Nykarleby Kraftverk Ab

  • Y-tunnus: 2367680-4

  • Kvarnvägen 20

  • NYKARLEBY

(06) 7856252

Nykarleby Kraftverk sähkö

Nykarleby Kraftverk (tai lyhyemmin NKAB) tarjoaa erilaisia sähköön, veteen, viemäröintiin ja kaukolämpöön liittyviä palveluita pääasiallisesti Uudenkaarlepyyn alueella. Täällä Uudenkaarlepyyn kaupungin omistama yhtiö niin ikään myy sähköä. Kymmenen henkilöä työllistävä yhtiö kuuluu alueen muiden energiayhtiöiden tavoin Suomen energiamarkkinoilla merkittävään Katternö-konserniin.

Sähkön kilpailutuksen avulla voit selvittää, olisiko sinulle sopivin ja edullisin sähkösopimus jonkin pienehkön paikallisen myyjän tarjoama vaihtoehto vai kenties Vattenfallin tai vaikkapa Helenin kokoluokan toimijan sähkösopimus.

Yhtiön asiakkaat, joita sillä on noin 4 600, voivat valita normaalitariffin mukaisen sähkösopimuksen tai aikasidonnaisen sopimuksen. Nykarleby Kraftverk voi myös ostaa esimerkiksi oman aurinkosähkötuotannon kautta syntyvää ylijäämäenergiaa asiakkailtaan.

Nykarleby Kraftverkillä on omassa omistuksessaan vesivoimala, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Vesivoimalla tuotettu sähkö kattaa 15 – 20 prosenttia yhtiön myymästä sähköstä. Katternö-konserniin kuulumalla yhtiö on samalla osaomistajana myös muissa voimalaitoksissa.

Nykarleby Kraftverk asiakaspalvelu

Nykarleby Kraftverkin asiakaspalvelu päivystää arkisin klo 8–16. Uusikaarlepyy on hyvin voimakkaasti ruotsinkielistä seutua, joten asiakaspalvelua saa tietenkin molemmilla kotimaisilla. Yhtiön kotisivuilla on jonkin verran puutteita suomenkielisen materiaalin suhteen, mutta tarvittaessa asioihin saa kyllä selvyyden myös enemmistön kielellä.

Mikäli ei tahdo tai voi asioida yhtiön toimistolla, palvelevat asiakaspalvelijat tietenkin myös sähköpostitse ja puhelimitse. NKAB:n sivuilta löytyy myös nopea yhteydenottolomake, jolla viesti menee perille. Kundwebb-asiakasportaalista löytyy mahdollisuus oman sähkönkulutuksen seurantaan, ja tämän portaalin linkin takaa voi myös tilata tekstiviesti-ilmoitukset sähkö- ja vesipalveluiden katkoista.

Somen puolella Nykarleby Kraftverk on aktiivinen Facebookissa, jossa se tiedottaa ajankohtaisista asioistaan sekä suomeksi että ruotsiksi. Kotisivuilta löytyy myös ruotsinkielinen UKK-osio ”Vanliga frågor” -kohdan takaa.

Nykarleby Kraftverk palvelukuvaus

Yhtiön asiakkaat, joita sillä on noin 4 600, voivat valita normaalitariffin mukaisen sähkösopimuksen tai aikasidonnaisen sopimuksen. Näistä hieman enemmän tuotteet-otsikon alla. Nykarleby Kraftverk voi myös ostaa esimerkiksi oman aurinkosähkötuotannon kautta syntyvää ylijäämäenergiaa asiakkailtaan.

Kunnallisen yhtiön palveluihin kuuluu sähkön myynnin ohella myös sen siirto; asiakkaiden määrä on noin 5 000 kappaletta. Myös vesi- ja viemäripalvelut ovat NKAB:n alaa. Vuonna 2008 yhtiö aloitti niin ikään kaukolämpöäpalveluiden tarjoamisen.

Nykarleby Kraftverk energialähteet & historia, paikallisuus

Kyseessä on yhtiö, jonka historia juontaa aina vuoteen 1926 saakka. Tällöin Uudessakaarlepyyssä alkoi vesivoimalan käyttö Lapuanjoessa. Tämä voimala oli käytössä vielä vuoteen 1984 saakka, jolloin se sai tehdä tilaa uudella, samalle paikalle rakennetulle voimalalle. Vuonna 1993 nykymuotoinen kaupungin liikelaitos sai alkunsa, kun vesi-, viemäri- ja sähköpalvelut yhdistettiin saman katon alle.

Nykarleby Kraftverkillä on omassa omistuksessaan edellä mainittu vesivoimala, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Vesivoimalla tuotettu sähkö kattaa 15–20 prosenttia yhtiön myymästä sähköstä. Katternö-konserniin kuulumalla yhtiö on tätä kautta osaomistajana myös muissa voimalaitoksissa.

Nykarleby Kraftverk sähkösopimus

Nykarleby Kraftverkin myymien sähkötuotteiden valikoima on varsin selkeä – saatavilla on kaksi eri tuotetta, joiden väliset erot liittyvät siis käytännössä vain mittaustapoihin. Kyseessä on normaalitariffin (normaltariff) mukainen sopimus sekä aikatariffi (tidstariff).

Normaalitariffi on yleinen valinta etenkin niissä talouksissa, joissa sähkön kulutus ei ole kovin suurta, esimerkiksi rivitalo- ja kerrostaloasunnoissa. Tällä tariffilla sähkön hinta on aina sama, olipa vuorokauden- tai vuodenaika mikä tahansa. Aikatariffissa yö- ja päiväaikaan sähkön hinta vaihtelee: yöaikaan hinta on edullisempi. Aikatariffi on yleinen valinta esimerkiksi sähköllä lämmittävissä talouksissa.

Nykarleby Kraftverk sähkö hinta

Sähkönmyyjien hinnastot vaihtelevat tavallisesti useita kertoja vuodenkin aikana, joten ajan tasalla olevat sähkösopimusten hinnat kannattaa aina tarkistaa esimerkiksi vertailupalvelustamme. Sieltä löytyvät hinnat ovat aina niin sanottuja päivän hintoja. Alta löydät kuitenkin Nykarleby Kraftverkin hintoja sellaisina kuin ne olivat kesällä 2021.

  • Normaalitariffi5,42 snt / kWh + perusmaksu 3,37 € kuukaudessa

  • Aikatariffi5,42 snt / kWh (päivä), 4,47 snt / kWh (yö) + perusmaksu 6,71 € kuukaudessa

Hinnasto 4.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Nykarleby Kraftverk sähkötarjoukset

Monetkaan sähköä myyvät pienemmän kokoluokan yhtiöt eivät myy sähköä oman verkkoalueensa ulkopuolelle, joten niiden sähkötarjoukset eivät ole myöskään saatavilla sähkövertailussamme. Sen sijaan sähkösopimusten vertailusta löytyvät aina kunkin hetken ajan tasalla olevat sähkötarjoukset, jotka takuulla ovat saatavilla alueellasi – siksi tarvitsemme postinumerosi vertailun aluksi.

Joillakin yhtiöillä saattaa olla tarjolla erityisiä alennuksia esimerkiksi opiskelijoille; kuukausimaksu voi lähteä esimerkiksi osittain tai kokonaan pois. Joissakin tapauksissa tarjotaan myös mahdollisuutta kerryttää esimerkiksi S-ryhmän bonusta sähköstä.

Nykarleby Kraftverk Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Nykarleby Kraftverkin irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Nykarleby Kraftverkilla on?
Nykarleby Kraftverkin asiakkaat voivat ottaa laskunsa vastaan e-laskuna tai paperilaskuna.
Miten teen vikailmoituksen Nykarleby Kraftverkille?
Yhtiön verkkoasiakkaat voivat ilmoittaa vioista puhelimitse numeroon 06 7220 050. Kiireettömissä asioissa ilmoituksen voi tehdä myös verkkosivujen kautta.
Mistä löydän Nykarleby Kraftverkin häiriötiedotteet?
NKAB:n kotisivuilla on Keskeytyskartta-linkki, jonka kautta näkee häiriötiedotteet. Ne voi myös tilata tekstiviestitse suoraan omaan puhelimeensa.