinulla on siis mahdollisuus tuottaa itse aurinkosähköä. Tämä on erinomainen tapa ryhtyä itse uusiutuvan energian tuottajaksi ja ansaita samalla sähköstä vähän rahaa.

Turku Energia asiakaspalvelu

Turku Energia on panostanut voimakkaasti asiakaspalvelunsa laatuun ja asiakastyytyväisyyteen. Asiakaspalvelua yhtiö tarjoaa perinteisen asiakaspalvelupisteensä (Linnankatu 65) lisäksi sähköpostitse, puhelimitse (ma–pe klo 8–18) ja verkkosivuston chat-palvelun kautta. Koska konsernin palveluihin kuuluvat myös kaukolämpö- ja verkkopalvelut, käytössä on myös 24/-periaatteella toimiva päivystyspuhelin.

Kuten useimmilla moderneilla suomalaisilla sähköyhtiöillä, myös Turku Energialla on verkossa toimiva asiakasportaali. Tämän nimi on EnergiaOnline, ja yhtiö on uudistanut palvelun läpikotaisin keväällä 2021. Sähkösopimusasiat tietoineen löytyvät täältä, samaten sähköverkon ja kaukolämmön tiedot.

Yhtiöllä on erittäin aktiivinen ote erilaisen energianeuvonnan tarjoajana. Asiakkaat voivat hyödyntää energianeuvojan palveluita ilmaiseksi ja esimerkiksi lainata energiankulutusmittaria. Myös Turku Energian kotisivuilta löytyy energiatietoutta hyvin kattavasti ja helposti ymmärrettävässä muodossa.

Turku Energia palvelukuvaus

Asiakaslähtöinen konserni haluaa palvella sidosryhmiään mahdollisimman hyvin, minkä johdosta yhtiö ottaa hienosti huomioon niin yksityis- kuin yritysasiakkaansa sekä rakentajat. Lisäksi kuluttaja-asiakkaita varten on luotu kanta-asiakasjärjestelmä nimeltä Etupiiri, jossa on mahdollista saada hyviä etuja.

Monialaisena energia-alan toimijana yhtiölle sähkösopimukset ovat yksi osa palvelupalettia, mutta eivät missään nimessä lapsipuolen asemassa. Sähköasiakkaita Turku Energialla on ympäri Suomea, ja sopimustuotteissa on runsaasti valinnan varaa. Määräaikaisten ja toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten ohelle tarjolla on neljä eri kokoista pakettihintaista sopimusta. Lisäksi yhtiö tarjoaa erilaisia kumppanisähkösopimuksia, joista lisää myöhemmin.

Sähkönmyynnin ohella Turku Energia harjoittaa myös sähköverkkotoimintaa Turun seudulla, samaten ylläpitää kaukolämpöverkkoa. Yhtiö myy niin ikään aurinkosähköratkaisuja yksityisille kuluttajille, mutta mielenkiintoinen piirre on, että se vuokraa asiakkailleen aurinkopaneeleja niin kutsuttuina nimikkopaneeleina oman aurinkovoimalansa katosta. Sinulla on siis mahdollisuus tuottaa itse aurinkosähköä. Tämä on erinomainen tapa ryhtyä itse uusiutuvan energian tuottajaksi ja ansaita samalla sähköstä vähän rahaa.

Turku Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Jo 1800-luvun lopulta toiminut Turku Energia on vahva paikallinen toimija, joka Turun alueen ohella kuitenkin myy sähköä tyytyväisille asiakkaille ympäri maata. Konsernin emoyhtiön omistaa Turun kaupunki, mutta konserni itsessään on organisoitu täysin liiketoimintaperusteisesti.

Uusiutuva energia on tärkeässä roolissa yhtiön toiminnassa, sillä sen tavoitteena on vuoden 2022 loppuun mennessä kasvattaa uusiutuvien energialähteiden osuus 80 prosenttiin sähkön sekä lämmön hankinnassa. Konserni on mukana esimerkiksi Suomen Hyötytuuli Oy:ssä, joka tuottaa tuulivoimaa Porissa sekä Raahessa. Samaten se on osakkaana Kolsin Voima Oy:ssä, joka tuottaa vesivoimaa. Myös muita omistuksia ja osakkuuksia Turku Energia -konsernilla on, joten kyseessä ei ole pelkkä passiivinen sähkönmyyjä.

Jo nyt yli 90 prosenttia Turku Energian hankkimasta sähköenergiasta on tuotettu uusiutuvin energialähtein, fossiilisista lähteistä ja turpeesta on peräisin vain hieman päälle neljä prosenttia. Sähkösopimusten kilpailutuspalvelussamme näet aina kaikkien sähkönmyyjien kohdalta sähkön alkuperän sopimustuotekohtaisestä, myös Turku Energian.

Turku Energia sähkösopimus

Turku Energian sähkösopimuksissa on tarjolla kaksi määräaikaista kahden vuoden pituista sopimustuotetta: Louna Vesi ja Louna Lähi. Näistä ensin mainittu on alkuperätakuulla varmistettua vesisähköä, kun taas Louna Lähi myy kuluttajalle tuuli- ja vesivoimalla sekä biomassalla tuotettua sähköä. Tuulitakuu-palvelulla sopimuksen saa täysin tuulienergialla tuotettuna.

Toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimustyyppejä yhtiön portfoliossa ovat Louna Vehreä ja Louna Tunti. Vehreä on niin ikään täysin uusiutuvaa sähköä tuotantotavoiltaan, mutta siihen ei ole tarpeen sitoutua määräajaksi – sopimus on irtisanottavissa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Louna Tunti -sopimus puolestaan sopii heille, jotka tahtovat todella optimoida sähkönkäyttöään: sen hinnoittelu seuraa pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin hintoja tuntikohtaisesti.

Tarjolla on myös neljä eri suuruista pakettisopimusta, joissa kiinteään kuukausihintaan saa kuluttaa tietyn kWh-määrän energiaa kuukaudessa. Louna Helppo XS-, S-, M- ja L-paketit tarjoavat vaivattomuutta ja selkeää hinnoittelua.

Eikä tässä vielä kaikki: Kumppanisähkösopimusten avulla voidaan tukea esimerkiksi paikallisia urheiluseuroja, esimerkiksi HC TPS:n lätkäjunnuja, Pargas IF:n toimintaa tai Salon Vilpasta. Onpa mukana myös Apulanta-yhtyeen ikioma sähkösopimus, ApulantaSähkö.

Turku Energia sähkö hinta

Ajan tasalla olevan Turku Energia -hinnaston löydät tekemällä sähkösopimuksen kilpailutuksen palvelussamme. Se on helppoa ja ilmaista, etkä sitoudu kilpailutuksen tekemällä mihinkään. Alla kuitenkin esimerkkejä hinnastosta kesältä 2021:

  • Louna Tunti – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,29 snt / kWh + perusmaksu 3,78 € kuukaudessa

  • Louna Vehreä – 5,79 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

  • Louna Vesi – 5,89 snt / kWh + perusmaksu 1,90 € kuukaudessa

  • Louna Helppo M – 17 € kuukaudessa, sisältää 250 kWh kuukaudessa

Hinnasto 26.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Turku Energia sähkötarjoukset

Katso uusimmat Turku Energia -sähkötarjoukset vertailupalvelustamme: tarvitset vain postinumerosi ja arvion sähkönkulutuksestasi (voimme myös arvioida sen asumismuotosi perusteella puolestasi). Kannattaa myös huomioida, että Turku Energian kanta-asiakasedut ovat varsin rahanarvoisia, esimerkiksi monista Turun seudun yrityksistä on mahdollista saada Etupiiri-korttia vilauttamalla merkittäviä alennuksia.

Turku Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Turku Energian irtisanomisaika?
Tavallisissa toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa sovelletaan 14 vuorokauden irtisanomisaikaa.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Turku Energialla on?
Turku Energian asiakkaat voivat vastaanottaa laskun paperilaskuna, e-laskuna tai suoramaksuna.
Miten teen vikailmoituksen Turku Energialle?
Jos olet Turku Energia Sähköverkot Oy:n verkkoasiakas, voit ilmoittaa viasta ilmaisnumeroon 0800 02001 (24 h). Vähemmän kiireellisissä tapauksissa ilmoituksen voi tehdä netissä.
Mistä löydän Turku Energian häiriötiedotteet?
Häiriötiedotteet Turku Energia Sähköverkot Oy:n piirissä oleville verkoille löytyvät yhtiön verkkosivuilta, joskin on suositeltavaa ilmoittautua ottamaan myös tekstiviesti-ilmoitukset häiriötilanteista vastaan.

Chat