Kotimaan Energia Oy

  • Y-tunnus: 1951171-6

  • Keilalahdentie 2-4

  • Espoo

09-315 816 32

Kotimaan Energia sähkö

Suomalainen Kotimaan Energia myy sähköä kuluttajalle ympäri maata ja on osa Fortum Consumer Solutions -jaostoa. Yhtiön sähköasiakkaiden valittavina on useita erilaisia sopimustyyppejä, jotka löydät myös Zmartan sähkösopimusten vertailusta. Tahdot sitten painottaa sähkön alkuperää ja näin ympäristönäkökulmaa tai solmia sähkösopimuksin yksin hinta edellä, tarjoaa Kotimaan Energia sopivia vaihtoehtoja.

Kotimaan Energia on keskittynyt toiminnassa täysin uusiutuviin energialähteisiin, joita ovat vesi-, aurinko- ja tuulivoima. Lisäksi se on sitoutunut läpinäkyvään markkinointiin noudattamalla Asiakkuusmarkkinointiliiton eli ASML:n laatimia standardeja.

Aiemmin Suomen Energiayhtiönä tunnettu yhtiö toimii Espoosta käsin ja työllistää 50 ihmistä. Sähkönmyynnin ohessa yhtiö harjoittaa ahkerasti hyväntekeväisyyttä ja lahjoittaa Itämeren suojeluun säännöllisesti rahaa. Voit siis tämän sopimustyypin ohessa nauttia hyvästä omastatunnosta sähköä kuluttaessasi, kun osa sähkölaskun arvosta menee hyvään tarkoitukseen.

Asiakkaat ovat yhtiölle kaikki kaikessa, minkä johdosta se vastaa yhteydenottoihin todella nopeasti. Tämä näkyy myös asiakastyytyväisyydessä, joka on selkeästi toimialan keskiarvoa korkeampi. Mutkaton asiakaskokemus toimii asiakaspalvelun kulmakivenä, minkä takia yhtiö haluaa olla aktiivisessa vuorovaikutusyhteydessä asiakkaidensa kanssa. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii uskollisuuskampanja, jossa jokaiselle asiakkaalle lahjoitetaan tunti ilmaista sähköä vuoden jokaisena päivänä.

Kotimaan Energia asiakaspalvelu

Kotimaan Energia on rakenteeltaan melko kevyesti toimiva sähkönmyyntiyhtiö, joten fyysistä palvelupistettä sillä ei ole – sen sijaan asiakkaat voivat asioida kaikkien nykyaikaisen sähköisten kanavien kautta, ja suora puhelukin asiakaspalvelijoille onnistuu arkisin klo 9–17. Puheluihin vastataan keskimäärin 30 sekunnissa. Sähköpostia voi kirjoittaa suoraan tai Kotimaan Energian kotisivujen yhteydenottolomakkeen kautta. Myös sähköinen palvelukanava/portaali löytyy, mikäli tahtoo esimerkiksi tarkastella sähkönkulutustaan tarkemmin.

Yhtiön kotisivujen usein kysyttyjen kysymysten osiossa käydään läpi tavallisimpia kysymyksiä sähkönkuluttajan näkökulmasta, pääpainon ollessa sähkösopimuksiin ja laskutukseen liittyvissä asioissa. Energiansäästövinkit-osiossa esitellään ytimekkäästi keinoja vähentää omaa sähkönkulutustaan – sähkösopimuksen kilpailutus ei suinkaan ole ainoa keino säästää sähkölaskussa!

Kotimaan Energia palvelukuvaus

Espoossa kotipaikkaansa pitävä yhtiö keskittyy yksinomaan sähkön myymiseen, joskin osana isompaa Fortum-konsernia se toki tätä kautta on mutkan kautta osa laajempia energiamarkkinoita. Kotimaan Energia on sitoutunut läpinäkyvään markkinointiin noudattamalla Asiakkuusmarkkinointiliiton eli ASML:n laatimia standardeja. Asiakastyytyväisyys onkin tärkeässä asemassa yhtiölle, mistä kielii Kantar TNS:llä teetetty kysely: kolme neljästä vastaajasta on tyytyväisiä palvelukokemukseensa Kotimaan Energialla.

Sähkösopimusten osalta tarjolla on riittävästi valinnan varaa tyydyttämään erilaisten kuluttajien tarpeet. Pörssisähkö, kahden vuoden määräaikainen sopimus, toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, vihreä sähkö… muun muassa kaikki nämä ovat mahdollisia. Uskolliset asiakkaat palkitaan jopa Sähköetu-nimisellä edulla: he voivat saada tunnin verran ilmaista sähköä vuoden jokaisena päivänä!

Pienen aluevaltauksen Kotimaan Energia on hiljattain tehnyt kuitenkin myös sähkön myynnin ulkopuolelle, mainittakoon sekin. Yhtiö nimittäin myy Identiteettiturva-nimistä palvelua, jonka avulla verkossa tapahtuvilta henkilötietovarkauksilta pyritään suojautumaan aktiivisesti, ja samalla palveluun sisältyy vakuutusturva.

Kotimaan Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Aiemmin Suomen Energiayhtiönä tunnettu yhtiö toimii Espoosta käsin ja työllistää 50 ihmistä. Kotimaan Energia on osa Fortumia ja sen Consumer Solutions -jaostoa. Sähkönmyynnin ohessa yhtiö harjoittaa ahkerasti hyväntekeväisyyttä ja lahjoittaa Itämeren suojeluun säännöllisesti rahaa John Nurmisen säätiön kautta. Voit siis nauttia puhtaasta merestä ja omastatunnosta sähköä kuluttaessasi, meneehän osa sähkölaskun arvosta hyvään tarkoitukseen.

Halutessaan kuluttajilla on mahdollisuus varmistaa sähkönsä puhdas alkuperä alkuperätaatulla vesi-, tuuli- tai aurinkosähköllä. Jos käytät sopimusten kilpailutuspalveluamme – mitä tietenkin lämpimästi suosittelemme – näet Kotimaan Energian käyttämät energialähteet.

Kotimaan Energia sähkösopimus

Millaisia tuotteita Kotimaan Energia sitten asiakkailleen myy? Valittavana on esimerkiksi Netto Diili 24 kk, joka on kahden vuoden määräaikainen sopimus. Kyseessä on sähkön spot-pörssihintaa seuraava sopimus, jossa hinta vaihtuu tuntikohtaisesti sähköpörssin hintojen mukaan. Pörssihinnan päälle maksetaan myyjän perimää komissiota kWh-kohtaisesti (katso kohta ”hinnasto”). Sähköedulla on mahdollista saada vieläpä 240 tuntia ilmaista sähköä.

Pörssisähköllä on tapana tulla pitkällä aikavälillä kaikkein edullisimmaksi sähkösopimustyypiksi, mutta toisaalta se altistaa myös hintavaihteluille, joita vaikkapa kuivat kaudet voivat tuoda mukanaan.

Jos tahtoo vakaampaa ja ennakoitavampaa hintaa sopimukseltaan, on kiinteän hinnan koko sopimuskaudeksi tarjoava Hyvä Diili 24 kk erinomainen vaihtoehto. Siinä kWh-hinta säilyy muuttumattomana sähköpörssin markkinahinnoista riippumatta kahden vuoden ajan. Helppo Diili -sopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jonka voi irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Hinta voi muuttua periaatteessa koska tahansa, mutta tästä ilmoitetaan asiakkaalle hyvissä ajoin etukäteen.

100-prosenttisesti uusiutuvia energialähteitä käyttävä Vihreä valinta -lisäpalvelu on lisättävissä kaikkiin sopimuksiin. Samaten lisämaksullinen Hintaturva on valittavissa, mikäli tahtoo suojata pörssisähkösopimuksensa hinnankorotuksilta.

Kotimaan Energia sähkö hinta

Kotimaan Energian hinnaston löydät aina vertailupalvelustamme, joten jos kilpailutat sopimuksen kauttamme, näet myös sen hetken hintatason kWh-hintoineen ja perusmaksuineen. Alla on kuitenkin kesän 2021 hinnastoa sellaisena kuin se yhtiön sivustolla ilmoitettiin kaikelle kansalle:

  • Netto Diili 24 kktuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,19 snt / kWh + perusmaksu alkaen 3,99 € kuukaudessa

  • Hyvä Diili 24 kk6,48 snt / kWh + perusmaksu 0–3,90 € kuukaudessa

  • Helppo Diili6,98 snt / kWh + perusmaksu alk. 3,90 € kuukaudessa

  • Kaikkiin sopimuksiin on mahdollista hankkia lisäksi lisäpalveluita, joista esimerkiksi Vihreän valinnan hinta on 4,90 € kuukaudessa.

Hinnasto 23.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Kotimaan Energia sähkötarjoukset

Kotimaan Energia palkitsee sähkötarjouksilla paitsi uudet, myös vanhat asiakkaansa – uskolliset asiakkaat voivat saada ilmaisia sähkötunteja jopa 360 vuodessa. Opiskelijoille on tarjolla omaa sähkötarjousta, jossa kolme ensimmäistä kuukautta on ilman perusmaksua. Vertailupalvelustamme saat aina juuri vertailuajankohtana voimassa olevat Kotimaan Energian sähkötarjoukset.

Kotimaan Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Kotimaan Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa on 14 vuorokauden irtisanomisaika. Määräaikaiset sopimukset voi irtisanoa sopimuskauden päätteeksi (tai muuton yhteydessä).
Mitä laskutusvaihtoehtoja Kotimaan Energialla on?
Paperilasku ja e-lasku. Laskutusväli yhtiöllä on kaksi kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Kotimaan Energialle?
Sähkönjakelussa olevat viat ja häiriöt on syytä selvittää oman paikallisen verkkoyhtiön kanssa. Kotimaan Energia on sähkönmyyjä, eikä sillä ole omaa verkkoa.
Mistä löydän Kotimaan Energian häiriötiedotteet?
Kts. yllä. Kotimaan Energialla ei ole sähköverkkoa, joten häiriötiedotteet kannattaa tarkistaa omalta verkkoyhtiöltä tai Energiateollisuus ry:n verkkosivuilta.

Chat