Lumo Energia Oyj

  • Y-tunnus: 2701773-4

  • Teollisuuskatu 21

  • HELSINKI

09 4272 0444

Lumo Energia sähkösopimus

Lumo Energia lukeutuu niihin sähköyhtiöihin, jotka haastavat isot ja perinteiset energia-alan jätit pienellä ja ketterällä organisaatiollaan. Vuonna 2015 perustetulla yhtiöllä ei ole omaa sähköntuotantoa: sen myymä sähkö on yhteispohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin kautta ostettua energiaa.

Lumon Energian tuotevalikoimassa on neljä erilaista sähkötuotetta. Aamuaurinko-sopimus on tarkoitettu kerrostaloasuntoihin ja on kiinteähintainen, MarkkinaPlus-sopimus puolestaan seuraa Nord Pool -sähköpörssin markkinatilannetta hinnoittelussaan. Lisäksi saatavilla ovat puolen vuoden ja vuoden mittaiset määräaikaiset sopimukset. Kaikkiin sopimuksiin voi valita EKOenergian, Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristömerkinnän.

Asiakkaitaan Lumo Energia palvelee puhelimitse sekä verkossa niin chat-palvelun kuin perinteisemmän sähköpostin kautta. Asiakkaita yhtiöllä onkin noin 40 000 kappaletta, sekä yrityksiä että kotitalouksia.

Vaihtoehtoja Lumon tarjoamille sähkösopimuksille kannattaa aina vertailla, ja helpoiten se onnistuu Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelun kautta. Vertaile nyt!

Lumo Energia asiakaspalvelu

Asiakkaitaan Lumo Energiasta saa palvelua puhelimitse sekä verkossa niin chat-palvelun kuin perinteisemmän sähköpostin kautta. Asiakkaita yhtiöllä onkin noin 40 000 kappaletta, sekä yrityksiä että kotitalouksia. Lumon verkkosivustolta löytyy myös usein kysyttyjen kysymysten osio, jossa käydään läpi esimerkiksi laskutukseen ja sopimusteknisiin asioihin liittyviä kysymyksiä.
Lumon sivustolta löytyvä Oma Lumo -palvelu on korvannut aiemman Omat sivut -osion. Sen kautta voi muun muassa tarkastella laskutietojaan, seurata sähkön hinnan kehitystä ja omaa kulutustaan ja hoitaa muuta asiointia sähkömyyjän kanssa.

Lumo Energia sähkön palvelukuvaus

Lumo Energian palveluvalikoimaan kuuluvat kuluttajasähkösopimusten puolella niin määräaikaiset kuin kuukausihintaiset sekä toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset. Yhtiön sähkötuotteet on jaettu kolmeen eri pääluokkaan: määräaikaiset sopimukset, toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ja Tasaraha-paketit.

Vertailussamme on käytössä ajankohtainen Lumo Energian hinnasto. Valitset vertailun alussa itsellesi sopiva sopimustyypin – pörssisähkö on tavannut tulla pitkällä aikavälillä edullisimmaksi vaihtoehdoksi, määräaikainen sopimus taas takaa hinnan ennakoitavuuden.

Osoitteenmuutos ja sähkösopimuksen siirto tai irtisanominen onnistuvat helposti, mutta määräaikaista sopimusta ei voi tietenkään irtisanoa kesken sopimuskauden muuten kuin esimerkiksi muutettaessa. Toistaiseksi voimassa olevan Lumon sähkösopimuksen, esimerkiksi Hyvä-sopimuksen, voi irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajan puitteissa. Suorien yhteydenottojen ohella esimerkiksi osoitteenmuutokset ja vastaavat voi hoitaa Oma Lumo -palvelun kautta.

Lumon palveluvalikoimaan kuuluvat myös aurinkosähköjärjestelmät, joita yhtiö toimittaa kaiken kokoisiin kohteisiin räätälöitynä. Toisin kuin monilla kilpailijoilla, järjestelmä hinnoitellaan aina tarkkaan asiakkaan tarpeisiin skaalautuvasti, ei tiukkaan määritellyn pakettiratkaisun raameissa. Yhtiön kautta voi hankkia myös kotikäyttöön soveltuvan sähköauton latausjärjestelmän.

Lumo energialähteet & historia, paikallisuus

Lumon myymä sähkö on oletusarvoisesti energialähteen osalta varmentamatonta pohjoismaisen Nord Pool -sähköpörssin kautta ostettua ja Pohjois-Euroopassa tuotettua sähköä. Kaikkiin tuotteisiin voi kuitenkin valita esimerkiksi Suomen luonnonsuojeluliiton sertifioiman EKOenergia-alkuperävaihtoehdon. Lumon myymä EKOenergia on tuulivoimaa.

Hieman EKOenergiaa huokeampi mutta kuitenkin lisähintainen Hanko-alkuperämerkintä merkitsee, että Lumolta ostettava sähkö on alkuperältään aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla tuotettua.

Lumo Energia perustettiin vuonna 2015. Vaikka kyseessä on suhteellisen nuori toimija Suomen sähkömarkkinoilla, on se kuitenkin onnistunut vakiinnuttamaan asemansa ja kasvamaan vakaasti.

Lumo Energia sähkötuotteet

Määräaikaiselle sopimukselle voi Lumolla valita 6, 12 tai 24 kk:n pituisen kauden. Mitä pidempi sopimus, sitä pienempi kilowattitunnin hinta. Perusmaksun hinta tosin Lumolla kasvaa hieman sopimuskauden pitenemisen mukana, mutta toisaalta tätä kompensoidaan perusmaksuttomien kuukausien määrällä.
Toistaiseksi voimassa olevalle sopimukselle vaihtoehtoina ovat markkinahintaiset sopimukset kuukausi- tai tuntikohtaisella vaihtuvalla hinnoittelulla. Kuukausittaisen pörssihinnan MarkkinaPlus-sopimuksessa pörssihinnan päälle maksetaan suurempaa sähkönmyyjän komissiota kuin tuntikohtaisessa Tuntispot-sopimuksessa. Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa saatavilla on myös kiinteän hinnan Hyvä-sopimus, jonka hinta on siis kiinteä, ei sähköpörssistä riippuvainen.

Lumon Energian Tasaraha-paketit on määritelty kiinteähintaisiksi ja porrastettu eri suuruisten käyttömäärien mukaan. Tämä pakettisopimus tarjoaa huolettomuutta kiinteän kuukausihinnan kautta. Saatavilla ovat Tasaraha S-, M-, L- ja XL-sopimukset. S-tasolla vuosittainen maksimikulutus on lähinnä kerrostaloasuntoon soveltuva 2 500 kWh vuodessa. Tasaraha XL:ssä kulutuksen vuosittainen yläraja on 7 000 kWh.

Kaikkiin sopimuksiin voi valita EKOenergian, Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristömerkinnän. Sähkönsä voi ostaa myös 100-prosenttisesti uusiutuvana. Molemmista vihreistä vaihtoehdoista peritään muutaman euron kuukausittainen lisähinta.

Lumo Energia kWh hinnat

Määräaikaiset sähkösopimukset ovat suomalaisten eniten suosima sopimustyyppi; ne tarjoavat välimallin ratkaisun riskin ja hinnan suhteen. Lumo tarjoaa 6 kuukauden, 1 vuoden ja 2 vuoden pituisia määräaikaisia sopimuksia. Niiden hinnasto on seuraavanlainen:

6 kuukautta – 5,89 snt / kWh + perusmaksu 1,90 € kuukaudessa
1 vuosi – 5,69 snt / kWh + perusmaksu 2,90 € kuukaudessa (ei perusmaksua ensimmäiseltä 3 kuukaudelta)
2 vuotta – 5,39 snt / kWh + perusmaksu 3,90 € kuukaudessa (ei perusmaksua ensimmäiseltä 6 kuukaudelta)

Toistaiseksi voimassa olevat Lumo-sähkösopimukset eivät vaadi pitkää sitoutumista; ne ovat kiinteän kk-hinnan pakettisopimusten tapaan irtisanottavissa 14 päivän irtisanomisajan puitteissa. Hinnat näissä sopimuksissa ovat seuraavat:

MarkkinaPlus – kuukausikohtainen kWh-pörssihinta + 1,5 snt / kWh
Tuntispot – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,24 snt / kWh

*Hinnasto 17.6.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina vertailustamme.

Lumo Energia sähkötarjoukset

Ajankohtaiset sähkötarjoukset Lumolta ja lukuisilta muilta sähkönmyyjiltä löydät Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelusta. Palvelun käyttö on maksutonta, henkilökohtaiset tarjoukset näet syöttämällä postinumerosi ja sähkönkulutuksesi. Jos et tiedän sähkönkulutustasi, voit myös antaa palvelumme arvioida sen asumismuotosi perusteella.

Parhaiden sähkötarjousten avulla voit saavuttaa merkittävää säästöä sähkölaskussasi – vuositasolla voidaan puhua jopa sadoista euroista. Lumolla voit valita, maksatko pientä ekstraa puhtailla energialähteillä tuotetusta sähköstä. Säästäjän kannattaa harkita ainakin Tuntispot- ja MarkkinaPlus-sopimuksia. Lumon pidemmistä (1 tai 2 vuotta) määräaikaissopimuksista puolestaan on tarjolla perusmaksuttomia kuukausia.

Lumo Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lumon irtisanomisaika?
Lumon toistaiseksi voimassa oleviin sähkösopimuksiin sovelletaan 14 vuorokauden irtisanomisaikaa. Määräaikaiset sopimukset voidaan sanoa irti sopimuskauden päätteeksi. Jos kuitenkin muutat kesken sopimuskauden (eli sähkön käyttöpaikka vaihtuu), voi myös määräaikaisen sopimuksen sanoa irti.

Mitä laskutusvaihtoehtoja Lumolla on?
Sähkölaskun voi vastaanottaa e-laskuna verkkopankkiin tai sähköpostitse, mutta myös perinteinen paperilasku on myös vaihtoehto.

Miten teen vikailmoituksen Lumolle?
Yleisesti ottaen sähkönjakelun vioista ja häiriöistä on syytä olla yhteydessä verkkoyhtiöön, joskus vika voi toki olla kiinteistön puolellakin. Mahdollisissa ongelmatapauksissa Lumon asiakaspalvelun tavoittaa kuitenkin puhelimitse, sähköpostitse ja verkkochatin kautta.

Mistä löydän Lumon häiriötiedoteet?
Lumo ei julkaise erillisiä häiriötiedotteita; seuraa verkkoyhtiösi (esim. Caruna, Helen tai Elenia) tiedotteita häiriötapauksissa.

Chat