Kokkolan Energia Oy

  • Y-tunnus: 2276581-3

  • PL 165

  • KOKKOLA

(06) 8289295

Kokkolan Energia sähkö

Kokkolan Energia Oy on kokonaisvaltainen energiayhtiö, joka muun muassa tuottaa sähköä ja myy sitä asiakkaille ympäri Suomen. Vahvasti paikallinen yhtiö on toiminut jo vuodesta 1905 lähtien ja on näinä päivinä vakavarainen, noin sata henkilöä työllistävä toimija. Yhtiön vastuulla on myös sähkönsiirto Kokkolan seudulla. Olisiko juuri Kokkolan Energia sopiva vaihtoehto sinulle? Nyt on korkea aika kilpailuttaa sähkösopimus ja selvittää asia.

Kokkolan Energian sähkösopimustuotteet kattavat niin yhden kuin kahden vuoden määräaikaiset sopimukset kuin erilaiset vaihtuvahintaiset, sähköpörssiä seuraavat sähkösopimukset. Hiilineutraalin tuotannon puolesta tehtäviä valintoja painottaa puolestaan Havu-sopimus. Alkuperältään Kokkolan Energian myymä sähkö oli vuonna 2018 47-prosenttisesti ydinvoimaa, 27-prosenttisesti uusiutuvaa ja 23-prosenttisesti fossiilista alkuperältään.

Verkossa yhtiön asiakkaita palvelee helppokäyttöinen online-palvelu, ja lisäksi asiakkaat voivat käyttää WattiAppi-mobiilisovellusta, joka auttaa seuraamaan sähkön pörssihintaa ja kannustaa energiansäästöön.

Kokkolan Energia asiakaspalvelu

Asiakkaitaan Kokkolan Energia palvelee puhelimitse ja verkossa. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 12–16. Sähköpostia ja muita sähköisiä palvelukanavia voi tietenkin käyttää myös näiden aukioloaikojen ulkopuolella. Yhtiön asiakasportaali Kompassi toimii sekin koska tahansa – Kompassista löytyvät muun muassa laskutus- ja sopimustiedot.

Sen lisäksi, että verkossa yhtiön asiakkaita palvelee helppokäyttöinen online-palvelu, asiakkaat voivat käyttää myös WattiAppi-mobiilisovellusta, joka auttaa seuraamaan sähkön pörssihintaa ja kannustaa energiansäästöön. Koska yhtiö on kotoisin vahvasti kaksikieliseltä alueelta, saa Karleby Energiltä palvelua tietenkin myös ruotsiksi. Yhtiö on koonnut sivuilleen myös sähkönkulutukseen liittyviä säästövinkkejä.

Kokkolan Energia palvelukuvaus

Kokkolan Energian sähkösopimustuotteet kattavat niin yhden kuin kahden vuoden määräaikaiset sopimukset kuin erilaiset vaihtuvahintaiset, sähköpörssin hintakehitystä seuraavat tuotteet. Näistä enemmän tuotteet-otsikon alla. Kyseessä on kuitenkin monialainen sähköyhtiö, eli paljon muutakin kuin pelkkä sähkön myyjä.

Konsernilta voi hankkia myös aurinkosähköjärjestelmän koti- tai esimerkiksi mökkikäyttöön avaimet käteen -periaatteella. Näitä järjestelmiä yhtiö toimittaa 80 kilometrin säteellä Kokkolasta. Mikä parasta, tällaista omista tarpeista ylijäävää niin sanottua mikrotuotantoa yhtiö voi myös ostaa asiakkailtaan.

Kokkolan Energia palvelee Kokkolan alueella myös sähköverkko- ja kaukolämpöasiakkaita. Yhtiön vastuulla ovat myös Kokkolan alueen katu- ja liikennevalot. Varsinkin paikallisesti kyseessä on siis paljon muutakin kuin pelkkä nimi sähkölaskun ylänurkassa.

Kokkolan Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Kokkolan Energialla on taustallaan yli satavuotinen historia, sillä yhtiö sai alkunsa jo vuonna 1905. Alkuperäisessä nimessä tosin kalskahtaa historian havina: Sauna- ja sähkölaitos. Sähkölaitoksen tiloissa sijaitsi nimittäin Kokkolan kaupungin julkinen sauna. Saunalaitos jäi 1960-luvulle, mutta yhä nykyisinkin Kokkolan Energialla on tärkeä rooli kaupunkilaisten arjessa esimerkiksi katuvalaistuksen ja liikennevalojen hoidon kautta, sähköverkosta nyt puhumattakaan. Pelkästä sähkön myyntiyhtiöstä ei siis ole kyse.

Kuntalain muutosten myötä myös Kokkolan Energia on nykyisin yhtiöitetty, ja konsernilla on tuotanto-osuuksien ohella myös omaa tuotantoa esimerkiksi Outokummun voimalaitoksessa. Yhtiön voimalaitokset tuottavat sähköä, kaukolämpöä ja prosessihöyryä.

Alkuperältään Kokkolan Energian myymä sähkö oli vuonna 2019 53-prosenttisesti ydinvoimaa, 25-prosenttisesti uusiutuvaa ja 22-prosenttisesti fossiilista. Sähköyhtiöllä on useita uusiutuvan energian kehityshankkeita.

Kokkolan Energia sähkösopimus

Kokkolan Energian sähkösopimusten kokonaisuus on helposti hahmotettava ja selkeä. Kaipaat sitten vakaata hintaa pitkälle sopimuskaudelle tai toistaiseksi voimassa olevaa sähkösopimusta, yhtiö palvelee. Samaten se tekee, jos kaipaat ympäristöystävällistä vaihtoehtoa tai jos haluat seurata sähköpörssin ja -markkinoiden hintoja.

Satama-nimeä kantava sähkösopimus on voimassa toistaiseksi. Tässä huolettomuutta ja vaivattomuutta arvostavan kuluttajan sopimuksessa on toki saatavilla yleissähkön lisäksi myös kausi- tai aikasähkö esimerkiksi sähkölämmittäjän tai mökkiasukkaan tarpeisiin.

Ranta-sähkösopimus on määräaikainen sähkösopimus joko vuodeksi tai kahdeksi. Mitä pidempi sopimuskausi, sitä alempi on sähkön kWh-hinta tässä sopimuksessa. Havu taas on vihreä sähkösopimus, jossa sähkö tuotetaan hiilineutraalein lähtein. Havussa sähkön tuotanto on enimmäkseen peräisin metsäteollisuuden hukkapuusta. Jos taas tahdot hankkia 100-prosenttista vesivoimaa, on Virta erinomainen vaihtoehto.

Kokkolan Energian Surffari-sopimus seuraa sähkön pörssihintaa tuntikohtaisesti. Vuodenaika-sopimuksella taas myydään kvartaaleittain hintaansa markkinatilanteen mukaan muuttavaa sähköä.

Kokkolan Energia sähkö hinta

Sähkön hinta on altis muutoksille, joihin vaikuttavat esimerkiksi säässä tapahtuvat muutokset. Tämä näkyy etenkin pörssisähkösopimuksissa erityisen selkeästi. Vaihtelu heijastuu väkisinkin myös sähkön hintaan, ja myös Kokkolan Energian hinnasto muuttuu aika ajoin. Ajan tasalla olevat hinnastot löydät sopimusten kilpailutuspalvelustamme. Alle olemme kuitenkin keränneet otoksen yhtiön kesän 2021 hinnoista.

  • Satama5,76 snt / kWh + perusmaksu 2,65 € kuukaudessa

  • Ranta5,15 snt / kWh (24 kk sopimus) + perusmaksu 0,00 € kuukaudessa

  • Virta6,13 snt / kWh + perusmaksu 0,00 € kuukaudessa

  • Havu5,15 snt / kWh (24 kk sopimus) + perusmaksu 1,00 € kuukaudessa

  • Surffarituntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,31 snt / kWh + perusmaksu 2,50 € kuukaudessa

Hinnasto 27.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Kokkolan Energia sähkötarjoukset

Sähkötarjoukset vaihtuvat usein, niin myös Kokkolan Energialla. Toisinaan esimerkiksi määräaikaiseen sopimukseen voi saada kokonaan perusmaksuttoman sähkösopimuskauden. Tällaiset ja muut voimassa olevat sähkötarjoukset löydät kilpailutuspalvelustamme, jonka käyttö on täysin maksutonta. Ennen sähkösopimuksen solmimista et sitoudu mihinkään, eikä sähkövertailuun tarvitse rekisteröityä erikseen. Sen käyttö on täysin anonyymia.

Kokkolan Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Kokkolan Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa (esim. Satama) irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Kokkolan Energialla on?
Kokkolan Energian asiakkaat voivat vastaanottaa laskut paperisina tai e-laskuina. Laskutusväli on valittavissa yhden, kahden tai kolmen kuukauden välein.
Miten teen vikailmoituksen Kokkolan Energialle?
Kokkolan Energian sähköverkkoasiakkaat eli Kokkolan Energiaverkot Oy:n asiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen ympäri vuorokauden palvelevaan numeroon 06 822 0800.
Mistä löydän Kokkolan Energian häiriötiedotteet?
Häiriökartan ja ohjeet häiriötilanteisiin löydät Kokkolan Energian kotisivuilta. Jos olet jonkin muun sähköverkon asiakas, käänny tämän yhtiön sivuston tai valtakunnallisen Energiateollisuus ry:n häiriökartan puoleen.

Chat