Outokummun Energia Oy

  • Y-tunnus: 1571445-2

  • PL 53

  • OUTOKUMPU

013 563 011

Outokummun Energia sähkö

Outokummun Energia tai hieman lyhyemmin Okun Energia perustettiin vuonna 2000, vaikkakin sen juuret ulottuvat huomattavasti nykyistä yhtiömuotoa pidemmälle, vuoteen 1944 saakka. Paikallisten sähkönsiirto- ja kaukolämpöpalveluidensa ohella se myy sähköä ympäri Suomen. Suomalainen sähköyhtiö on kokonaisuudessaan Outokummun kaupungin omistama, ja se on osakkaana myös Kaakon Energia Oy:ssä.

Selvitä vaikka heti, voisitko saada joltakin Suomen sähkömarkkinoilla sähköä myyvältä yhtiöltä nykyistä sopimustasi edullisemman sopimuksen. Maksuton sähkövertailu auttaa löytämään sopivan sähköyhtiön helposti, ja voit säästää isonkin summan ehkä jo seuraavasta sähkölaskustasi.

Outokummun Energialla on laaja paletti erilaisia sopimustuotteita, joista potentiaalinen asiakas löytää varmasti omiin käyttötarpeisiinsa sopivan. Esimerkiksi Tuuli Vihreä tarjoaa kokonaisuudessaan tuulivoimalla tuotettua sähköä, Arvo Spotti taas seuraa tunneittain Nord Pool -sähköpörssin hintakehitystä.

Yhtiö hankkii myymänsä pörssisähkön pääosin edellä mainitusta Nord Pool -sähköpörssistä. Lisäksi Kaakon Energia Oy:n osakkaana sillä on tuotanto-osuuksia muun muassa tuuli- ja lämpövoimalaitoksissa.

Outokummun Energia asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on Outokummun Energialla mahdollista sähköisissä kanavissa sekä puhelimitse. Puhelimitse palvelua saa maanantaisin ja torstaisin klo 12–16, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin puolestaan klo 8–12. Sähköisistä kanavista käytössä ovat sähköposti, chat-palvelu ja yhteydenottolomake. Normaaliaikoina myös Kuvernöörinkadulla Outokummun teollisuuskylässä sijaitseva asiakaspalvelu tarjoaa neuvontaa ja palvelua kasvokkain.

Okun Energian Oma Energia -palvelu on asiakkaiden käytössä 24/7 oleva verkkoportaali, jossa onnistuu muun muassa laskujen ja sopimustietojen tarkastelu sekä oman sähkönkulutuksen seuranta. Eri somekanavista yhtiö on läsnä Facebookissa, mutta kenties tulevaisuudessa myös Instagramissa ja YouTubessa, sillä näiden palveluiden kuvakkeet yhtiön kotisivulta löytyvät.

Outokummun Energia palvelukuvaus

Okun Energialla on laaja paletti erilaisia sähkösopimustuotteita, joista potentiaalinen asiakas löytää varmasti omiin käyttötarpeisiinsa sopivan. Näistä kerromme hieman tarkemmin alempana, tuotteet-otsakkeen alla. Sähkösopimusasiakkaita yhtiö palvelee ympäri Suomen, eli pelkästä oman verkkoalueensa asiakkaille sähköä myyvästä yhtiöstä ei ole kyse.

Paikallisesti Outokummun Energian vastuulla on tosiaan myös sähkönsiirto eri tehtävineen Outokummun kaupungin alueella. Verkkoa yhtiöllä on yli 1 000 kilometrin verran. Kaukolämmön asiakkaita palvellaan niin ikään Outokummun keskustan alueella.

Outokummun Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Kaupunkina Outokumpu on rakentunut teollisuuden ympärille jo 1900-luvun alkupuolelle, joten ammattimaisten energiaratkaisujen tarve yhtiön kotipaikkakunnalla on ollut perinteisestikin suurta. Näihin tarpeisiin Outokummun Energia on vastannut edeltäjineen jo useiden vuosikymmenten ajan.

Outokummun Energia on pysynyt edelleen kokonaisuudessaan Outokummun kaupungin omistuksessa, vaikka ostajaehdokkaitakin on vuosien varrella ilmaantunut. Kaupunki on kuitenkin priorisoinut oman energiayhtiön kehittämistä hetkellisten tuottojen sijaan.

Okun Energialla on pyritty pysymään tiukasti kiinni ajan haasteissa, muun muassa digitalisaatiossa. Modernisaation osana yhtiö saikin uudet toimitilat vuonna 2019 Outokummun Teollisuuskylästä. Myös koko energiatuoteperhe myllättiin uusiksi kyseisenä vuonna. Kaukolämpötuotantoa hoidetaan nimellään paikkakunnan teollisuusperinteitä kunnioittavasta Miilu-lämpölaitoksesta.

Yhtiö hankkii myymänsä sähkön pääosin edellä mainitusta Nord Pool -sähköpörssistä. Tämä lisäksi Kaakon Energia Oy:n osakkaana sillä on kuitenkin tuotanto-osuuksia muun muassa tuuli- ja lämpövoimalaitoksissa.

Mitä Okun Energian myymän sähkön alkuperään tulee, vuonna 2019 eri tuotantotapojen välinen jakauma näytti seuraavalta: ydinvoima 51,4 %, fossiiliset 43,3 % ja uusiutuvat 5,2 %. Halutessaan yhtiön sähköasiakkailla on kuitenkin mahdollisuus ostaa aina kaikki sähkönsä 100-prosenttisesti tuulivoimalla tuotettuna.

Outokummun Energia tuotteet

Taannoin Outokummun Energia uusi sähkösopimustuotteidensa valikoiman tyystin. Nykyisin tarjolla olevassa sähkötuotevalikoimassa on kuluttaja-asiakkaille viisi erilaista vaihtoehtoa ja lisäksi keskisuurille ja suurille yrityksille suunnattu Outo Yritys -sopimustuote.

Kotitalouksiin tarkoitetut tuotteet ovat Outo Regular, Outo Custom, Outo Spotti, Outo Premium ja Outo Quu. Regular-sopimus on perinteinen ja Suomessa hyvin suosittu toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, jossa sähkön hinta pysyy saman vuoden- ja vuorokaudenajasta riippumatta. Custom on taas määräaikainen sopimus, jossa hinta määritellään aina tapauskohtaisesti ja se on voimassa koko sopimusjakson ajan.

Outo Spotti on aktiivisen sähköasiakkaan valinta; se seuraa aktiivisesti pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin tuntikohtaisia hintoja. Historiallisessa tarkastelussa tämä pörssisähkö sopimustyyppi on osoittautunut pitkällä aikavälillä kaikkein edullisimmaksi vaihtoehdoksi. Outo Premiumissa yhdistyvät Spotti-sopimuksen ja määräaikaisen sopimuksen ominaisuudet, ja Outo Quu puolestaan on markkinahintoja vuosineljänneksittäin seuraava sopimustyyppi.

Kaikkiin sähkösopimuksiin on mahdollista valita alkuperätakuulla varmennettu vihreä tuulisähkö, jolloin asiakkaan ostama sähkö on 100-prosenttisesti tuulivoimalla tuotettua.

Outokummun Energia hinnasto

Olemme koonneet alle Outokummun Energian hinnaston sen perusteella, kesällä 2021 voimassa olleiden julkisten hintatietojen mukaan. Huomioi kuitenkin, että sähkön kuluttajahinta on hyvin altis muutoksille jo kausivaihtelunkin takia. Viimeisimmän hinnaston saat selville aina kilpailutuspalveluamme käyttämällä.

  • Outo Quu8,75 snt / kWh + perusmaksu 3,51 € kuukaudessa

  • Outo Regular6,88 snt / kWh + perusmaksu 2,02 € kuukaudessa

  • Outo Spottituntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,27 snt / kWh + perusmaksu 3,75 € kuukaudessa

Hinnasto 30.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Outokummun Energia sähkötarjoukset

Jos tahdot saada uusimmat Outokummun Energia -sähkötarjoukset, käytä sähkösopimusten kilpailutusta jo tänään. Sen käyttö ei maksa sinulle mitään, ei vaadi rekisteröitymistä ja koko kilpailutus vie vain pari minuuttia, jos sitäkään. Samalla selviää, ovatko Okun Energian tuotteet nykyhetkessä hinnoiltaan kilpailukykyisiä.

Outokummun Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Outokummun Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten (kuten Outo Regular) kohdalla irtisanomisaika on 14 vrk. Määräaikainen sopimus on irtisanottavissa määräaikaisuuden lopussa, mutta myös muuton yhteydessä, vaikka sopimuskautta olisikin vielä jäljellä.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Outokummun Energialla on?
Yhtiön asiakkaat voivat vastaanottaa laskunsa perinteisenä paperilaskuna tai e-laskuna verkkopankkiin. Laskutusväli on yksi tai kaksi kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Outokummun Energialle?
Outokummun Energian sähköverkon asiakkaat voivat ottaa vikatapauksissa yhteyttä numeroon 0500 177 799. Kaukolämmön asiakkaiden käytössä on numero 0500 373 119. Kumpikin numero palvelee ympäri vuorokauden.
Mistä löydän Outokummun Energian häiriötiedotteet?
Sähköverkoissa saattaa ajoittain esiintyä häiriöitä, niin myös Outokummun Energialla: näistä tiedotetaan yhtiön kotisivuilla heti etusivulla sekä Sähkönsiirto-otsikon alla kohdassa ”Häiriötiedotteet”.

Chat