Paneliankosken Voima Oy

  • Y-tunnus: 0134080-8

  • Mäkiläntie 7

  • PANELIA

(02) 8386100

Paneliankosken Voima sähkö

Paneliankosken Voima tai lyhyemmin PKV perustettiin vuonna 1912, ja yhtiö palvelee nykyisin noin 10 000 asiakasta. Yhtiön jakelualueeseen kuuluvat Eura ja Eurajoki, ja yhtiö on yksityisessä asiakkaidensa omistuksessa. Se on niin ikään mukana yhdeksän energiayhtiön kanssa yhteistoimintayhtiö Satapirkan Sähkö Oy:ssä, jonka vastuulla on muun muassa osakkaidensa sähkönhankinta.

Sähkön kilpailutuksen kutta voit selvittää, löytyisikö sinulle nykyistä sähkönmyyjääsi edullisempi vaihtoehto ja näin ollen merkittäviäkin säästömahdollisuuksia. Mukana palvelussa on monia pienempiä paikallisia Paneliankosken Voiman kaltaisia toimijoita, mutta myös isoja ja valtakunnallisesti tunnettuja sähköyhtiöitä. Näitä toimijoita vertailumme kohtelee kuitenkin puolueettomasti.

Yksityisasiakkaille Paneliankosken Voima tarjoaa kaksi sähkösopimustuotetta: yleissähkön ja kausisähkön. Ensin mainitussa sähkön hinta on aina sama, kausisähkössä puolestaan huomioidaan vuoden- ja vuorokaudenaika. Lähinnä yrityksille on suunnattu erillinen tehosähkö-tuote, jonka käyttö edellyttää asiakkaalta omaa muuntamoa.

Paneliankosken Voimalla on kaksi vesivoimalaa omassa omistuksessaan – Panelian ja Pappilankosken voimalaitokset. Vesivoimalla katetaan noin neljä prosenttia kaikesta yhtiön myymästä sähköstä.

Paneliankosken Voima asiakaspalvelu

PKV palvelee asiakkaitaan maanantaista perjantaihin aamuyhdeksästä neljään iltapäivällä, ja ensisijaiset yhteydenottokanavat ovat puhelin ja sähköposti. PKV:n toimisto sijaitsee Euran Paneliassa, tarkkaan ottaen Mäkiläntiellä. Yhtiön verkkosivustolta löytyvät omat lomakkeensa erilaisille asioille, kuten sähkösopimuksen irtisanomiselle. Myös helppokäyttöinen online-palveluportaali palvelee erilaisissa sopimukseen liittyvissä asioissa.

Paneliankosken Voima tiedottaa tuoreista asioistaan aktiivisesti verkkosivustollaan ja omalla Facebook-sivullaan. Yhtiö on niin ikään läsnä Instagramissa. Asiakkailleen se julkaisee Kosken Voima -nimistä asiakaslehteä, joka on tavannut ilmestyä kahdesti vuodessa. Kosken Voima on luettavissa vapaasti verkossa myös ei-asiakkaille.

Paneliankosken Voima palvelukuvaus

PKV:n palveluista tärkeimmässä roolissa ovat sen sähkösopimustuotteet, joita on tarjolla niin kotitalouksille, vapaa-ajanasunnoille kuin hieman raskaampaan yrityskäyttöönkin. Käymme nämä sopimukset läpi alempana tuotteet-otsikon alla. Yhtiö on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä sähkön myyjä.

Paneliankosken Voimalla on tärkeä rooli alueensa infrastruktuurin ylläpitäjänä – se vastaa jakeluverkosta omalla alueellaan. Yhtiö myy myös aurinkosähköjärjestelmiä kotitalouksille helpolla avaimet käteen -periaatteella, ja rahoitus näihin järjestyy myös yhtiön kautta. Lisäksi PKV voi tarvittaessa ostaa tällaisen pientuotannon kautta syntynyttä ylijäämäsähköä, jota kotitalouksilta voi kertyä.

Sähköistyvän liikkumisen maailmassa sähköautojen latausverkostolla on tärkeä rooli, ja se on myös Panelian suunnalla huomattu – PKV:n latauspisteitä sähköautoille löytyi vuonna 2021 Eurajoen kirjastolta, Panelian torilta ja K-market Vison pihalta.

Paneliankosken Voima energialähteet & historia, paikallisuus

Monet suomalaiset energiayhtiöt ovat saaneet alkunsa 1900-luvun alkupuolella yksinkertaisesta tarpeesta: paikkakunnalle on kaivattu aikansa ihmettä, sähkövaloa. Myös Panelian suunnalla tämä tarve oli akuutti, ja Paneliankosken Voima perustettiinkin vuonna 1912 nimellä Panelian Sähkö Oy. Yli sata vuotta sitten sähköä kylälle tuoneen yhtiön toimintatavat ja -kulttuuri ovat päivittyneet vuosikymmenten vaihtuessa, ja nykyisin PKV vastaa kuluttajien tarpeisiin, olipa kyse sähköautoilun infrasta, maakaapeloinnista tai hiilineutraalin sähkö tuotannosta.

Vuonna 2019 PKV:n käyttämät energialähteet asiakkailleen myymässä sähkössä olivat osuuksiltaan seuraavanlaiset: ydinvoima 51 %, fossiiliset ja turve 43 %, uusiutuvat 6 %. Asiakkailla on mahdollisuus valita omaan sopimukseensa tuotettava sähkö yksinomaan uusiutuvilla tuotetuksi. Tämä varmennetaan sertifioiduin alkuperätakuin. PKV:n omasta vesisähkötuotannosta on peräisin noin neljä prosenttia yhtiön myymästä sähköstä.

Paneliankosken Voimalla on kaksi vesivoimalaa omassa omistuksessaan – Panelian ja Pappilankosken voimalaitokset. Näillä katetaan noin neljä prosenttia kaikesta yhtiön myymästä sähköstä. Optimioloissa näiden kahden voimalan yhteenlaskettu teho on 810 kW.

Paneliankosken Voima sähkösopimus

Kotitalousasiakkaille Paneliankosken Voima tarjoaa kaksi sähkösopimustuotetta: yleissähkön ja kausisähkön. Ensin mainitussa sähkön hinta on aina sama, kausisähkössä puolestaan huomioidaan vuoden- ja vuorokaudenaika. Lähinnä yrityksille on suunnattu erillinen Tehosähkö-tuote, jonka käyttö edellyttää asiakkaalta omaa muuntamoa.

Yleissähkö on hyvä valinta sellaisille kuluttajille, jotka käyttävät lämmitykseen jotakin muuta lämmitysmuotoa kuin sähköä, esimerkiksi maalämpöä tai öljyä. Yleissähkö on niin ikään mainio vaihtoehto esimerkiksi vapaa-ajanasuntoihin, joita PKV:n omalla toimialueellakin on melko runsaasti. Kausisähkö taas on hyvä valinta varaavaa tai osittain varaavaa sähkölämmitystä käyttäville kohteille. Se on yleinen valinta myös maatiloilla.

Paneliankosken Voima sähkö hinta

Sähkön hinta on altis muutoksille monien tekijöiden kautta: säät, tuotantokapasiteetti, kysyntä, maailmantalouden muutokset ja jopa politiikka vaikuttavat sen hintaan, mikä heijastuu myös kuluttajien loppulaskussa. Koska sähköyhtiöiden hinnat muuttuvat hyvinkin usein, kannattaa ajan tasalla hinnasto tarkistaa tekemällä sähkösopimusten kilpailutus palvelumme kautta. Alta saat kuitenkin näkymää PKV-yhtiön kesän 2021 hintatasoon:

  • Yleissähkö6,44 snt / kWh + perusmaksu 2,52 / 3,63 € kuukaudessa

  • Kausisähkö6,93 / 5,68 snt / kWh + perusmaksu 4,03 € kuukaudessa

Hinnasto 1.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Paneliankosken Voima sähkötarjoukset

Panelinkosken Voiman sähkötarjoukset muuttuvat aika ajoin, ja ylempänä ilmoitetut sähkön hinnat ovat julkaisuhetkellään olleet toistaiseksi voimassa olevia. Ajan tasalla olevat sähkötarjoukset saat sähkösopimusten kilpailutuspalvelumme kautta. Palvelun käyttö ei maksa sinulle mitään, eikä kilpailutuksen tekeminen myöskään velvoita mihinkään. Palvelu on hyvin helppo käyttää, ja aikaa sähkövertailun tekemisessä ei kulu välttämättä kokonaista täyttä minuuttiakaan.

Paneliankosken Voimasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Paneliankosken Voiman irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten iritsanomisaika on 14 vrk.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Paneliankosken Voimalla on?
Vaihtoehtoina laskutukseen ovat sekä paperinen lasku että e-lasku. Myös suoramaksu on mahdollinen. Laskutusväli on yksi tai kaksi kuukautta, välin ratkaisee kulutus.
Miten teen vikailmoituksen Paneliankosken Voimalle?
PKV:lla on verkon vikailmoituksille oma ympäri vuorokauden päivystävä puhelinnumero, 02 838 6175.
Mistä löydän Paneliankosken Voiman häiriötiedotteet?
Yhtiön sähköverkon häiriötiedotteet löytyvän sen kotisivujen ”Sähköverkon tila” -kohdan takaa. Asiakkaat voivat tilata myös keskeytysvahti-palvelun, jolla ajankohtaiset häiriötiedotteet saa maksutta sähköpostiin, matkapuhelimeen tai molempiin.

Chat