Oomi Energia

  • Y-tunnus: 3101315-4

  • Karhumäentie 3

  • VANTAA

09 2522 1122

Oomi Energia sähkö

Oomi Energia on vielä melko tuore tuttavuus Suomen sähkömarkkinoilla, mutta mistään pienestä tekijästä ei ole kyse – yhtiölle ovat sähkön myyntitoimintansa keskittäneet sen perustaneet Lahti Energia, Oulun Seudun Sähkö, Oulun Sähkönmyynti, Pori Energia ja Vantaan Energia. Lisäksi siinä on mukana kuusi osakasyhtiötä, muun muassa Oulun Energia ja Tornion Energia. Toimintansa Oomi aloitti huhtikuussa 2020, ja sähköä se myy asiakkaille ympäri Suomen. Uuden yhtiön päätoimipaikka on Vantaalla.

Olisiko Oomi Energia sopiva vaihtoehto sinun kotiisi? Kilpailuta sähkösopimuksesi vaikka saman tien – siihen kuluu vain noin minuutin verran ajastasi – ja katso, millaisen tarjouksen voit löytää!

Oomi Energia asiakaspalvelu

Asiointi Oomi Energian asiakaspalvelun kanssa hoidetaan puhelimen tai verkon kautta. Sähkösopimusten ja -laskujen sisältöön vastaava numero on avoinna arkisin aamukahdeksasta iltakuuteen, joten aukioloajat ovat selkeästi monia pienempiä kilpailijoita laajemmat.

Verkossa asiointi hoituu chatin tai viestilomakkeen kautta. Suora sähköpostiasiointi ei Oomin kanssa onnistu perinteiseen tapaan; tätä viestintäkanavaa suosivien asiakkaiden tulee lähestyä yhtiötä sen kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Tietenkin saatavilla on myös Oomi Online -niminen verkkoportaali, jossa muun muassa sähkön kulutuksen seuranta ja omien laskujen tarkastelu onnistuu.

Sosiaalisen median kanavista Oomi Energia on omalta osaltaan ottanut haltuun Facebookin, Twitterin, YouTuben, Instagramin ja LinkedInin. Kotisivuilta löytyy UKK-osio, ja lisäksi blogi ja artikkelit -osiossa julkaistaan ajankohtaista tietoa yhtiön tapahtumista, tuotteista ja energiankäytöstä yleisesti. Myös sähkösopimuksiin liittyvien asioiden hoitamiseen tarvittavia valtakirjapohjia löytyy yhtiön verkkosivuilta.

Oomi Energia palvelukuvaus

Isona toimijana Oomi kykenee tarjoamaan monipuolisen kattauksen palveluita. Sähkösopimusten puolella valikoimissa on kuusi erilaista tuotetta, näistä myöhemmin lisää. Yhtiön palveluvalikoima ei kuitenkaan rajoitu pelkkään sähkönmyyntiin, vaikka se sen tärkein palvelu onkin.

Tarjolla on myös kokonaisvaltaisia aurinkoenergiaratkaisuja koteihin – Oomi Energialta voi hankkia omiin tarpeisiin mukautetun aurinkosähköjärjestelmän. Yhtiön kanssa voi myös tehdä omatuotantosopimuksen, jonka kautta se ostaa sinulta mahdollisesti ylitse jäävän tuottamasi aurinkosähkön.

Sähköautoilun mahdollisuuksien edistämiseen Oomilla on niin ikään sanansa sanottavana, sillä yhtiö toimittaa latausratkaisuja niin yksittäisille kotitalouksille, taloyhtiöille kuin yrityksille. Toinen liikkumispalveluiden osa-alue yhtiölle ovat sähköpyörät: sen kautta työnantajat voivat hankkia sähköpyöriä työsuhdepyöriksi.

Oomi Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Kuten aiemmin kerroimme, Oomi Energia syntyi useiden paikallisten sähköyhtiöiden lyötyä hynttyyt yhteen sähkön myyntitoimintansa keskittämisen suhteen. Vaikka Oomi alkoikin toimia markkinoilla vasta vuonna 2020, on sen omistajayhtiöillä kuitenkin yhteensä toista tuhatta vuotta kokemusta energia-alasta.

Yhtiön omiin käsitteisiin kuuluukin ”valtakunnallinen paikallisuus” – palvelua saa koko maan laajuudella, mutta juuret ovat vahvasti paikallisissa yrityksissä, joita sen taustalla ovat esimerkiksi Pori Energia, Vantaan Energia ja Oulun Seudun Sähkö. Omistajayhtiöillä on myös omaa sähköntuotantoa ja erilaisia tuotanto-osuuksia.

Asiakkaat voivat niin halutessaan ostaa täysin uusiutuvin energialähtein tuotettavaa sähköä: Oomi Uusiutuva on sopimuksen lisätuote, joka tarjoaa aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla tuotetun vaihtoehdon. Seuraavaksi lisää eri sopimustyypeistä.

Oomi Energia sähkösopimus

Sähkösopimusten kirjo ei kärsi mitään mammuttitautia, vaikka melko suuresta sähkönmyyjästä puhutaankin. Kaikkiaan erilaisia sopimustuotteita on kuusi kappaletta, ja asiakkaat voivat valita yleis-, aika- ja kausisähkön väliltä itselleen sopivan mittaustavan.

Oomi Kiinteä 24 kk on nimensä mukaisesti kiinteähintainen ja kahden vuoden pituinen määräaikainen sopimus. Oomi Jatkuva on voimassa toistaiseksi, ja tässä sopimuksessa hinta muuttuu kaksi kertaa vuodessa (tammi- ja heinäkuussa). Oomi Aktiivinen on puolestaan aktiivisesti sähkönkulutustaan tarkkailevan kuluttajan valinta, pörssisähkösopimus, joka seuraa Nord Pool -sähköpörssin tuntihintoja.

Lisäksi saatavilla on kolme erilaista kiinteän pakettihinnan sopimusta; Oomi Paketti S, M ja L. Näiden etu on hinnan ennakoitavuus, sillä maksat joka kuukaudesta saman verran – olettaen, että pysyt kunkin paketin sallimissa kulutuksen enimmäisrajoissa. Pienimmässä S-paketissa vuotuinen kulutuskatto on 1 000 kWh, M-paketissa 2 500 kWh ja isoin L-paketti sisältää 5 000 kWh vuotuista kulutusta.

Aiemmin mainitulla Oomi Uusiutuvalla sopimuksen saa alkuperätakuin varmennetulla päästöttömällä energialla tuotettuna. Lisäksi saatavilla ovat lisäpalveluina Vaihtoturva ja Hintakatto.

Oomi Energia sähkö hinta

Haluaisitko nähdä, miltä Oomi Energian hinnasto sähkötuotteiden osalta näyttää? Selvä homma, alle olemme koostaneet yhtiön sopimusten hinnat yleistariffin ja kesän 2021 hinnaston mukaan. Huomioi kuitenkin, että sähkön hinta on aina altis muutoksille. Päivän hinnastot saat vertailupalvelumme kautta.

  • Oomi Kiinteä 24 kk5,79 snt / kWh + perusmaksu 3,80 € kuukaudessa

  • Oomi Jatkuva5,82 snt / kWh + perusmaksu 3,80 € kuukaudessa

  • Oomi Aktiivinentuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,22 snt / kWh + perusmaksu 2,90 € kuukaudessa

  • Oomi Paketti S6,90 € kuukaudessa (sopimuksen ylittävä sähkö 6,49 snt / kWh)

  • Oomi Paketti M14,90 € kuukaudessa (sopimuksen ylittävä sähkö 6,49 snt / kWh)

  • Oomi Paketti L25,90 € kuukaudessa (sopimuksen ylittävä sähkö 6,49 snt / kWh)

Hinnasto 5.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Oomi Energia sähkötarjoukset

Oomi Energia on vakavarainen ja asiakkaansa tarpeet huomioiva sähköyhtiö, mutta tarjoaako se edullisimpia sähkösopimuksia? Sen voit itse selvittää hetkessä tekemällä sähkösopimusten kilpailutuksen palvelussamme. Kilpailutuksessa kestää vain hetki, se ei vaadi sitoutumista eikä maksa mitään – ja sen kautta saadut sähkötarjoukset perustuvan aina päivän hintoihin!

Oomi Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Oomi Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten (esim. Oomi Jatkuva) irtisanomisaika on 14 vrk.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Oomi Energialla on?
Laskut voi vastaanottaa paperi-, e- tai sähköpostilaskuna. Laskutusväli on yksi kuukausi.
Miten teen vikailmoituksen Oomi Energialle?
Oomi Energialla ei ole omaa sähköverkkoa – vikailmoitukset sähkönjakelua koskien tulee suunnata omalle verkkoyhtiölle.
Mistä löydän Oomi Energian häiriötiedotteet?
Kts. yllä. Koko maan kattavan häriötiedotepalvelun löytää Energiateollisuus ry:n sivustolta.