Seinäjoen Energia Oy

  • Y-tunnus: 0974008-0

  • Varastotie 5

  • SEINÄJOKI

020 7601 400

Seinäjoen Energia sähkö

Seinäjoen Energia on jo vuonna 1927 perustettu ja edelleen Seinäjoen kaupungin omistuksessa toimiva yhtiö. Konserniin kuuluvan Seiverkot Oy:n vastuulla on myös sähkönjakelu Seinäjoen alueella, ja konsernilla on niin ikään kaukolämmön ja vesihuollon palveluja vastuullaan. Seinäjoen Energia tarjoaa pohjalaisen vaihtoehdon sähkömarkkinoilla ja myy sähköä koko Suomeen. Zmartan sähkösopimusten vertailusta voit todeta itse, olisiko aika saada sähköä lakeuksilta omasta töpselistä, vai olisiko kilpailijoilla sittenkin parempia sopimustarjouksia.

Juuri tällä hetkellä Seinäjoen Energia tekee uusia sähkön myyntisopimuksia ainoastaan Etelä-Pohjanmaan alueelle. Tilanne saattaa muuttua tulevaisuudessa. Tarjolla olevat tuotteet ovat Yleissähkö, öisin edullisempi Aikasähkö tai yösähkö sekä talviarkisin hintavampi, esimerkiksi mökkikäyttöön sopiva Vuodenaikasähkö.

Kuten arvata saattaa, fyysinen asiakaspalvelu yhtiöllä sijaitsee Seinäjoella. Palvelua saa toki myös puhelimitse ja sähköpostitse. Verkossa toimii myös Sentti-nimeä kantava sähköinen asiakaspalvelukanava, jossa voi seurata omia kulutustietojaan jopa tuntitasolla sekä asettaa kulutusrajoja sähkön käyttöpaikoilleen.

Seinäjoen Energia asiakaspalvelu

Seinäjoen Energiassa pidetään tärkeänä, että asiakkaat voivat tavoittaa yhtiön asiakaspalvelijat tarvittaessa. Perinteinen asiakaspalvelupiste löytyy Varastotie 5:sta heille, jotka arvostavat kanssakäymistä kasvokkain. Verkossa ja puhelimitse voi kuitenkin hoitaa asiat yhtä hyvin – asiakaspalvelu on avoinna arkisin yhdeksästä neljään.

Sähköisten palvelukanavien kattaukseen kuuluu chat, sähköposti sekä sosiaalisen median kanavat, joista yhtiö on läsnä Facebookissa, Instagramissa, LinkedInissä ja YouTubessa. Seinäjoen Energian verkkosivuilla on paljon käyttökelpoista ja selkeää informaatiota yhtiön palveluja ja energiankulutusta koskien. Sähköisten lomakkeiden ja sähkönseurantapalveluiden avulla hoituvat monet asiat ilman erillisiä yhteydenottoja. Myös UKK-osio on hyvin laaja ja vastaa esimerkiksi tavallisimpiin laskutusta koskeviin kysymyksiin.

Seinäjoen Energia palvelukuvaus

Seinäjoen Energian palvelut eivät missään nimessä rajoitu sähkön myyntiin, vaikka yhtiö useimmille suomalaisille onkin ennen kaikkea sähkönmyyjänä tuttu. Sähkötuotteista löytyy selkeästi jaoteltu mutta riittävän laaja valikoima eri tarpeisiin sopivia tuotteita, olipa käyttäjänä sitten omakotitalo-, rivari- tai vaikka mökkiasukas. Myös vihreää sähköä suosiville löytyy vaihtoehtoja. Sopimusvalikoimasta tarkemmin tuotteet-otsakkeen alla.

Seinäjoen Energia -konsernin verkkotoiminta on Seiverkot Oy -tytäryhtiön alaisuudessa. Seiverkkojen toiminta-alueena on valtaosin Seinäjoen kantakaupungin alue Aunekseen ja Ämmälänkylään ulottuen. Kovin laajasta verkkoalueesta ei siis ole kyse. Seiverkot Oy:n vastuulla on myös katuvalaistus koko Seinäjoen kaupungin alueella.

Seinäjoen Energia -konsernin alaisuudessa toimii myös Seinäjoen alueen vesihuolto sekä Seinäjoen ja Peräseinäjoen kaukolämpöverkko. Näistä toimialoista saa lisätietoa konsernin omilta verkkosivuilta.

Seinäjoen Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Seinäjoella sähkölaitos aloitti toimintansa vuonan 1927, ja tästä voidaan myös Seinäjoen Energia -konsernin historian laskea saaneen alkunsa. Nykyisin Seinäjoen kaupungin kokonaan omistama konserni on paitsi sähköä kaikkialle Suomeen myyvä sähköyhtiö, myös paikallinen vesi- ja lämpöhuollon vastuutaho.

Konsernin myymien sähkötuotteiden alkuperän tarkat erittelyt löydät Zmartan sähkösopimusten kilpailutuspalvelusta. Yleisellä tasolla Seinäjoen Energian myymässä sähkössä pääpaino on ydinvoimalla tuotetulla sähköllä, joka muodostaa tästä (vuoden 2019 tilaston mukaan) 57,95 %. Fossiilisista tuotantotavoista peräisin oli 32,98 % ja uusiutuvista 9,10 %.

Pääosin yhtiö hankkii myymänsä sähkön EPV Energia Oy:stä. Tässä yhtiössä Seinäjoen Energia on osaomistaja monien muiden suomalaisten sähköyhtiöiden kanssa 10,68 % omistusosuudellaan. EPV Energia on mukana esimerkiksi Olkiluoto 3 -hankkeessa ja lukuisissa tuulivoimahankkeissa etenkin Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueilla.

Seinäjoen Energia sähkösopimus

Seinäjoen Energian sähkösopimustuotteet muodostavat selkeän ja helposti hahmotettavan kokonaisuuden, josta useimpien kuluttajien on todennäköisesti helppo löytää itselleen sopiva vaihtoehto. Nämä vaihtoehdot ja lukuisten muiden sähkönmyyjien sopimustuotteet löytyvät myös kilpailutuspalvelustamme, jonka kautta saatat löytää huomattavasti nykyistä sopimustasi edullisemman vaihtoehdon.

Seinäjoen Energia ei tarjoa määräaikaista sopimusta etsivälle tällä hetkellä, kesällä 2021, yhtään vaihtoehtoa. Sen sijaan yhtiö on painottanut yksinomaan toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimustyyppejä. Näiden etuna on se, ettei kuluttaja sitoudu niihin pitkäksi ajaksi, sillä sopimuksen voi irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Näin kuluttaja voi vaihtaa halutessaan halvempaan sähkösopimukseen miltei heti sellaisen löytäessään – ja mehän autamme sellaisen löytämisessä.

SE Oikea Yleissähkö on helppo ja suoraviivainen vaihtoehto heille, joiden mittaustavaksi Yleissähkö on paras vaihtoehto. SE Oikea -sopimus on saatavina myös Aikasähkö- ja Vuodenaikasähköversioina, jotka sopivat esimerkiksi sähkölämmitykseen ja mökkikäyttöön.

Pörssisähkö-sopimustuote on nimensä mukaisesti pohjoiseurooppalaisen Nord Pool -sähköpörssin SPOT-hintaa tuntikohtaisesti seuraava sopimus. Tuntihintojen seuranta ja sähkönkäytön optimointi vaatii hieman vaivaa, mutta voi palkita sähkölaskun merkittävästi pienemmän loppusumman kautta. SE Oikea Kyrkkäri -sopimus taas sopii ympäristönäkökulmaa painottavalle: Kyrkkärin sähkö 100-prosenttista vesivoimaa, joka on tuotettu Seinäjoella Kyrkösjärven ja Kalajärven vesivoimalaitoksissa.

Seinäjoen Energia sähkö hinta

Jos Seinäjoen Energian hinnasto kiinnostaa, löydät vertailustamme aina kulloinkin voimassa olevat sähkön hinnat Seinäjoen Energialta ja monelta muulta sähköyhtiöltä. Alla kuitenkin kesän 2021 hinnastoa:

  • SE Oikea Yleissähkö5,10 snt / kWh + perusmaksu 2,00 € kuukaudessa

  • SE Oikea Kyrkkäri Yleissähkö5,10 snt / kWh + perusmaksu 3,35 € kuukaudessa

  • Pörssisähkötuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,20 snt / kWh + perusmaksu 2,00 € kuukaudessa

Hinnasto 27.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Seinäjoen Energia sähkötarjoukset

Juuri sinun alueellesi ja sähkönkulutuksellesi ajankohtaiset sähkötarjoukset myös Seinäjoen Energialta löytyvät Zmartan sähkösopimusten vertailusta. Palvelun käyttö on maksutonta, eikä sen käyttäminen sitouta sinua mihinkään. Vertailunäkymästä on helppo nähdä yhdellä vilkaisulla, minkä sähköyhtiön tarjoukset ovat parhaat.

Seinäjoen Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Seinäjoen Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin sovelletaan 14 vuorokauden pituista irtisanomisaikaa.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Seinäjoen Energialla on?
Paperilasku ja e-lasku. Sähkölaskun laskutusväliksi asiakkaat voivat valita yhden tai kolme kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Seinäjoen Energialle?
Jos olet konsernin Seiverkot Oy:n verkkoasiakas, voit ilmoittaa verkon vioista 24/7 numeroon 06 423 1253. Kiireettömät vikailmoitukset voi tehdä Seiverkot.fi-verkkosivustolla.
Mistä löydän Seinäjoen Energian häiriötiedotteet?
Seiverkot Oy:n kotisivuilta, kts. yllä. Myös Energiateollisuus ry:n sivut palvelevat – sieltä löydät myös muiden suomalaisten verkkoyhtiöiden häiriötiedotteet.

Chat