Parikkalan Valo Oy

  • Y-tunnus: 0162720-0

  • Parikkalantie 15

  • PARIKKALA

(05) 43901

Parikkalan Valo sähkö

Parikkalan Valo on vuonna 1936 perustettu monipuolinen sähköyhtiö, joka myy sähköä asiakkaille kaikkialle Suomeen. Yhtiö on pitkälti yksityishenkilöiden omistama, ja omistajista suuri osa onkin yhtiön sähköasiakkaita. Kunnallinen omistus Parikkalan Valossa on 17 prosenttia.

Sähkön myynnin ohella yhtiön toimintaan kuuluu myös sähkönsiirto Parikkalan ohella neljän muunkin kunnan alueella. Käytä helppokäyttöistä ja anonyymia sähkön kilpailutusta, ja katso, mistä saat parhaan ja edullisimman sähkötarjouksen – Parikkalan suunnalta vai kenties jostain muualta?

Yksityisille kuluttajille sopivia sähkösopimustuotteita Valolla on neljä erilaista: Kesto Valo, Spot Valo, Täsmä Valo ja Täsmä Valo+. Keston sopimus on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, Spot pörssisähkö seuraa Nord Pool -sähköpörssin hintaa, Täsmä taas on yksilöllinen määräaikainen sähkösopimus. Täsmä Valo+:ssa yhdistyvät Täsmän ja Spotin ominaisuudet. Lisäksi tarjolla on Bisnes Valo -yritystuote.

Yhtiön asiakkaat voivat liittyä kanta-asiakkaiksi ja saada muun muassa Kesto Valo -sopimuksesta kuuden prosentin alennuksen. Lisäksi käyttöön tarjotaan joitakin paikallisesti painottuvia etuja.

Parikkalan Valo asiakaspalvelu

Asiakastyytyväisyys on Parikkalan Valolle tärkeä asia. Normaalitilanteissa asiakkaat voivat asioida Parikkalassa sijaitsevassa toimistossa ja saada palvelua paikan päällä. Toimiston ollessa suljettu ja kauempaa asioitaessa sähköisistä kanavista palvelevat sähköposti ja kotisivujen yhteydenottolomake. Puhelimitse palvelua saa asiakaspalvelun aukioloaikoina klo 9.00–15.30. Verkkopalveluiden asiakkaiden käytössä on tietenkin 24h-vikapuhelin.

Oma Valo -nimisestä online-portaalista käsin voi niin ikään hoitaa yleisimpiä asioita ja tarkastella esimerkiksi sähkölaskujaan tai sähkönkulutustaan. Täältä löytyvät myös sopimustiedot. Portaalin käyttö on erittäin helppoa, eikä rekisteröityminen vie kauaa.

Parikkalan Valo palvelukuvaus

Parikkalan Valo palvelee sähkösopimusasiakkaita ympäri Suomen. Tarjolla on selkeä kokonaisuus erilaisia sopimuksia, joista tarkemmin tuotteet-otsikon alla. Sopiva tuote löytyy joka tapauksessa niin kerrostaloyksiöön, pienyritykseen, omakotitalolukaaliin kuin kesäasuntoonkin. Kaikki sähkötuotteet on mahdollista saada myös täysin uusiutuvin energialähtein tuotettuna.

Sähkön myynnin ohella Parikkalan Valon palvelukokonaisuuteen kuuluu myös sähköverkko melko laajalla alueella maamme kaakkoisessa nurkassa. Parikkalan ohella verkkoasiakkaita on Rautjärven, Savonlinnan, Kiteen ja Ruokolahden alueilla. Verkkoa yhtiöllä on yhteensä 2 700 kilometrin pituudella ja verkkoasiakkaitakin noin 10 000.

Aurinkopaneelien yleistyttyä myös yksityishenkilöiden pientuotannon myynti on yleistynyt. Parikkalan Valon verkkoon voi liittyä ja myydä ylijäämäsähköään. Toistaiseksi yhtiö ei ole lähtenyt myymään paneeleita ja aurinkosähköjärjestelmiä.

Parikkalan Valo energialähteet & historia, paikallisuus

Parikkalan Valo on toiminut jo yli 80 vuotta, joten sitä voi hyvästä syystä pitää vakaana paikallisena toimijana. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli 10,4 miljoonaa euroa, liikevoiton ollessa 1,2 miljoonaa euroa. Osakkeenomistajia yhtiöllä on yli 2 800 kappaletta, joista suurin osa on yksityisiä.

Sähkön alkuperä löytyy kilpailutuspalvelustamme aina kunkin sähkösopimustuotteen kohdalta helposti hahmotettavana piirakkadiagrammina. Parikkalan Valon kohdalla kaikkia sähkötuotteita saa uusiutuvasti tuotettuna, tietenkin alkuperätakuulla varmennettuna. Yleisellä tasolla yhtiön vuonna 2020 myydystä sähköstä 48,1 % oli tuotettu ydinvoimalla, 39,7 % turpeella ja 12,2 % uusiutuvilla energialähteillä.

Parikkalan Valo sähkösopimus

Yksityisille kuluttajille sopivia sähkösopimustuotteita Valolla on viisi erilaista: Kesto Valo, Q Valo, Spot Valo, Täsmä Valo ja Täsmä Valo+. Kesto Valon sopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Q Valo puolestaan on kvartaaleittain sähkön markkinahintoja seuraava sopimustyyppi, jonka senkin saa niin halutessaan täysin uusiutuvilla energialähteillä tuotettuna. Yleissähkön ohella myös kausi- ja aikasähkö ovat vaihtoehtoja.

Spot Valo seuraa Nord Pool -sähköpörssin hintaa, joten se on erinomainen vaihtoehto heille, jotka haluavat seurata aktiivisesti sähkömarkkinoita ja jotka voivat optimoida kulutustaan edullisille tunneille. Kaikkein edullisimpia tuntihintoja löytyy yleensä aamuyön tunneista, mikä tietysti sopii esimerkiksi sähkölämmittäjälle tai sähköauton lataajalle.

Täsmä Valo taas on yksilöllinen määräaikainen tuote. Sopimuksen hinta määräytyy solmimishetken perusteella. Täsmä Valo+:ssa yhdistyvät Täsmän ja Spotin ominaisuudet. Täsmä Valo+ siis yhdistää vakiona pysyvän hinnan ennakoitavuutta sekä muuttuvan hinnan mahdollisuuksia. Näiden lisäksi tarjolla on Bisnes Valo -yritystuote.

Parikkalan Valo sähkö hinta

Parikkalan Valon hinnasto löytyy juuri sen hetken hintojen mukaisena kilpailutuspalvelustamme. Sähkön hinta muuttuu usein markkinahintojen mukana, mutta esimerkiksi kahden vuoden pituiset määräaikaiset sopimukset tarjoavat suojaa mahdollisesti nousevilta markkinahinnoilta kiinteän hintansa ansiosta. Alle olemme koostaneet Parikkalan Valon kesän 2021 hintoja joistakin sopimustuotteista:

  • Kesto Valo8,00 snt / kWh + perusmaksu 4,00 € kuukaudessa

  • Q Valo7,68 snt / kWh (07/2021 mukaan) + perusmaksu 3,80 € kuukaudessa

  • Spot Valotuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,324 snt / kWh + perusmaksu 3,80 € kuukaudessa

Hinnasto 28.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Parikkalan Valo sähkötarjoukset

Parikkalan Valo -sähkötarjoukset juuri sinulle löydät Zmartan sähkösopimusten vertailusta, jossa tarjoukset ovat taatusti voimassa olevia hintoja. Palvelun käyttö on äärimmäisen helppoa, eikä vaadi sinulta kuin korkeintaan pari minuuttia. Parhaimmillaan voit säästää todella merkittäviä summia sähkölaskustasi, olipa valintasi sitten Parikkalan Valo tai jokin monista muista maamme sähkönmyyjistä.

Yhtiön asiakkaat voivat liittyä kanta-asiakkaiksi ja saada muun muassa Kesto Valo -sopimuksesta kuuden prosentin alennuksen. Lisäksi käyttöön tarjotaan joitakin paikallisesti painottuvia etuja.

Parikkalan Valosta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Parikkalan Valon irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten irtisanomisaika on kaksi viikkoa eli 14 vuorokautta. Määräaikaiset sopimukset ovat voimassa sopimuskauden loppuun, mutta ne voi irtisanoa myös muutettaessa uuteen osoitteeseen.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Parikkalan Valolla on?
Vaihtoehtoina on perinteisen paperilaskun ohella myös e-lasku ja suoramaksut.
Miten teen vikailmoituksen Parikkalan Valolle?
Parikkalan Valon sähköverkon asiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen 24/7-numeroon 05 43901.
Mistä löydän Parikkalan Valon häiriötiedotteet?
Yhtiön kotisivuilla on ajantasainen häiriötiedotekartta. Sivustolta voi myös tilata itselleen tekstiviestitse toimivan häiriö- ja keskeytystiedotteen. Valtakunnalliset kaikkien verkkojen viat löytyvät Energiateollisuus ry:n häiriökartalta.

Chat