Lumme Energia Oy

  • Y-tunnus: 2839885-8

  • PL 3

  • MIKKELI

0800 90110

Lumme Energia sähkö

Lumme Energia Oy on Järvi-Suomessa juurensa omaava moderni energiayhtiö, joka myy sähköä asiakkaille ympäri Suomen. Samaan konserniin kuuluvat myös Loiste Sähkönmyynti Oy ja Energiapolar Oy. Kotimaista ja ekologista sähköä myyvä Lumme voi olla sopiva valinta juuri sinulle – asian laidan voit selvittää maksuttomassa ja helppokäyttöisessä sähkösopimusten vertailupalvelussamme. Kilpailuta sähkösopimuksesi jo tänään ja aloita säästäminen!

Lumme Energia on vastannut syksystä 2017 lähtien Etelä-Savon Energian ja Suur-Savon sähkön sähkönmyynnistä ympäri Suomen. Yhtiöllä on yli 100 000 asiakasta, ja perinteisen sähkönmyynnin ohella Lumme on ottanut myös aurinkosähköratkaisujen myynnin palveluvalikoimaansa: paneelit toimitetaan avaimet käteen -periaatteella.

Perinteisen sähkönmyynnin suhteen Lumme Energia tarjoaa seitsemää erilaista sähkösopimustuotetta. Sähkön alkuperän suhteen valinnanvaraa on kosolti, ja luonnollisesti valittavana on myös kiinteä- tai pörssihintainen sopimus. Yhtiön myymästä sähköstä voi saada S-bonusta, mikä on monelle taloudelle miellyttävä etu.

Lumme Energia asiakaspalvelu

Lumme Energialla asiakas on avainasemassa, olipa tämä sitten kuluttaja- tai yritysasiakas. Asiakaspalvelu palvelee ilmaisnumerossa 24/7-periaatteella, mutta palvelua saa halutessaan myös chatin tai ihan perinteisen sähköpostin kautta. Yhteydenottolomakkeella voi kertoa asiansa ja pyytää yhteydenottoa puhelimitse tai sähköpostitse. Yhtiöllä on myös arkipäivisin avoinna oleva toimisto Mikkelin keskustassa.

Sähkösopimusasiakkaat voivat niin ikään luoda Lummetunnuksen ja käyttää yhtiön verkkopalvelua, joka kantaa nimeä OmaLumme. Palvelussa onnistuu oman sähkönkulutuksen seuranta reaali-ajassa sekä lasku- ja sopimustietojen tarkastelu. Lisäksi kyseistä tunnusta voi käyttää LummeTiimiin liittymiseen – tiimin kautta voi kerätä rahanarvoisia asiakasetuja.

Lumme Energian kanssa asiointi on helppoa sähköisen Helmi-palvelun avulla. Sen kautta esimerkiksi oman kulutuksen seuranta onnistuu helposti. Fyysiset palvelupisteet yhtiöllä sijaitsevat Mikkelissä ja Savonlinnassa.

Lumme Energia palvelukuvaus

Lume Energian palveluvalikoima on laaja, ja sopivan sähkösopimuksen löytäminen juuri omiin tarpeisiin onnistuu varmasti, olipa sitten kerrostaloasuja, omakotitalon omistaja, mökkiasukas, opiskelija tai vaikkapa pienyrittäjä. Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva? Kiinteähintainen vai pörssihintainen? Lumme Energian sopimuksista löytyvät kaikki vaihtoehdot.

Tarjolla on myös ekologisia sähkösopimuksia, joissa sähkön alkuperän taataan olevan täysin uusiutuvin energiamuodoin tuotettua. Voit valita, suositko esimerkiksi tuulivoimaa vai vesivoimaa tuotantotapana. Lisäksi Lumme Energian useimmista sähkösopimuksista voi saada myös S-bonusta, joten osuuskaupan jäsenet saavat vielä osan sähkölaskuun käytetystä rahasta takaisin.

Monien muiden sähköyhtiöiden tapaan Lumme tarjoaa aurinkosähköratkaisuja myös pientaloasujille. Yhtiön kautta voit hankkia aurinkopaneelitarjouksen juuri omaan taloosi ja käyttötarpeeseesi räätälöitynä. Jos taas sähköauton latausratkaisut kiinnostavat, voi Lumme Energian asiantuntemusta ja palveluita hyödyntää myös tässä. Olipa kiikareissa sitten koko taloyhtiön tai oman kodin latausratkaisut, Lumme voi auttaa.

Lumme Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Vuonna 2017 perustettu Lumme Energia Oy kuuluu vahvoista järvisuomalaisista juuristaan huolimatta valtakunnallisesti suurimpien sähkönmyyjien joukkoon – ja se on keskittynyt nimenomaisesti sähkön vähittäismyyntiin. Samassa konsernissa on kyllä sisaryhtiöitä, joilla on omaa sähköntuotantoa, esimerkiksi Suur-Savon Sähkö. Myymänsä sähkön Lumme hankkii joka tapauksessa pohjoiseurooppalaisesta Nord Pool -sähköpörssistä.

Zmartan sähkövertailu esittää selkeästi eri tarjousten ja sopimusten kohdalla sähkön alkuperän. Tämän saa esille vertailun tekemisen jälkeen näkyvässä listauksessa Lisätietoja-kohtaa klikkaamalla.

Yleisesti ottaen ja sopimuskohtaisesti erittelemättä 41 prosenttia Lumme Energian myymästä sähköstä on ydinvoimalla tuotettua, 32 prosenttia fossiilisin energialähtein ja turpeen avulla tuotettua ja 27 prosenttia uusiutuvilla energialähteillä tuotettua. Halutessaan kuluttaja voi kuitenkin aina valita alkuperätakuulla varustetun vihreän vaihtoehdon.

Lumme Energia sähkötuotteet

Lumme tarjoaa laajan valikoiman erilaisia sähkötuotteita. Määräaikaisia sopimuksia ovat Eko Lumme vesi, Vuosi Lumme sähkötarjous, Vuosi Lumme, Eko Lumme puu, Eko Lumme tuuli, Paketti Lumme sekä Olympiasähkö, josta jyvitetään tuottoa lahjakkaiden nuorten urheilijoiden valmennukseen. Tämä tuote on toteutettu yhteistyössä Suomen olympiakomitean kanssa.

Vuosi Lumme sähkötarjous on peräti neljän vuoden kiinteän hinnan tarjoava sopimus, jonka voi tosin irtisanoa jo kahden vuoden jälkeen – kiinteästä hinnasta voi kuitenkin nauttia koko nelivuotisen jakson ajan. Eko Lumme puu -sopimus puolestaan on saanut Suomen Luonnonsuojeluliiton EKOenergia-sertifikaatin, ja lisäksi se voitti Kuluttaja-lehden testin vuonna 2021.

Toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia ovat Eko Lumme vesi toistaiseksi, Kuukausi lumme sekä Tunti Lumme. Tunti Lumme on nimensä mukaisesti sähkön pörssihintoja seuraava tuntikohtaisen hintavaihtelun sopimus, joka sopii mainiosti heille, joilla on mahdollisuus kohdistaa sähkönkäyttöään edullisille tunneille, esimerkiksi myöhäisiltaan, yöhön ja aamuyöhön.

Lumme Energia sähköhinnat

Lumme Energian sähkösopimukset on hinnoiteltu kuluttajaystävällisesti. Ajan tasalla olevat hintatiedot löytyvät sopimusvertailustamme, joten sen käyttöä voi suositella: samalla näet, miten Lumme-hinnasto vertautuu muiden sähkönmyyjien hintoihin. Joka tapauksessa, alla poimintoja Lumme Energian sähkösopimusten hinnoittelusta kesältä 2021:

  • Vuosi Lumme sähkötarjous – 4,99 snt / kWh + perusmaksu 1,99 € kuukaudessa
  • Eko Lumme puu – 5,55 snt / kWh + perusmaksu 3,99 € kuukaudessa
  • Olympiasähkö – 5,35 snt / kWh + perusmaksu 3,99 € kuukaudessa
  • Kuukausi Lumme – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,40 snt, ei perusmaksua
  • Tunti Lumme – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,25 snt + perusmaksu 3,35 € kuukaudessa

Hinnasto 19.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Lumme Energia sähkötarjoukset

Zmartan sähkösopimusten vertailupalvelusta saat Lumme Energian sähkötarjoukset juuri omiin käyttötarpeisiisi räätälöitynä, ja eri sopimusten vertailu on helppoa. Sinulta ei vaadita kuin alle minuutti ajankäyttöä, sillä vertailun käyttö on maksutonta, anonyymia ja rekisteröitymisvapaata.

Opiskelijoiden ja S-ryhmän omistaja-asiakkaiden on syytä muistaa omat etunsa, joita Lumme Energian asiakkaana on mahdollista saada. On hyvä huomata, että S-bonus sähköä ei tarjota kuitenkaan kaikista sopimuksista. Lisäksi Lumme-tilin kautta voi saada erilaisia vaihtuvia asiakasetuja.

Liittyisitkö Lumme Energian asiakkaiden joukkoon? Tutustu vaihtoehtoihin ja kilpailijoiden hintoihin Zmartan sähkövertailupalvelun avulla!

Lumme Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lumme Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimustyyppien irtisanomisaika on kaksi viikkoa (14 vrk). Muuton yhteydessä sähkösopimuksen voi aina irtisanoa, myös määräaikaisen sopimuksen sopimuskauden kesken.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Lumme Energialla on?
Lumme Energian asiakkaat voivat vastaanottaa laskunsa paperisena, e-laskuna tai sähköpostilaskunsa. Laskutusväli on yksi tai kaksi kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Lumme Energialle?
Lumme Energialla ei ole omaa sähköverkkoa; vikailmoitukset on syytä ohjata omalle sähköverkkoyhtiölleen (esim. Helen, Caruna tai jokin muu alueellinen toimija).
Mistä löydän Lumme Energian häiriötiedotteet?
Kts. vastaus yllä. Sähköverkon häiriötiedotteet on koottu paitsi verkkoyhtiöiden omiin tiedotuskanaviin myös koko Suomen kattavaan Energiateollisuus ry:n sähkökatkokarttaan.