Nivos Energia Oy

  • Y-tunnus: 0773810-4

  • Sepäntie 3

  • MÄNTSÄLÄ

(019) 689 955

Nivos Energia sähkö

Nivos Energia, joka vielä vuoteen 2017 asti tunnettiin Mäntsälän Sähkönä, on monialaisen Nivos-konsernin energia-alaan keskittynyt yhtiö, joka myy sähköä ympäri Suomen kuluttaja-asiakkaille. Nivos on panostanut voimakkaasti muun muassa energiatehokkuutta parantavaan tuotekehittelyyn ja suomalaista sähköyhtiötä voidaankin perustellusti pitää yhtenä Suomen energia-alan edelläkävijöistä. Kilpailuta sähkösopimuksesi ja selvitä, mistä sinulle edullisin sähkötarjous voisi löytyä – ja halutessasi voit painottaa hinnan ohella myös tuotantotapojen tärkeyttä.

Kotitaloudet voivat valita Nivos Energian asiakkaiksi ryhtyessään neljästä erilaisesta sopimustuotteesta: Myötätuuli, Watti Varma, Watti Kesto ja Watti Tunti. Myötätuuli on luonnonystävän valinta: sopimuksen kautta myytävä sähkö on 100-prosenttisesti tuulivoimalla tuotettua. Suosittu Watti Varma on puolestaan määräaikainen kahden vuoden sähkösopimus.

Monialainen Nivos-konserni tarjoaa asiakkailleen paljon muutakin kuin pelkkää myytyä sähköä: Nivoksen kautta onnistuvat niin aurinkopaneelien, lämpöpumppujen, kaivovesianalyysien, nettiliittymien kuin sähköautojen latauspisteidenkin hankinnat, muutamia esimerkkejä mainitaksemme.

Nivos Energia asiakaspalvelu

Asiakkaiden on tarpeen tullen helppo tavoittaa Nivos. Niin sanottuina normaaleina aikoina asiakastapaamiset hoituvat kasvotusten, mutta vaihtoehtoina ovat tietysti aina perinteinen puhelu kuin sähköpostikin. Verkkosivustolla on käytössä myös kätevä chat-palvelu. Laskujen maksamiseen liittyvissä asioissa tulee kääntyä Lowell Suomi Oy:n puoleen.

Modernina energiayhtiönä voisi tietenkin olettaa Nivos Energian olevan voimakkaasti mukana myös somessa – ja oletus osuisi tällöin aivan oikeaan. Edustus löytyy niin Facebookista, Instagramista, YouTubesta, Twitteristä kuin LinkedInistä.

Online-palveluportaali löytyy ”Omat palvelut” -linkin takaa. Uudistuneen palvelun nimi on Tasku, mikä tietysti viittaa sen kulkemiseen taskussa – mobiilikäytettävyys on uudistuksen myötä ensiluokkaista. Tasku-palvelun kautta voi tarkastella laskuja ja omaa sähkönkulutustaan. Nivoksen netti- ja vesiasiakkaille löytyy vielä erilliset online-palvelut.

Nivos Energia palvelukuvaus

Nivos Energia on monialaisen Nivos-konsernin energia-alaan keskittynyt yhtiö, joka myy sähköä ympäri Suomen kuluttaja-asiakkaille. Nivos on panostanut voimakkaasti muun muassa energiatehokkuutta parantavaan tuotekehittelyyn ja yhtiötä voidaankin perustellusti pitää yhtenä Suomen energia-alan edelläkävijöistä.

Konsernin palveluvalikoimaan kuuluu kaikkea modernin elämän kannalta oleellista sähkönmyynnin ohella, esimerkiksi nettiliittymät. Energia-alalta mainittakoon sähkönmyynnin lisäksi myös sähkönjakelu, josta yhtiö vastaa Mäntsälässä ja lähialueilla, sekä aurinkopaneelit. Aurinkopaneelipaketteja Nivos myy yksityisille kuluttajille asennuspalveluineen kaikkineen. Paneeleilla on 25 vuoden pituinen tuottotakuu.

Autoilun puolella Nivos Energia vastaa kasvavan sähköautoilun lataustarpeisiin. Kesällä 2021 yhtiöllä oli neljä latauspistettä Mäntsälässä ja lisäksi yksi Orimattilassa Hennan juna-asemalla. Mainittakoon vielä sekin, että sähköyhtiöllä on kaukolämpöverkkoa Mäntsälässä.

Nivos Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Nivos Energia on nuori ja monialainen, tulevaisuuteen voimakkaasti suuntautunut yhtiö – historiaa sillä kuitenkin riittää Mäntsälän Sähkön myötä miltei sadan vuoden taakse. Sen juuret ovat vahvasti Mäntsälän seudun maaperään juurtuneet, mutta esimerkiksi sähkönmyyjänä se palvelee asiakkaita ympäri Suomea. Nivos-konserni on Mäntsälän kunnan omistuksessa.

Ympäristöarvot ovat yhtiöille tärkeitä, eivätkä vain puheiden tasolla. Kaukolämmön tuotannossa puolet lämmöstä tuotetaan Mäntsälässä sijaitsevan Yandexin datakeskuksen kierrätetystä lämmöstä. Datakeskusten lämmöntuotannon potentiaalista on puhuttu paljon jo pitkään, mutta Nivos Energia on siirtynyt sanoista tekoihin. Hyvinkäällä sijaitsevalle Knehtilän luomutilalle Nivos on rakentanut biokaasulaitoksen, jota tilalla käytetään esimerkiksi lämmitykseen ja ajoneuvojen polttoaineena.

Vuonna 2020 Nivos Energia pääsi kokonaan eroon sähkötuotteissaan fossiilisilla polttoaineilla tuotetusta sähköstä: kaikki yhtiön myymä sähkö on ilmastoystävällistä. Hieman tarkemmin tästä seuraavan otsikon alla.

Nivos Energia sähkösopimus

Mitä mäntsäläläisyhtiön sähkösopimuksiin tulee, on tuotevalikoima ilahduttavan selkeä. Käytännössä tarjolla on kaksi tuotetta, LuonnonVoima ja ArkiVoima. Näistä puolestaan on saatavilla toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ja määräaikainen (24 kk) versio kummastakin, lisäksi vielä pörssisähköversio (joka siis on niin ikään toistaiseksi voimassa oleva).

LuonnonVoima-sähkösopimuksella myytävä energia on tuotettu täysin uusiutuvien energialähteiden avulla: tuuli-, vesi- ja aurinkosähköllä. ArkiVoima-sopimuksessa puolestaan energia on tuotettu täysin fossiilivapaiden energialähteiden avulla. Ero ei ole aivan semanttinen; ArkiVoimassa tuuli, vesi ja aurinko ovat saaneet seurakseen vielä neljännen tuotantolähteen, ydinvoiman.

Nivos Energia sähkö hinta

Nivos Energian hinnat muuttuvat, aivan kuten muillakin sähköä myyvillä yhtiöillä, melko tiuhaan. Alle olemme koostaneet yhtiön hinnat sellaisina kuin ne olivat kesällä 2021 – ajan tasalla olevat hinnat löytyvät aina sähkösopimusten vertailupalvelustamme ja niihin voit tarttua vaikka saman tien.

Huomioitavaa on, että kesän 2021 hinnastossa LuonnonVoima- ja ArkiVoima-sopimusten hinnat olivat täysin identtiset. Siksi ne käsitellään tässä yhdessä. Jatkossa niitä saattavat jälleen koskea eri hinnastot.

  • LuonnonVoima & ArkiVoima (24 kk)6,38 snt / kWh + perusmaksu 1 € kuukaudessa

  • LuonnonVoima & ArkiVoima (toistaiseksi)6,92 snt / kWh + perusmaksu 3,95 € kuukaudessa

  • LuonnonVoima & ArkiVoima (spot-pörssihinta)tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,29 snt / kWh + perusmaksu 3,95 € kuukaudessa

Hinnasto 2.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Nivos Energia sähkötarjoukset

Sähkötarjoukset muuttuvat melko usein – esimerkiksi yllä olevasta hinnastosta voi nähdä, että Nivos Energian määräaikaisten 24 kuukauden sopimusten perusmaksu oli vain euron per kuukausi. Kyse on tarjouksesta, joka ei välttämättä ole enää tätä lukiessasi voimassa.

Hyvä uutinen kuitenkin on, että aina kunakin ajankohtana voimassa olevat sähkötarjoukset löydät käyttämällä sähkösopimusten vertailua. Kilpailuta siis sopimuksesi vaikka saman tien ja pääset kiinni edullisimpiin hintoihin. Palvelun käyttö ei maksa mitään, eikä myöskään sitouta sinua mihinkään.

Nivos Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Nivos Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Nivos Energian sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Nivos Energialla on?
Laskut voi vastaanottaa paperilaskuna tai e-laskuna.
Miten teen vikailmoituksen Nivos Energialle?
Mikäli olet Nivoksen verkkoasiakas, päivystyspalvelu palvelee numerossa 050 386 3900 häiriötilanteiden varalta. Sama numero palvelee myös vesi- ja valokuituasiakkaita.
Mistä löydän Nivos Energian häiriötiedotteet?
Yhtiön sähköverkon häiriöistä tiedotetaan sen kotisivustolla ”Sähkönjakelun tilannekartta” -kohdan alla. Muista myös koko maan häiriöt kattava Energiateollisuus ry:n häiriökartta.