Naantalin Energia Oy

  • Y-tunnus: 0960388-7

  • PL 33

  • NAANTALI

(02) 4362900

Naantalin Energia on vuonna 1912 perustettu ja Naantalin kaupungin kokonaisuudessaan omistama energiayhtiö. Perinteisesti yhtiön varsinaista markkina-aluetta ovat olleet Naantali ja sen lähialueet, yritysmyynnin osalta koko Varsinais-Suomi. Sähköä Naantalin Energia myy kuitenkin kuluttaja-asiakkaille kaikkialle Suomeen. Se vastaa myös sähköverkosta postinumeroalueilla 21100 ja 21110. Itsellesi parhaan sähkösopimukset voit löytää jo tänään Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelusta – kokeile ja saatat yllättyä, kuinka paljon nykyisestä sähkölaskustasi voit säästää.

Sähköyhtiön Yleissähkö on saatavissa määräaikaisena tai toistaiseksi voimassa olevana sähkösopimuksena. Yleissähkön Kvartaali-tuote perustuu vaihtuvaan hinnoitteluun, jossa sähkön hinta tarkastetaan neljännesvuosittain. Toistaiseksi voimassa oleva Spot-sopimus seuraa pohjoismaista sähköpörssi. Tuulisähkö-sopimuksella asiakas puolestaan ostaa täysin uusiutuvaa tuulivoimalla tuotettua energiaa.

Naantalin Energia tarjoaa monipuolisia energiaratkaisuja myös aurinkoenergiaratkaisujen ja ilmalämpöpumppujen muodossa. Yhtiön kätevä online-palvelu auttaa sähköisessä asionnissa. Fyysinen toimisto sijaitsee Naantalin keskustassa.

Naantalin Energia asiakaspalvelu

Asiakaspalvelua Naantalin Energia tarjoaa arkipäivisin klo 9–15 avoinna olevassa Kaivokadun toimistossaan, ja vastaavasti näiden samojen aikojen puitteissa asiakaspalvelijat voi tavoittaa myös sähköpostitse ja puhelimitse. Verkkovikojen varalta käytössä on tietenkin myös ympäri vuorokauden päivystävä puhelinnumero.

Verkossa yhtiön asiakkaiden käytössä on online-palveluportaali, jonka käyttö on äärimmäisen helppoa. Tämän portaalin kautta saa selville omat sähkön kulutuslukemansa, sopimustiedot ja paljon muuta näppärää tietoa. Myös omien yhteystietojen päivitys onnistuu tätä kautta. Palvelun käyttö vaatii vahvaa tunnistautumista (esimerkiksi mobiilivarmenne tai verkkopankin tunnukset).

Sosiaalisessa mediassa Naantalin Energian tapahtumia ja kuulumisia voi seurata Facebookin puolella. Yhtiön kotisivuilta löytyy myös melko aktiivisesti päivitettävä blogi, jossa käydään läpi esimerkiksi erilaisia energiaratkaisuja ja energiansäästöön liittyvää asiaa.

Naantalin Energia palvelukuvaus

Varsinkin Naantalin ulkopuolella sähköyhtiö tunnetaan lähinnä sähkön myyjänä, ja sen myymistä sähkösopimuksista löytyy tuotteita monenlaisiin tarpeisiin ympäri Suomea, olipa tarve sitten pieneen kerrostaloyksiöön, hulppeaan omakotitaloon tai vaikkapa lähinnä kesäisin käytössä olevaan vapaa-ajan asuntoon. Erilaisista sähkösopimuksista löydät tarkemman kuvauksen tuotteet-otsikon alta.

Sen lisäksi että kyseessä on valtakunnallisesti toimiva sähkönmyyjä, on Naantalin Energia myös verkkoyhtiö. Sähkönsiirrosta se vastaa sekä kaupungin mantereen puoleisella alueella että kaupungin edustalla sijaitsevalla Luonnonmaan saarella. Kyseisellä saarella sijaitsee muun muassa tasavallan presidentin kesähuvila eli Kultaranta – yhtiön asiakkaat eivät ole siis laisinkaan huonossa seurassa!

Palveluvalikoimaan kuuluvat niin ikään aurinkopaneelit ja aurinkosähköpaketit, joita myydään yhteistyössä naantalilaisen Sun Solar Oy:n kanssa. Ylijäävää paneeleilla tuotettua sähköä on mahdollisuus myydä Naantalin Energialle. Myös ilmalämpöpumput asennuksineen kuuluvat yhtiön valikoimaan, ja näinä päivinä sen kautta voi hankkia niin yksittäisiin taloihin kuin taloyhtiöihin sähköautojen latauslaitteet.

Naantalin Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Kyseessä ei ole mikään hetki sitten alkunsa saanut energiamarkkinoiden päiväperhonen: Naantalin Energia Oy:n historian voidaan katsoa alkavan jo vuodesta 1912, jolloin Naantalin kaupunginvaltuusto päätti perustaa kaupungille oman sähkölaitoksen. Yli sata vuotta perustamisensa jälkeen yhtiö on tulevaisuuteen orientoitunut energia-alan moniosaaja, jonka valttikorttina on paikallisuus. Yhä tänäkin päivänä sen omistaa Naantalin kaupunki, joskin asiakkaita tulee paljon kunnanrajojen ulkopuoleltakin.

Naantalin Energialla on tuotanto-osuuksia Puhuri Oy:n ja Rajakiiri Oy:n tuulivoimapuistoissa sekä Haapaveden bio- ja turvevoimalaitoksessa. Se on mukana 2,39 MW:n osuudella myös Fennovoiman ydinvoimahankkeessa, Hanhikivi 1:ssä.

Mitä yhtiön myymän sähkön alkuperään tulee, oli sen jakauma vuonna 2019 seuraavanlainen: ydinvoima 51,42 %, fossiiliset (hiili, maakaasu, öljy) ja turve 43,34 % ja uusiutuvat energialähteet 5,24 %.

Naantalin Energia sähkösopimus

Tarjolla on Yleissähkö, Tuulisähkö sekä Spot-sähkö. Yleissähköstä valittavana on kaksi erilaista määräaikaista sopimusta eli 12 kuukauden ja 24 kuukauden sopimukset, toistaiseksi voimassa oleva versio sekä kvartaaleittain hinnoittelultaan markkinatilanteen mukaan muuttuva Kvartaali.

Tuulisähkö-sopimustuote on määräaikainen sopimus, joka tarjoaa asiakkaalle täysin uusiutuvalla tuulivoimalla tuotettua sähköä. Määräaikaisuuden kesto on kaksi vuotta, ja sopimuksen voi irtisanoa kesken tämän ajan lähtökohtaisesti vain muuton yhteydessä. Toisaalta määräaikaisuus takaa kiinteän hinnan koko sopimuskaudeksi.

Spot-sähkö, jota Naantalin Energiakin myy, on sähköpörssin tuntikohtaisia hintoja seuraava toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Sopimusta voi suositella kaikille, jotka jaksavat seurata pohjoiseurooppalaisen Nord Pool -sähköpörssin hintoja esimerkiksi verkon tai mobiilisovelluksen kautta, ja joilla on mahdollisuus optimoida sähkönkäyttöään edullisemmille tunneille.

Naantalin Energia sähkö hinta

Naantalin Energian hinnasto sähkösopimustuotteissa vaihtelee muiden sähköä myyvien yhtiöiden tapaan ajan kuluessa. Tämän vuoksi tuoreimmat sähkön hinnat kannattaakin tarkastaa aina uutta sopimusta harkitessaan. Meidän kilpailutuspalvelussamme mukana olevien sähkön myyjien hinnastot ovat aina ajan tasalla.

Osviittaa Naantalin Energian yleisestä hintatasosta saat alle kokoamastamme hinnastosta, joka kuvastaa yhtiön kesän 2021 julkaistuja hintoja.

  • Yleissähkö (24 kk määräaikainen)5,49 snt / kWh + perusmaksu 1,95 € kuukaudessa

  • Tuulisähkö (24 kk määräaikainen)5,65 snt / kWh + perusmaksu 1,95 € kuukaudessa

  • Spot-sähkö – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,30 snt / kWh + perusmaksu 3,70 € kuukaudessa

Hinnasto 1.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Naantalin Energia sähkötarjoukset

Juuri kunakin hetkenä voimassa olevat suomalaisten sähköyhtiöiden sähkötarjoukset löydät käyttämällä Zmartan sähkösopimusten kilpailutusta. Tarvitset vain noin minuutin verran aikaa – palvelu ei vaadi rekisteröitymistä, se ei velvoita mihinkään, eikä sen käyttö myöskään maksa mitään. Muista myös, että osa palvelussamme mukana olevista yhtiöistä saattaa tarjota ylimääräisiä etuja esimerkiksi opiskelijoille.

Naantalin Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Naantalin Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa oleva yleissähkösopimus ja spot-sähkösopimus ovat irtisanottavissa 14 vuorokauden ilmoitusajalla. Määräaikaiset sopimukset voi irtisanoa sopimuskauden päätteeksi tai muuton yhteydessä.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Naantalin Energialla on?
Laskut voi vastaanottaa joko paperilaskuna tai e-laskuna suoraan verkkopankkiin.
Miten teen vikailmoituksen Naantalin Energialle?
Yhtiön sähköverkon asiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen ympäri vuorokauden palvelevaan numeroon 02 435 2500.
Mistä löydän Naantalin Energian häiriötiedotteet?
Naantalin Energian sähköverkon häiriötiedotteet ovat yhtiön sivustolla kohdassa Ajankohtaista – Häiriötiedotteet.

Chat