Lännen Omavoima Oy

  • Y-tunnus: 2209312-1

  • Vihtorinkatu 2

  • LAITILA

02 880 0880

Lännen Omavoima

Lännen Omavoiman taustalla ovat sen perustaneet Rauman Energia Oy ja Vakka-Suomen Voima Oy. Yhtiö aloitti näiden kahden omistajayhtiön sähkönmyyntiä hoitavana toimijana vuoden 2009 alussa. Asiakkaita Lännen Omavoimalla on jo peräti yli 35 000 kappaletta ympäri Suomen. Keväällä 2021 yhtiö tiedotti laajentavansa Pirkanmaalle, sillä Leppäkosken Energia Oy ja Valkeakosken Energia Oy siirtävät sähkönmyyntinsä Lännen Omavoimaan ja tulevat yhtiön osakkaiksi.

Olisiko tässä sinulle sopiva sähköyhtiö – kannattaisiko liittyä yli 35 000 muun Lännen Omavoiman asiakkaan joukkoon? Selvitä asia ja kilpailuta nykyinen sähkösopimuksesi palvelussamme, saatat säästää sähkölaskustasi merkittävän summan!

Kotitalouksille Lännen Omavoima tarjoaa laajan skaalan erilaisia sopimusvaihtoehtoja. Saatavilla on kuusi erilaista sopimustuotetta: Priima-älysähkö, OMA Huoleton, OMA Koto 24 kk, OMA 24 kk, OMA Helppo sekä OMA Vihreä. Voit valita sopivan sopimuksen sen mukaan, mihin vuoden- tai vuorokaudenaikaan käyttösi painottuu, ja halutessasi voit myös seurata pörssisähkön hinnankehitystä tai ostaa ekologisesti tuotettua sähköä.

Aurinkosähköjärjestelmät kuuluvat niin ikään Lännen Omavoiman tuotevalikoimaan, ja tarvittaessa voit myös myydä omien paneeliesi tuottamaa aurinkosähköä takaisin sähköyhtiölle päivän markkinahintaan.

Lännen Omavoima asiakaspalvelu

Lännen Omavoimalle asiakkaat ovat todellinen voimavara. Paikan päällä yhtiö palvelee paikallisissa palvelupisteissään sekä Raumalla, Laitilassa että Raisiossa. Tulevien laajennusten myötä saattaa avautua myös palvelupisteitä uusille paikkakunnille.

Palvelua saa totta kai myös etänä niin verkon kuin puhelimenkin kautta. Puhelimen, sähköpostin ja yhtiön verkkosivuston chatin kautta asiakaspalvelijat ovat tavoitettavissa aamusta iltaan – arkisin klo 8–20. Verkossa 24/7 toimiva OMA Online -palvelu on yhtiön asiakkaiden verkkoportaali, jossa voi hoitaa tilapäiset muuttoilmoitukset, seurata omaa sähkönkulutustaan, tarkastella sopimustietoja sekä tietenkin katsoa laskutustietoja.

Usein kysytyt kysymykset Lännen Omavoiman sivustolla käyvät läpi tyypillisiä laskutus- ja sopimusasioihin liittyviä kysymyksiä. Verkosta löytyvien materiaalien ohella yhtiö julkaisee myös laadukasta asiakaslehteä, joka kantaa nimeä Omaa voimaa. Lehti jaetaan asiakkaille kaksi kertaa vuodessa, mutta se on myös vapaasti kaikkien muidenkin luettavissa verkossa.

Lännen Omavoima palvelukuvaus

Paikallisten toimijoiden sähkönmyyntiyhtiönä Lännen Omavoiman ykköstuote ovat sähkösopimukset, joita löytyy kaikkiin tarpeisiin, mutta paljon muutakin energia-alan osaamista ja tuotetta asiakkaille on tarjolla. Sähkösopimuksista tarkemmin tuotteet-kohdan alla.

Sähkösopimusten ohella merkittävä aluevaltaus yhtiön tarjonnassa ovat aurinkosähköjärjestelmät. Nämä kuuluvat Lännen Omavoiman tuotevalikoimaan, ja niitä yhtiö myy toimialueellaan lounaisessa ja läntisessä Suomessa niin kotitalouksille kuin yrityksille. Tilanteen niin salliessa voit myös myydä omien paneeliesi tuottamaa sähköä takaisin yhtiölle päivän vallitsevaan markkinahintaan.

Liikkumisen sähköisen vallankumouksen lopullista läpimurtoa edistääkseen myös Lännen Omavoima on lähtenyt sähköautoilun infran rakennusalalle. Jos olet luopumassa polttomoottorista sähköisen tai plug-in-hybridin hyväksy tai olet jo tehnyt niin, auttaa yhtiö sähköauton latausratkaisussa. Hupaisia Pömpeli Kiinteistä- ja Pömpeli Business -latauspaketteja myyvä yhtiö odottaa yhteydenottoa.

Lännen Omavoima energialähteet & historia, paikallisuus

Lännen Omavoima on perustettu vasta melko hiljattain, 2009. Nuoresta iästään huolimatta sillä on pitkä kokemus energia-alalta, sillä taustalla toimivat omistajayhtiöt omaavat yhteensä satojen vuosien historian maamme sähkömarkkinoilta. Paikallistuntemusta ei yhtiöltä puutu, mutta pelkästään omiin nurkkiin ei Lännen Omavoimassa ole jääty tuijottelemaan.

Selkeä merkki eteenpäin suuntautuvasta yrityskulttuurista on tietenkin laajentuminen uusille alueille, kuten Pirkanmaalle. Sähköautoilu, aurinkosähkö ja ekologisen muutoksen haasteet on niin ikään otettu tosissaan, eikä savupiippujen aikaan ole turhaan jääty kiinni.

Omistajayhtiöiden kokonaan tai osittain omistamissa tuotantolaitoksissa valtaosa sähköntuotannosta on peräisin uusiutuvista energialähteistä. Vuoden 2019 osalta Lännen Omavoima Oy:n toimittamasta sähköstä 45,8 % oli peräisin ydinvoimasta, 38,6 % fossiilisista energialähteistä ja 15,6 % uusiutuvista. Sähkösopimuksen yhtiöltä voi hankkia halutessaan täysin uusiutuvilla tuotettuna. Yhtiö itse hankkii myymänsä sähkön sekä tukkumarkkinoilta että omistajayhtiöidensä tuotanto-osuuksista.

Lännen Omavoima sähkösopimus

Lännen Omavoiman sähkösopimustuotteet tarjoavat jokaiselle jotakin – sopiva sopimus löytyy takuulla asumismuotoon jos toiseenkin. Yhtiön tuotevalikoiman löydät myös kilpailutuspalvelustamme, jota käyttämällä voit nähdä hetkessä, mikä tarjous olisi juuri sinulle paras. Yrityksille on niin ikään tarjolla omat sopimuksensa.

Oma Huoleton on nimensä mukaisesti huolettoman sähkönkuluttajan sopimus, toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ja melko harvoin hinnaltaan muuttuva sopimustyyppi. Sen voi irtisanoa koska tahansa kahden viikon irtisanomisajalla. Jos taas aktiivisempi ote sähkön käyttöön ja sen kulutuksen seurantaan kiinnostaa, on valveutuneen asiakkaan valinta Priima. Priimassa sähkön hinta muodostuu Nord Pool -pörssihinnasta tunneittain, ja tuon hinnan päälle tulee vain Lännen Omavoiman komissio ja sopimuksen kuukausimaksu.

Määräaikainen sopimus tarjoaa ennustettavuutta: koko sopimuskauden voimassa on taatusti sama hinta, olivatpa ilmat ja tuotantotilanteet millaisia tahansa. Oma Koto, Oma 24 kk ja Oma Helppo ovat määräaikaisia ja kiinteän hinnan sopimuksia Lännen Omavoimalla. Mihin tahansa sähkösopimustuotteeseen saa lisäksi kiinteällä lisämaksulla Oma Vihreä -lisäpalvelun, jolla taataan sähkön alkuperäksi joko bio-, vesi- tai tuulivoima.

Lännen Omavoima sähkö hinta

Sähkösopimusten ajan tasalla olevat hinnat löydät sähkösopimusten helppokäyttöisestä kilpailutuspalvelustamme. Alta löydät kuitenkin keskeiset Lännen Omavoiman sähkötuotteiden hinnat sellaisina kuin ne kesällä 2021 olivat:

  • Oma Huoleton6,48 snt / kWh + perusmaksu 3,95 € kuukaudessa

  • Priimatuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,35 snt / kWh + perusmaksu 3,95 € kuukaudessa

  • Oma 24 kk5,69 snt / kWh + perusmaksu 3,95 € kuukaudessa

Hinnasto 29.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Lännen Omavoima sähkötarjoukset

Ajankohtaiset Lännen Omavoima -sähkötarjoukset saat vaikka heti, jos teet maksuttoman sähkösopimusten vertailumme. Vertailu ei edellytä rekisteröitymistä – tarvitaan vain postinumerosi ja arvio sähkönkulutuksestasi. Voimme laskea arvion helposti asumismuotosi perusteella. Koko homma vie vain minuutin luokkaa ajastasi, mutta voi tuoda isoja säästöjä.

Lännen Omavoimasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lännen Omavoiman irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa (esim. Oma Huoleton) irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Lännen Omavoimalla on?
Yhtiön asiakkaat voivat vastaanottaa sähkölaskunsa joko paperi- tai e-laskuna. Laskutusväli on kulutuksesta riippuen yksi tai kaksi kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Lännen Omavoimalle?
Lännen Omavoima ei vastaa sähköverkoista missään päin Suomea. Vikailmoitukset tulee tehdä omalle verkkoyhtiölle.
Mistä löydän Lännen Omavoiman häiriötiedotteet?
Kts. vastaus yllä. Koko maan kattavat sähköverkon häiriötiedotteet löytyvät Energiateollisuus ry:n häiriökartasta.

Chat