Porvoon Energia Oy

  • Y-tunnus: 0855859-4

  • Mannerheiminkatu 24

  • PORVOO

019 - 661 4230

Porvoon Energia sähkö

Porvoon Energia Oy tuottaa ja myy sähköä, ja on perinteikäs toimija energia-alalla: sen historia johtaa aina perustamisvuoteen 1900 asti. Ympäristöaspektit ovat nykyisin tärkeässä roolissa yhtiön toiminnassa, sillä kaikki sen tuottama sähkö on hiilidioksidivapaata ja yhtiön toimittama kaukolämpökin on miltei täysin uusiutuvaa. Koko Suomeen sähköä myyvä Porvoon Energia voi olla sinunkin valintasi, mutta tutustu ensin Zmartan sähkön kilpailutukseen – sieltä löydät paljon vaihtoehtoja.

Porvoon Energian satsaukset ympäristön puolesta näkyvät esimerkiksi sen suljetun kierron periaatteen mukaisesti toimivissa biovoimalaitoksissa, jotka sijaitsevat Porvoon Tolkkisissa ja Loviisassa. Yhtiö on tehnyt niin ikään suuren investoinnin Haminan Mäkelänkankaan aurinkovoimalaan.

Kotitalouksille yhtiö tarjoaa erittäin laajan skaalan erilaisiin tarpeisiin ja käyttöpaikkoihin sopivia sähkösopimustuotteita. Myös näissä on luonnollisesti mukana erityisiä ekologisia vaihtoehtoja.

Porvoon Energia asiakaspalvelu

Perinteisesti vahvan paikallisvärin omaavat energia- ja sähköyhtiöt ovat satsanneet monipuoliseen ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun, eikä Porvoon Energia muodosta tässä suhteessa poikkeusta. Asiakkaat voivat kääntyä yhtiön asiakaspalvelijoiden puoleen puhelimitse, sähköpostin kautta ja yhtiön verkkosivuston chatissa. Normaaliolosuhteissa myös Porvoon Lundinkadun palvelukonttori on tarjonnut palvelua kasvokkain.

Porvoon kaupunki on hyvin leimallisesti kaksikielinen kaupunki, ja tämä heijastuu myös Porvoon Energian asiakaspalveluun: kaikki yhtiön tuottama materiaali on saatavissa sekä suomeksi että ruotsiksi, ja luonnollisesti myös asiakaspalvelijat palvelevat molemmilla kotimaisilla.

Porvoon Energian kotisivulta löytyy runsaasti ohjeita ja vinkkejä sähköä ja esimerkiksi sähkösopimusasioista koskien. Yhtiö julkaisee myös Eko-nimistä asiakaslehteä. Uudistetussa online-asiakasportaalissa voi tarkastella kulutustietojaan, tehdä muuttoilmoituksen tai vaikkapa käydä läpi laskujaan.

Porvoon Energia palvelukuvaus

Kotitalouksille Porvoon Energia tarjoaa erittäin laajan skaalan erilaisiin tarpeisiin ja käyttöpaikkoihin sopivia sähkösopimustuotteita. Myös näissä on luonnollisesti mukana erityisiä ekologisia vaihtoehtoja. Näitä eri tuotteita käydään läpi tarkemmin alempana tuotteet-otsikon alla.

Konserniin kuuluu myös Porvoon Sähköverkko Oy, jonka vastuulla on sähkön siirtäminen Porvoon ja osittain myös lähikuntien, kuten Pornaisten, alueella. Konsernissa on myös kaukolämmön tuotantoa Porvoossa ja Loviisassa. Lisäksi Porvoon Energia ostaa pientuottajilta, kuten tavallisilta kotitalouksilta, ylitse jäävää aurinkosähköä.

Porvoon Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Porvoon kaupunki omistaa Porvoon Energian täysin, ja paikallisuus on yhtiölle hyvin tärkeä arvo. Yhtiö perustettiin vuonna 1900, joten takana on jo yli 120 vuotta suomalaista energia-alan historiaa. Paikallisuuden ohella myös ympäristöarvot painavat yhtiön vaakakupissa paljon.

Porvoon Energian satsaukset ympäristön puolesta näkyvät esimerkiksi sen suljetun kierron periaatteen mukaisesti toimivissa biovoimalaitoksissa, jotka sijaitsevat Porvoon Tolkkisissa ja Loviisassa. Yhtiö on tehnyt niin ikään suuren investoinnin Haminan Mäkelänkankaan aurinkovoimalaan. Kaikki yhtiön myymä sähkö on hiilidioksidivapaata, ja kaukolämpökin miltei 100-prosenttisesti uusiutuvin energialähtein tuotettua.

Mikäli haluat nähdä tarkat eri sähkötuotekohtaiset tuotantotavat, se onnistuu paitsi Porvoon Energian, myös muiden sähkönmyyjien kohdalla vertailupalvelussamme. Porvoon Energian kohdalla yleisesti vuonna 2020 myydyn sähkön alkuperäjakauma oli seuraava: 95,7 % vesivoima, 4 % biovoima, 0,2 % tuulivoima ja 0,1 % aurinkosähkö.

Porvoon Energia sähkösopimus

Kotitalouksille Porvoon Energialla on tarjota viisi erilaista sähkötuotteiden pääkategoriaa, joihin voi valita mittaustavaksi oman tarpeensa ja kulutustapansa mukaan yleis-, kausi- tai aikasähkön. Sopimuksista (paitsi markkinahintoja seuraavasta PBE Q:sta ja SPOT-sopimuksesta) on saatavilla sekä määräaikainen (12 tai 24 kk) että toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus versio.

Ilmastoviisas-sopimuksella kyseessä on pääasiallisesti vesivoimalla tuotettu hiilineutraalisähkö. Eko-sopimus on 100 %:sti uusiutuvien energialähteiden sopimus, jolla on Suomen luonnonsuojeluliiton EKOenergia-sertifikaatti. Wind-sopimus puolestaan myy kuluttajalle täysin tuulivoimalla tuotettua sähköä. Nämä sopimukset saa siis joustavasti toistaiseksi voimassa olevina tai määräaikaisina vuoden tai kahden versioina. Määräaikaiset sopimukset ovat edullisempia kuin toistaiseksi voimassa olevat, ja kahden vuoden sopimus edullisempi kuin vuoden.

Jos sähkön hinnaltaan toivoo aktiivisempaa reagointia markkinahintojen muutoksiin, on PBE Q -sopimus oikea valinta. Tässä sopimuksessa hintoja tarkastetaan aina vuosineljänneksittäin; 1.1, 1.4, 1.7. ja 1.10. Sopimus on voimassa toistaiseksi ja tulevan hinnan asiakas saa tietoonsa kuukautta ennen sen voimaantuloa – 14 vuorokauden irtisanomisajalla tämä jättää reilusti pelivaraa. Tuntikohtaista hinnoittelua suosivalle löytyy vielä SPOT-sopimus.

Porvoon Energia sähkö hinta

Löydät aina ajan tasalla olevat sähkösopimusten hinnat kilpailutuspalvelustamme myös tältä sähkönmyyjältä, mutta alle olemme koonneet Porvoon Energian kesän 2021 hintoja.

  • Ilmastoviisas (24 kk) – 5,45 snt / kWh + perusmaksu 2,50 € kuukaudessa

  • Ilmastoviisas (toistaiseksi) – 6,60 snt / kWh + perusmaksu 2,22 € kuukaudessa

  • Eko (24 kk)5,65 snt / kWh + perusmaksu 2,50 € kuukaudessa

  • Wind (24 kk)5,65 snt / kWh + perusmaksu 2,50 € kuukaudessa

  • PBE Q – kvartaaleittain tarkistettava hinta, 07/21 6,40 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

Hinnasto 28.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Porvoon Energia sähkötarjoukset

Juuri kunakin hetkenä voimassa olevat Porvoon Energia -sähkötarjoukset löytyvät sähkösopimusten vertailusta. Sen käyttö ei maksa sinulle mitään, eikä se vaadi myöskään rekisteröitymistä. Vertailun tekeminen ja ajankohtaisten sähkötarjousten näkeminen vie vain minuutin luokkaa. Vertailuun tarvitaan vain postinumerosi ja arvio sähkönkulutuksestasi. Voimme myös tehdä arvion puolestasi helppokäyttöisellä työkalulla.

Porvoon Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Porvoon Energian irtisanomisaika?
14 vuorokautta toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa. Määräaikaiset sopimukset ovat pääsääntöisesti voimassa sopimuskauden loppuun, mutta nekin voi irtisanoa ja kilpailuttaa muuton yhteydessä.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Porvoon Energialla on?E-laskua, paperilasku sekä suoramaksu. Laskutusväli riippuu kulutuksesta (yksi tai kaksi kuukautta).
Miten teen vikailmoituksen Porvoon Energialle?
Porvoon Sähköverkko Oy:n asiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen numeroon 020 690 144 tai kiireettömissä tapauksissa konsernin verkkosivuston kautta.
Mistä löydän Porvoon Energian häiriötiedotteet?
Porvoon Sähköverkko Oy:n häiriötiedotteet julkaistaan Porvoon Energian kotisivujen Häiriötiedotteet-osiossa. Myös valtakunnallinen Energiateollisuus ry:n häiriökartta palvelee (täältä löydät myös muiden verkkoyhtiöiden häiriöt).

Chat