Lahti Energia Oy

  • Y-tunnus: 0804847-1

  • PL 93

  • LAHTI

02918 02917

Runsaat 200 henkilöä työllistävä Lahti Energia kehittää jatkuvasti toimintaansa, jotta sen toiminnasta tulee entistäkin ympäristöystävällisempi. Tällä hetkellä tuotannon pohjana onkin kierrätyspolttoaine, biokaasu, puu sekä maakaasu. Lisäksi se omistaa osuuksia vesivoimasta, tuulivoimasta sekä ydinvoimasta. Kaukolämmön jakelu Lahdessa ja sen lähikunnissa on myös osa yhtiön keskeistä toimintaa. Sähköverkon pituus on lähemmäs 5 000 kilometriä, mikä kertoo omaa kieltään sen monipuolisesta toiminnasta.

Ekologisuuteen panostava yritys on vienyt toimintansa selkeästi seuraavalle askeleelle, sillä se on luopunut kokonaan kivihiilestä keväällä 2019. Tämä on merkittävä edistysaskel kohti vihreämpää energiaa ja se onkin pystynyt innovatiivisuutensa ansiosta täyttämään Euroopan unionin tavoitteet 10 vuotta etuajassa.

Yhtiön erikoisuutena on Lahden Pikku-Vesijärven puiston yhteydessä sijaitsevat vesiurut, jotka se lanseerasi 90-vuotisjuhlansa kunniaksi. Lahti Energia tarjoaa kansalaisten iloksi vesiurkuesityksiä, jotka koostuvat musiikin ja suihkulähteistä tulevien vesisuihkujen yhdistelmästä. Visuaalista iloa saa myös Radiomäellä sijaitsevista valomastoista, jossa yhtiö tarjoaa valoesityksiä talviviikonloppuisin.

Chat