Leppäkosken Energia Oy

  • Y-tunnus: 0429601-3

  • PL 1

  • IKAALINEN

(03) 45031

Leppäkosken Energia

Leppäkosken Energia Oy on osa Leppäkoski Group Oy -konsernia, ja vastaa konsernin sähkönmyynnistä. Sähkönmyynti on kuitenkin siirtymässä Lännen Omavoimalle, joten sähkösopimusasioiden suhteen Leppäkosken sähkönmyyntiasiakkaiden tulee jatkossa asioida Lännen Omavoiman kanssa.

Sähköä voi ostaa vapaasti niin pieniltä kuin hieman suuremmilta toimijoilta, sillä sähkönmyyjän on voinut valita mielensä mukaan jo 1990-luvun puolivälistä lähtien. Hintavertailu on kuitenkin aina fiksu veto – ja se onnistuu helposti sähkösopimusten kilpailutuksen avulla. Sen käyttö on maksutonta ja ennen kaikkea helppoa!

Leppäkosken Energialla on jo sadan vuoden perinteet kotimaisesta, uusiutuvasta energiantuotannosta. Pienestä pirkanmaalaisesta Leppäkosken vesivoimalaitoksesta on kasvanut merkittävä energia-alan konserni, joka tarjoaa asiakkailleen ratkaisut sähkön, kaukolämmön ja maakaasun osalta. Ikaalisissa kotipaikkaansa pitävän yrityksen vastuulla on myös yli 30 000 asiakkaan sähkönsiirto Pirkanmaan ja Satakunnan maakunnissa.

Leppäkosken Sähkön täysin omistama tytäryhtiö Leppäkosken Energia Oy on sijoittunut Suomen kolmen parhaan sähkönmyyjän joukkoon Energiateollisuus ry:n asiakaskyselyissä sekä vuosina 2016 että 2018. Asiakkaiden tyytyväisyys ei ole siis pelkkää sanahelinää.

Yhtiön sopimusvalikoimasta löytyy yksityisasiakkaille neljä eri tuotetta: Ympäristö, Priima, Markkina ja Takuu – selkeästi nimetyt tuotteet kertovat heti, mikä niiden painopiste on. Sähkövalinnassaan voi siis painottaa halutessaan myös uusiutuvia tuotantomuotoja.

Perinteikäs yhtiö, joka ei ole koskaan pelännyt uuden ajan mukanaan tuomia haasteita ja muutoksia: sitä on Leppäkosken Sähkö.

Leppäkosken Energia historia ja toiminta

Leppäkosken Energian ja laajemmin Leppäkoski-konsernin voidaan katsoa saaneen alkunsa vuonna 1919, jolloin Leppäskosken Sähköosakeyhtiö perustettiin. Nykyinen konsernirakenne on melko tuore, vuodelta 2020. Nykyisin suoraan konsernin palveluksessa työskentelee noin 20 henkilöä.

Sähkön myynnin siirtyessä Lännen Omavoimaan on yhtiö yhä edelleen merkittävä energia-alan toimija, ja yksityisille kotitalouksille tämä näkyy eritoten sähköverkkopalveluiden kautta. Leppäkosken Sähkö Oy vastaa noin 30 000 asiakkaan sähkönsiirrosta pääasiassa Ikaalisten ja Parkanon alueella Pirkanmaalla.

Leppäkoski-konsernin tytäryhtiö Leppäkosken Lämpö Oy puolestaan vastaa kaukolämmön ja maakaasun siirrosta ja myynnistä. Kaukolämmön suhteen toiminta-alue on melko laaja, sillä siihen kuuluvat muun muassa Nokia, Ulvila, Parkano, Ikaalinen ja Hämeenkyrö.