Tampereen Sähkölaitos Oy

 • Y-tunnus: 0153791-8

 • Voimakatu 17

 • TAMPERE

020 630 3000

Tampereen sähkölaitos

Tampereen Sähkölaitos omaa pitkät perinteet, sillä sen hallussa on Suomen ensimmäinen sähkölaitos. Tampereella syttyivät aikanaan Suomen ensimmäiset sähkövalot vuonna 1882, ja kuusi vuotta myöhemmin perustettiin maan ensimmäinen kunnallinen sähkölaitos joka on siis toiminut jo yli 130 vuotta. Neljästä eri tytäryhtiöstä eli Tampereen Sähkölaitoksesta, Tampereen Sähköverkosta, Tampereen Verasta ja Tammervoimasta muodostuva konserni on Tampereen kaupungin omistuksessa. Pitkän historian omaava energiakonserni Tampereen Sähkölaitos Oy myy nykyisin sähköä ympäri Suomea, ja Zmartan sähkövertailussa voit selvittää, olisiko edelleen Tampereen kaupungin omistaman yhtiön sähkösopimus sinulle edullisin ja sopivin ratkaisu.

Pirkanmaalla toimiva sähköyhtiö on todella suuri toimija Suomen mittakaavassa, sillä sen liikevaihto on yli 250 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiön palveluksessa on runsaat 400 henkilöä. Yhtiö on ansainnut meriittejä myös Euroopan mittakaavassa, sillä se on suurin järviveteen perustuvan jäähdytyksen toteuttaja.

Tampereen Sähkölaitos asiakaspalvelu

Tampereen Sähkölaitos on palveleva sähkönmyyjä – asiakkaat saavat yhteyden puhelimitse, sähköpostitse ja yhteydenottolomakkeen kautta maanantaista lauantaihin. Lisäksi yhtiö palvelee asiakkaitaan myös Tampereen keskustassa, Ratinanrannassa sijaitsevassa asiakaspalvelupisteessä. Sähkön, kaukolämmön ja muiden energiamuotojen häiriötapauksissa ilmaisnumero palvelee ympäri vuoden ja vuorokauden.

Yhtiö on hiljattain uudistanut verkkopalvelunsa. Uusi ”Sähkis”-nimeä kantava palvelu kattaa entistä monipuolisemmin sähkösopimukseen ja muihin palveluihin liittyvät asiointitarpeet. Verkosta löytyy myös energianeuvontaa ja vastaukset tavallisimpiin kysymyksiin esimerkiksi sopimusseikkoja koskien.

Tampereen Sähkölaitos palvelukuvaus

Tampereen Sähkölaitosta voi hyvällä syyllä pitää energia-alan uranuurtajana Suomessa, ja yhtiö on yhä edelleen kehityksen eturintamassa. Sopimustuotteiden monipuolisesta valikoimasta on helppo löytää juuri omiin kulutustarpeisiin sopiva, kaipasipa sopimustyypiltä sitten enemmän ennakoitavuutta tai joustoa.

Markkinahintaista sähköä kaipaavalle vaihtoehtona on Kestosähkö-sopimus, jonka hinta päivittyy kvartaaleittain. TuntiSähkö seuraa spot-hintoja vielä Kestosähköäkin tarkemmin, sillä sen energiahinta muuttuu aina tuntikohtaisesti. Hyvä vaihtoehto heille, jotka voivat ohjata sähkönkulutustaan tavallisesti selkeästi edullisempaan yöaikaan. Todellista tamperelaista lähisähköä kaipaavalle Lähisähkö Tammerkoski on ykkösvalinta, sillä se on tuotettu puhtaalla Tammerkosken vesivoimalla.

Myös ympäristönäkökulmat erityisesti huomioon ottavia sopimuksia on tarjolla, esimerkiksi aurinkosähköllä tuotetun sähkön Aurinkosähkö-sopimus. Lähisähkö tuuli -sopimuksessa alkuperänä toimii puolestaan tuulivoima. Zmartan vertailupalvelusta löydät oikeat Tampereen sähkölaitoksen sähkösopimusten tarjoukset juuri omat tarpeesi huomioiden.

Monialaisen energiakonsernin palveluihin kuuluu sähkönmyynnin ohella muun muassa myös sähköverkon ylläpito Tampereella ja lähialueilla Tampereen Sähköverkko Oy -yhtiön alla. Myös erilaiset lämmitys-, jäähdytys- ja kaasuratkaisut kuuluvat konsernin palveluvalikoimaan. Samaten yksityisiä kuluttajia palvellaan aurinkosähköratkaisuissa, ja pientuotannosta yli jäävän sähkön voi myydä Tampereen Sähkölaitokselle.

Erityinen täky yhtiön asiakkaaksi ryhtymisessä on se, että kuluttaja-asiakkaat voivat saada sähkölaskustaan S-ryhmän Bonusta, parhaimmillaan jopa viisi prosenttia laskustaan. Huomioitavaa on, että aivan kaikkia Tampereen Sähkölaitoksen sopimustyyppejä tämä mahdollisuus ei koske.

Tampereen Sähkölaitos energialähteet & historia, paikallisuus

Yhä tänäkin päivänä Tampereen Sähkölaitos on Tampereen kaupungin omistuksessa, joten monelle alueen asukkaalle yhtiön asiakkuus on tärkeä kannanotto paikallisuuden puolesta. Vuonna 1888 perustettu yhtiö niin ikään tuottaa osan myymästään sähköstä paikallisesti, esimerkiksi Tammerkosken Keskiputouksen, Tampellan ja Finlaysonin voimalaitoksissa. Nämä voimalat tuottavat keskimääräisenä vuotena yhteensä noin 60 gigawattituntia sähköä.

Zmartan vertailupalvelusta löydät myös Tampereen Sähkölaitoksen eri sopimusten alkuperän helppotajuisessa ja havainnollisessa muodossa. Yhtiön myymällä sähköllä on niin ikään Energiaviraston myöntämä ja valvoma alkuperätakuu. Valtaosa, noin 93 prosenttia, yhtiön myymästä sähköstä on tuotettu joko tuulella, vedellä tai puuperäisillä poltettavilla tuotteilla. Uusiutuvin energialähtein on tuotettu noin kaksi kolmasosaa myydystä sähköstä.

Tampereen Sähkölaitos sähkötuotteet

Kuten todettua, on ison ja perinteikkään konsernin tuotevalikoima suuri sähkösopimustenkin puolella. Määräaikaisia sopimuksia ovat esimerkiksi HyötyEnergia, joka on tuotettu sekajätteestä Tammervoiman hyötyvoimalaitoksessa, sekä Aurinkosähkö ja Lähisähkö puu.

Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta kaipaavalle Tampereen Sähkölaitos Oy:llä on valittavana kaksi vuosikvartaaleittain hintapäivityksen saavaa sopimusta, Kestosähkö sekä Aurinkosähkö kesto. Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen joustoa tarjoavat myös Vesisähkö ja markkinahintaa seuraava TuntiSähkö. Jokaiseen tarpeeseen löytyy takuulla sopiva sopimustuote.

Tampereen Sähkölaitos sähkön hinta

Zmartan vertailusta löydät juuri sinulle suunnatun sähkösopimuksen ajantasaisen hinnan. Tässä kuitenkin suuntaa antavaa tietoa kesällä 2021 voimassa olleista Tampereen Sähkölaitoksen hinnastosta määräaikaisten sopimustuotteiden valikoimasta:

 • HyötyEnergia – 5,75 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

 • Lähisähkö tuuli – 5,75 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

 • Lähisähkö puu – 5,95 snt / kWh + perusmaksu 1,98 € kuukaudessa

 • Aurinkosähkö – 5,95 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

Alla toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hinnastoa:

 • Kestosähkö – 6,48 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

 • TuntiSähkö – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,38 snt / + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

 • Vesisähkö – 5,95 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

 • Aurinkosähkö kesto – 6,68 snt / kWh + perusmaksu 3,98 € kuukaudessa

Hinnasto 19.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Tampereen Sähkölaitos sähkötarjoukset

Ajankohtaiset ja juuri sinulle tarkoitetut Tampereen Sähkölaitos -sähkötarjoukset löytyvät Zmartan ilmaisesta sähkösopimusten vertailupalvelusta. Palvelu ei sisällä minkäänlaisia velvoitteita: voit vertailla sopimustyyppejä eri käyttötiedoilla koska tahansa ja täysin anonyymisti.

Osassa Tampereen Sähkölaitos Oy:n sähkösopimustuotteita on mahdollisuus myös lisäsäästöihin S-ryhmän Bonuksen muodossa samalla, kun käytät sähköä.. Jos siis olet vihreän etukortin haltija, kannattaa tämä etu pitää mielessä.

Vertaa sähkösopimuksia ja katso, onko Tampereen Sähkölaitos juuri sinun tarpeisiisi sopiva vaihtoehto!

Tampereen Sähkölaitoksesta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Tampereen Sähkölaitoksen irtisanomisaika?
Tampereen Sähkölaitoksen toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa on 14 vuorokauden irtisanomisaika. Määräaikainen sopimus voidaan irtisanoa, kun määräaika on päättynyt, mutta myös muuton yhteydessä.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Tampereen Sähkölaitoksella on?
Asiakkaat voivat ottaa laskunsa vastaan perinteisenä paperiversiona, e-laskuna tai suoraveloituksena.
Miten teen vikailmoituksen Tampereen Sähkölaitokselle?
Tampereen Sähköverkko Oy:n verkkoasiakkaat voivat soittaa maksuttomaan ympärivuorokautisen vikapalvelun puhelinnumeroon 0800-90171.
Mistä löydän Tampereen Sähkölaitoksen häiriötiedotteet?
Tampereen Sähköverkko Oy:n verkkoasiakkaiden häiriötiedotteet löytyvät yhtiön kotisivuilta, mutta yhtiö lähettää myös tekstiviestitiedotteita. Jos olet toisen verkon asiakas, vieraile tämän verkon kotisivuilla löytääksesi asianmukaiset häiriötiedotteet. Muista myös Energiateollisuus ry:n valtakunnallinen sähkökatkokartta.

Chat