Kronoby Elverk Ab

  • Y-tunnus: 2650300-1

  • Kronobyvägen 18

  • KRONOBY

(06) 824 2200

Kronoby Elverk sähkö

Kronoby Elverk eli Kruunupyyn Sähkölaitos (lyhentyy myös muotoon ”KEAB”, Kronoby Elverk Aktiebolag) on asiakaslähtöinen ja vahvasti paikallinen vuonna 1921 perustettu osakeyhtiömuotoinen sähkölaitos – kyseessä on siis jo satavuotias sähköalan tekijä. Se myy ainakin toistaiseksi sähköä vain oman jakelualueensa asiakkaille Kruunupyyn, Kokkolan ja Pedersören alueilla.

Pieni ja paikallinen toimija on monien mielessä ensimmäisenä sähkösopimuksiin liittyviä asioita mietittäessä. Pienuus tai paikallisuus ei kuitenkaan missään nimessä takaa aina edullista hintaa. Saadaksesi nopeasti selville, voisiko sähköä ostaa huokeammin vaikka astetta isommalta sähköyhtiöltä, kokeile helppokäyttöistä sähkösopimusten vertailua!

Yhtiön sähkösopimuksista voi valita itselleen sopivan hinnoittelumallin sen mukaan, mihin vuorokauden aikaan tai vuodenaikaan sähkön käyttö on keskittynyt. Esimerkiksi Vuosiaikatariffi T8 on erityisen sopiva kesämökeille. Kulutustiedot löytyvät verkkopalvelusta, samaten vikailmoitusten tekeminen onnistuu kätevästi verkkolomakkeen kautta.

Kronoby Elverk – Kruunupyyn Sähkölaitos tuottaa sähköä olemalla osaomistajana mukana useissa tuotantolaitoksissa. Uusiutuvista energianlähteistä yhtiön myymästä sähköstä on peräisin noin 40 prosenttia, ydinvoimasta 26 prosenttia ja fossiilisista lähteistä 34 prosenttia.

Kronoby Elverk asiakaspalvelu

Asiakkaitaan yhtiö palvelee molemmilla kotimaisilla kielillä, sillä sen toimialue on vahvasti kaksikielinen. Asiakaspalvelun yhteyskanavina toimivat perinteiset puhelin ja sähköposti, mutta lisäksi KEAB:n sivuilta löytyy yksinkertainen yhteydenottolomake, johon voi jättää kysymyksensä ja tiedustelunsa asiakastukea varten. Asiakaspalvelusivulta löytyy yhtiön toimitusjohtajan suora numerokin, joten halutessaan yhteyden saa suoraan korkeimmallekin portaalle.

Sosiaalisen median osalta Kronoby Elverk on läsnä kahdessa kanavassa, Facebookissa ja Instagramissa. Kotisivuillaan yhtiö päivittää ajankohtaisia tapahtumia Uutiset-osioon, josta löytyy myös yleistä energiankäyttöön liittyvää tietoa.

Kronoby Elverkin online-palvelu on melko rajallinen, sillä se tarjoaa vain tiedot asiakkaan omasta sähkönkulutuksesta. Tämä palvelu on sinällään hyvin käyttökelpoinen ja selkeä. Sivustolta löytyvät lomakkeet esimerkiksi muuttoilmoitusta varten.

Kronoby Elverk palvelukuvaus

Kuten todettua, sähkönmyyjänä yhtiö toimii vain omalla verkkoalueellaan, joka kattaa suurimman osa Kruunupyyn kunnasta sekä osia Pedersörestä ja Kokkolasta. Sähkönjakelu ja sähköverkon ylläpitoon sekä rakentamiseen liittyvät palvelut ovatkin hyvin tärkeässä roolissa 3 100 asiakkaan yhtiön palveluvalikoimassa.

Osana suurempaa Katternö-konsernia yhtiö on mukana myös Nordic Sunrise -aurinkopaneelijärjestelmien markkinoinnissa. Näiden myynti on kuitenkin keskitetty Katternön Pietarsaaren toimistolle.

Kronoby Elverk energialähteet & historia, paikallisuus

Kronoby Elverkin historian voidaan katsoa alkaneen vuodesta 1921, jolloin aiempi sähköosuuskunta muuttui kunnalliseksi Kruunupyyn sähkölaitokseksi. Vuodesta 2015 lähtien Kronoby Elverk on toiminut osakeyhtiömuotoisena ja sen palvelut ovat hyvin paikallisesti fokusoituneita.

Henkilöstömäärältään KEAB on varsin pieni, sillä henkilöstön määräksi lasketaan seitsemän ihmistä. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihdoksi laskettiin 4,3 miljoonaa euroa, mikä oli 13,1 prosenttia edellisvuotta vähemmän. Yhtiön kuuluu paikalliseen Katternö-konserniin, jonka omistajana se on 13,34 prosentin osuudella. Tätä kautta sillä on myös tuotanto-osuuksia esimerkiksi vesivoimalaitoksissa.

Myydyn sähkön alkuperä Kronoby Eleverkin osalta näyttää seuraavalta viimeisimpien tietojen mukaan: uusiutuvat energialähteet 39,88 %; fossiiliset ja turve 33,69 %; ydinvoima 26,43 %.

Kronoby Elverk sähkösopimus

Yhtiöllä on tarjota viisi erilaisiin tariffeihin perustuvaa sähkötuotetta: T1 Yleistariffi, T3 Päivä- ja yötariffi, T4 Tehotarffi, T5 Tilapäistariffi sekä T8 Vuosiaikatariffi. Näistä tavallisen kuluttajan valitsemia vaihtoehtoja ovat lähinnä T1, T3 ja T8.

Yleistariffissa (tai yleissähkössä) sähköllä on aina sama kWh-hinta, Päivä- ja yötariffissa (päivä/yösähkö) maksetaan öisin (klo 22–7) edullisempaa hintaa, kun taas Vuosiaikatariffi on edullisempaa talvikauden (1. marraskuuta – 31. maaliskuuta) ulkopuolella. Viimeksi mainittu onkin suosittu esimerkiksi kesäasukkaiden valintana vapaa-ajanasunnoilleen.

Kronoby Elverk sähkö hinta

Useimmat kuluttajat lienevät jossakin määrin tietoisia siitä, että sähkön hinnanvaihtelu on kohtalaisen suurta – vuodesta toiseen ei tarjota samoja hintoja. Ajankohtaiset hinnastot kannattaakin aina käydä läpi harkitessaan sähkönmyyjän vaihtoa tai uuden sähkösopimuksen solmimista. Ajan tasalla olevat hinnat löytyvät helposti sähkösopimusten kilpailutuspalvelustamme. Alla ovat Kronoby Elverkin tavallisten kuluttajatuotteiden hinnat loppukesän 2021 hinnaston mukaan:

  • T1 Yleistariffi5,98 snt / kWh

  • T3 Päivä- ja yötariffi5,98 snt / kWh (päivä); 4,69 snt / kWh (yö)

  • T8 Vuosiaikatariffi7,08 snt / kWh (talvi); 4,69 snt / kWh (muu vuodenaika)

Hinnasto 24.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Kronoby Elverk sähkötarjoukset

Sähköyhtiöiden kulloinkin saatavilla olevat sähkötarjoukset vaihtelevat melko usein, sillä sähkön hinta vaihtelee tuotantotilanteen ja kysynnän sekä esimerkiksi veropolitiikan mukaan. Tovi sitten saamasi sähkötarjous ei välttämättä olekaan enää ajankohtainen – siksi suosittelemme juuri tämän hetken hintojen löytämiseksi sähkövertailun tekemistä palvelussamme. Sen käyttö ei vaadi erityistä osaamista, ja saat tarjoukset eteesi eri sähkönmyyjiltä hetkessä. Palvelun käyttö on maksutonta eikä vaadi rekisteröitymistä.

Kruunupyyn Sähkölaitoksesta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Kronoby Elverkin irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten kohdalla irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Kronoby Elverkilla on?Yhtiöltä saa sähkö- ja siirtomaksun perinteisenä paperilaskuna.
Miten teen vikailmoituksen Kronoby Elverkille?
Verkkovikojen ilmoittamisessa KEAB:lla palvelevat puhelinnumerot 06 824 2200 ja 040 012 6005 ympäri vuorokauden.
Mistä löydän Kronoby Elverkin häiriötiedotteet?
Kronoby Elverkin kotisivuilta löytyy heti etusivulta linkki keskeytyskarttaan, joka kattaa yhtiön koko verkon.

Chat