Kymenlaakson Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0128951-2

  • Yhdystie 7, PL 9

  • KOUVOLA

05 778 0500

Kymenlaakson Sähkö sähkösopimus

Kymenlaakson sähkö on yksi Suomen perinteisimmistä sähköyhtiöistä, sillä se on perustettu jo vuonna 1918. Näin ollen sillä on jo yli 100 vuoden historia merkittävänä sähköyhtiönä kotimaassamme. Alun perin Kymenlaakson Sähköosakeyhtiönä perustettu firma toimii yli 150 000 asukkaan ja sen omistajuus jakautuu tällä hetkellä 11 eri kunnan kesken.

Kymenlaakson Sähkö Oy eli KSOY myy nimestään huolimatta sähköä kaikkialle Manner-Suomeen ja on mukana myös Zmartan puolueettomassa sähkösopimusten kilpailutuspalvelussa. Verkkotoiminnan ohella kyseessä on merkittävä sähkönmyyjä, joka on toiminut jo toista sataa vuotta. Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan tiedon Kymenlaakson Sähköstä – ehkä yhtiön sähkösopimuksista löytyy myös sinulle sopiva vaihtoehto?

Vahvan brändin omaava Kymenlaakson sähkö tarjoaa sähköä ympäri Suomen. Sen tuotteisiin lukeutuvat erilaiset sähkösopimukset. Mielenkiintoinen sähkösopimus on niin kutsuttu käteispalautus eli cashback, jossa sähkön hinta perustuu pörssin johdannaishintoihin kvartaalitasolla tarkasteltuna. Innovatiivisista tuotteista kertoo myös sähkölahjakortti, jolla voit ostaa lahjaksi sähköä.

Kymenlaakson sähköllä on yli 100 000 asiakasta, joille yhtiö myy suoraan sähköä. Lisäksi se toimii sähkönsiirron jakajana. Jatkuvasti tulevaisuuteen investoiva sähköyhtiö tekee parhaansa ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi, minkä johdosta valtaosa sen tuottamasta energiasta on hiilivapaata. Lisäksi sen erikoisalaa on aurinkosähköjärjestelmä, jonka avulla aurinkopaneelien hankkiminen on helpompaa ja voit ryhtyä sähköntuottajaksi.

Kymenlaakson Sähkö asiakaspalvelu

Asiakaspalvelua noin 100 000 sähkösopimusasiakkaalleen Kymenlaakson Sähkö tarjoaa puhelimitse, verkkosivujen chatissa sekä verkkosivuilta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Yhtiö on läsnä myös sosiaalisen media eri kanavissa, kuten Instagramissa ja Facebookissa. Usein kysyttyä ja Ostajan opas -osioista löytyy vastauksia yleisiin sähkösopimuksia koskeviin kysymyksiin. Myös Tietoa sähköstä -osio tarjoaa käyttökelpoista tietoa energiasta yleisesti.
Yhtiö tarjoaa myös maksutonta energianeuvontaa, jotta voit pienentää kuukausikulujasi.

Verkkosivustolta löytyvästä online-palvelusta yhtiön asiakkaat pääsevät pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella tarkastelemaan omaa sähkönkulutustaan, tutustumaan sopimusvaihtoehtoihin, tekemään muuttoilmoituksen ja katselemaan laskujensa tietoja.

Jotkin sähkönmyyjät tarjoavat asiakkailleen ylimääräisiä etuja, ja näihin kuuluu myös Kymenlaakson Sähkö. Asiakaseduista voidaan mainita esimerkiksi asiakaslehdestä ja verkosta löytyvät etukupongit, erilaiset yhteistyökumppanien palveluihin myönnettävät alennukset ja veloituksetta lainaan saatavat sähkön kulutusmittarit.

Kymenlaakson Sähkö palvelukuvaus

Kymenlaakson Sähkön sähkösopimusten valikoimasta löytyy taatusti vaihtoehto jokaisen kotitalouden tarpeisiin, olipa hakusessa sitten määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Nämä sopimukset löytyvät myös vertailupalvelustamme ajankohtaisen hinnaston ja tarjousten kera.

Sopimustyyppejä on kuusi erilaista, ja lisäksi ne ovat saatavilla joko yleissähkö-, yösähkö- tai vuodenaikasähkötuotteina. Kaipaat sitten määräaikaista, toistaiseksi voimassa olevaa tai tuntihintaan perustuvaa sopimusta, KSOY:n valikoimista löytyvät kaikki. Määräaikainen sopimus tarjoaa ennakoitavuutta hinnan suhteen, toistaiseksi voimassa oleva sopimus joustoa irtisanomisen ajankohdalle (irtisanomisaika 14 vrk). Pörssihintoja seuraava tuntisopimus on tavannut tulla pitkällä aikavälillä edullisimmaksi vaihtoehdoksi, mutta on alttiimpi hintojen vaihtelulle.

Mikäli kaipaat aurinkosähköratkaisua kotiin, mökille tai vaikkapa yrityksen tarpeisiin, Kymenlaakson Sähkö voi auttaa myös tässä. KSOY:lta saa maksuttoman hinta-arvion käyttökohteeseen. Yhtiö on vahvasti mukana myös sähköistyvän liikkumisen infrastruktuurin kehittymisessä ja tarjoaa latausasemia sähköautoille.

Sähköä Kymenlaakson Sähkö myy kaikkialle Suomeen, Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Konserniin kuuluva Kymenlaakson Sähköverkko Oy toimii paikallisena verkkoyhtiönä laajalla alueella neljässä eri maakunnassa: idässä sen verkkoon kuuluvat muun muassa Virolahti ja Miehikkälä, lännessä Mäntsälä ja Hollola. Yhtiön verkon alueella asuu noin 150 000 suomalaista.

Kymenlaakson Sähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Kymenlaakson Sähkö on toiminut vuodesta 1918 lähtien, joten mistään energia-alan vasta-alkajasta ei ole todellakaan kyse. Nykyisin miltei 93 prosenttia yhtiön tuottamasta sähköstä on CO2-vapaata, joten mistään fossiilistakaan ei pitkistä perinteistä huolimatta voi puhua.

KSOY:n myymän sähkön alkuperä riippuu sopimustuotteesta. Vihreää ja uusiutuvaa sähköä suosivalle tarjolla on esimerkiksi Tuuli-sopimus, joka on täysin tuulella tuotettua sähköä. Minkä tahansa sähkösopimuksen vertailupalvelustamme näetkin, näet sopimuskohtaisen sähkön alkuperän ymmärrettävässä piirakkadiagrammin muodossa.

Yhtiön omistuspohja on kotimainen ja siinä on vahva paikallinen sävy – KSOY:n omistaa nimittäin kymmenen kuntaa; muiden muassa Hollola, Kouvola, Loviisa ja Orimattila. Konsernin henkilöstömäärä on 60. Yhtiöllä on osaomistuksia esimerkiksi Kristiinankaupungin tuulivoimapuistossa, ja strategiansa mukaisesti se on luopunut monista fossiilisten polttoaineiden tuotantolaitosten omistusosuuksista. Kestävä kehitys ei ole KSOY:n tapauksessa vain fraasi.

Kymenlaakson Sähkö tuotteet

Kymenlaakson Sähkön kuluttajille myytävät sähkösopimustuotteet ovat Takuu, Pörssi, Vartti, Cashback (vain Cashback World -etuohjelman jäsenille), Perus ja Tuuli. Näistä kaikista voi solmia erikseen yleissähkö-, yösähkö- tai vuodenaikasopimuksen. Yösähkö on nimensä mukaisesti suunnattu heille, joilla on tarve tai mahdollisuus ohjata sähkönkulutustaan edullisempaan yöaikaan.

Vuodenaikasopimus taas tarjoaa hieman edullisempaa sähköä talviajan ulkopuolella, mutta vastaavasti kalliimpaa sähköä talvisin – erityisen hyvä vaihtoehto esimerkiksi vapaa-ajan asunnolle, jolla vietetään aikaa lähinnä talvisin.

Saatavilla on 24 kuukauden määräaikainen Takuu-sopimus, jossa hinta pysyy koko kahden vuoden ajan muuttumattomana. Pörssisähköä voi ostaa Pörssi-sopimuksella, johon lisätään toimitusmaksu ja kuukausittainen perusmaksu. Lisäksi tarjolla on toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia, joista Tuuli on täysin tuulivoimalla tuotettua sähköä ja Vartti tarjoaa kiinteän hinnan aina kolmen kuukauden pituisiksi jaksoiksi kerrallaan.

Kymenlaakson Sähkö hinnasto

KSOY tarjoaa 24 kuukauden pituisen määräaikaisen sopimuksen, jonka hinnasto on seuraava:

Takuu – 5,99 snt / kWh + perusmaksu 3,35 € kuukaudessa

Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten hinnasto näyttää seuraavalta:

  • Pörssi – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,23 snt / kWh + perusmaksu 2,99 € kuukaudessa

  • Vartti – hinta muuttuu kvartaaleittain, tällä hetkellä 6,25 snt / kWh + perusmaksu 3,35 € kuukaudessa

  • Perus – 7,11 snt / kWh + perusmaksu alk. 3,03 € kuukaudessa

  • Tuuli – 7,21 snt / kWh + perusmaksu 3,03 € kuukaudessa

(huomioi, että yllä ilmoitetut hinnat koskevat KSOY:n yleissähkösopimuksia)

Hinnasto 12.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Kymenlaakson Sähkö sähkötarjoukset

Tämän hetken Kymenlaakson Sähkön sähkötarjoukset löytyvät Zmartan sähkön kilpailutus sivuosiosta. Palvelun käyttö on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Sinun ei tarvitse antaa henkilötietojasi; pelkkä postinumero sähkönkäyttöpaikalle sekä arvio sähkönkulutuksesta riittää. Jos et osaa arvioida sähkönkulutusta itse, voit antaa palvelumme tehdä suuntaa antavan arvion.

Kymenlaakson Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Kymenlaakson Sähkön irtisanomisaika?
Tavallisissa toistaiseksi voimassa olevissa sähkösopimuksissa irtisanomisaika on 14 vuorokautta.

Mitä laskutusvaihtoehtoja Kymenlaakson Sähköllä on?
Kymenlaakson Sähkö Oy:n asiakkaana voit ottaa laskut vastaan e-laskuna, sähköpostiin lähetettävänä laskuna tai perinteisenä paperilaskuna. Online-palvelusta voi niin ikään tarkastella kaikkia avoimia olevia laskuja ja nähdä maksutiedot. Laskutusväliksi voi valita 1, 2 tai 3 kuukautta.

Miten teen vikailmoituksen Kymenlaakson Sähkölle?
Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n asiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen vikapäivystyksen 24h-puhelinnumeroon 05 778 0222 tai tehdä ilmoituksen verkossa.

Mistä löydän Kymenlaakson Sähkön häiriötiedotteet?
Häiriötiedoista ilmoitetaan verkkoasiakkaille tekstiviestitse, mutta vikakartta löytyy myös yhtiön omilta sivuilta sekä Energiateollisuus ry:n sähkökatkokartasta.

Sähkön kilpailutus - vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Varmistathan, että sinulla ei ole sitovaa määräaikaista sopimusta jos haluat kilpailuttaa sähkösi.

Postinumero on virheellinen, tarkistaisitko antamasi postinumeron
?
  • Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Ilmaiseksi