Koillis-Satakunnan Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0206323-2

  • PL 25

  • VIRRAT

(03) 485 511

Koillis-Satakunnan Sähkö

Koillis-Satakunnan Sähkö on noin 50 työntekijän vahvuinen vuonna 1946 perustettu yhtiö, joka vastaa sähköverkosta muun muassa Virtojen ja Ähtärin seuduilla, mutta myy sähköä asiakkaille ympäri Suomen. Yhtiön enemmistön omistaa viisi eri kuntaa. Mikäli haluat säästää sähkösopimuksestasi, tee vertailu sähkösopimusten kilpailutuksesta. Näet hetkessä, onko esimerkiksi tuttu kunnallinen ja paikallinen toimija sittenkään se edullisin vaihtoehto.

Sähköyhtiön sähkötuotteista löytyy yksityisille kuluttajille taatusti sopiva sopimustyyppi tarpeesta riippuen. KestoWirta on Koillis-Satakunnan Sähkön suosituin tuote, toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Edullisimmaan KestoWirta on kesäöisin, hintavimmillaan talvisina arkipäivinä. TuntiWirta-sopimuksen hinnoittelu pohjaa pohjoismaisen Nord Pool-sähköpörssin tunneittain vaihtuvaan Suomen aluehintaan, IkiWirta taas on täysin uusiutuvaa ja sertifioitua sähköä.

Vuonna 2018 Koillis-Satakunnan Sähkön myymän sähkön alkuperän jakauma oli seuraavanlainen: 45 % fossiilisia energianlähteitä, 46 % ydinvoimaa, 9 % uusiutuvia energianlähteitä.

Koillis-Satakunnan Sähkö asiakaspalvelu

Asiakkaiden on mahdollista asioida yhtiön kanssa kasvotusten sekä Virroilla että Ähtärissä: Virroilla Keskustiellä sijaitsee yhtiön keskustoimipaikka, Ähtärissä puolestaan Yrittäjäntiellä aluetoimisto. Etänä asiointi onnistuu puhelimitse, mutta sähköisissä kanavissa myös sähköposti ja yhtiön kotisivujen yhteydenottolomake toimivat.

Sähköisistä palveluista löytyy niin ikään verkossa toimiva asiakkaiden oma online-portaali, jonka kautta voi hoitaa asiakkuuttaan. Palvelusta näkee esimerkiksi laskujen tiedot ja voi reaaliajassa seurata sähkönkulutustaan. Muuttoilmoituksille ja asiakastietojen päivityksille löytyy omat lomakkeensa, joiden takia ei tarvitse erikseen kirjautua sisään palveluun.

Yhtiön verkkosivustolta löytyy pieni usein kysyttyjen kysymysten osio, jossa käydään läpi joitakin perusasioita muun muassa laskutusta koskien. Säästä energiaa -osioon taasen on koottu energiansäästövinkkejä. Asiakkaat ja muut kiinnostuneet voivat seurata Koillis-Satakunnan Sähköä Facebookissa, Instagramissa ja YouTubessa.

Koillis-Satakunnan Sähkö palvelukuvaus

Koillis-Satakunnan sähkötuotteiden kattavasta valikoimasta löytyy yksityisille kuluttajille taatusti sopiva sopimustyyppi tarpeeseen kuin tarpeeseen, oli sitten mökkiasuja tai kaipasi ympärivuotiseen sähkölämmitteiseen omakotitaloon sopivaa vaihtoehtoa. Myös ympäristönäkökulmat on valinnoillaan helppo ottaa huomioon. Eri sopimuksista lisää tietoa tuotteet-otsikossa.

Jos kaipaa ympäristöystävällistä sähköä omalta tontiltaan, voi yhtiöön olla yhteydessä myös aurinkopaneeliasioissa – myynnissä on aurinkopaneeleja asennuksineen. Paneelien tuottaman ylijäämä aurinkosähkön voi myös myydä takaisin Koillis-Satakunnan Sähkölle. Aurinkosähköjärjestelmien rahoituksen voi niin ikään sopia suoraan myyjän kanssa.

Koillis-Satakunnan Sähkön vastuulla on myös sähkön jakelu laajalla alueelle – jakeluverkko keskittyy Virtoihin, Ähtäriin, Alavudelle, Keuruulle ja Kihniöön. Muidenkin lähikuntien, kuten Seinäjoen, reuna-alueet kuuluvat sen verkkoon. Verkkoasiakkaita on noin 16 000.

Koillis-Satakunnan Sähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Koillis-Satakunnan Sähkön perustamisvuodeksi kirjattiin 1946, ja se on edelleen vahvasti paikallinen toimija, joka työllistää suoraan noin 50 henkilöä. Nimestään huolimatta Koillis-Satakunnan Sähkö ei varsinaisesti esimerkiksi jakelualueensa puolesta toimi nykyisen koillisen Satakunnan alueella. Nimeä voi pitää eräänlaisena historiallisena jäänteenä, sillä Virtain on katsottu kuuluneen historialliseen Satakunnan maakuntaan.

Koillis-Satakunnan Sähköön kuuluu tytäryhtiö Killin Voima Oy, jolla on sähköntuotantoa kuudella eri vesivoimalaitoksella, muun muassa Virtain Killinkoskella ja Soininkoskella. Näistä Killinkoski on tuotannoltaan suurin vesivoimala, vuodessa noin 17,6 GWh:n luokkaa. Yhtiön myymästä sähköstä noin kolmannes tuotetaan Killin Voiman vesivoimalaitoksissa.

Vuonna 2019 Koillis-Satakunnan Sähkön myymästä sähköstä hankittiin Nord Pool -sähköpörssistä miltei 80 %. Tämän pörssistä ostetun sähkön alkuperän jakauma oli seuraavanlainen: 43,34 % fossiilisia energianlähteitä, 51,42 % ydinvoimaa, 5,24 % uusiutuvia energianlähteitä.

Koillis-Satakunnan Sähkö sähkösopimus

Tarjolla on viisi erilaista sähkösopimusta: KestoWirta, VakaaWirta, KvarttiWirta, TuntiWirta ja IkiWirta. Näistä ensin mainittu on suosituin tuote, perinteisen mallin toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus. VakaaWirta puolestaan on määräaikaisena joko vuodeksi tai kahdeksi kerrallaan solmittava sopimus. Sopimusta ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden, mutta se tarjoaa vakautta, sillä sama hinta on voimassa koko kauden.

KvarttiWirta on nykyisin suosiotaan kasvattava sopimustyyppi, jossa hinta vaihtelee vuosikvartaaleittain eli kolmen kuukauden välein. Se seuraa markkinahintoja, mutta ei niin usein kuin varsinainen sähköpörssituote TuntiWirta. TuntiWirta on siis tuntikohtaista sähköpörssin spot-hintaa noudattava tuote.

Ekologisen vaihtoehdon Koillis-Satakunnan Sähkön tuotevalikoimassa tarjoaa IkiWirta, jolla myydään sertifioitua ekosähköä yhtiön omista vesivoimalaitoksista. IkiWirtaa myydään määräaikaisena 18 kuukauden sopimuksena.

Koillis-Satakunnan Sähkö sähkön hinta

Jos tahdot saada selville useiden suomalaisten sähköyhtiöiden hinnastot kerralla ja vertailla niitä kätevästi toisiinsa, suosittelemme vertailupalvelumme käyttöä. Palvelussa sähkön hinnastot ovat aina ajan tasalla. Alla kuitenkin ote Koillis-Satakunnan Sähkön hinnastosta vuoden 2021 kesän mukaan. Hinnat ovat yleistariffin mukaisia.

  • KestoWirta6,59 snt / kWh + perusmaksu 3,11 € kuukaudessa

  • VakaaWirta5,88 snt / kWh (24 kk sopimus) + perusmaksu 3,10 € kuukaudessa

  • KvarttiWirta6,87 snt / kWh + perusmaksu 3,10 € kuukaudessa

  • TuntiWirta – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,43 snt / kWh + perusmaksu 3,10 € kuukaudessa

  • IkiWirta6,08 snt / kWh (18 kk sopimus) + perusmaksu 2,75 € kuukaudessa

Hinnasto 5.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Koillis-Satakunnan Sähkö sähkötarjoukset

Viimeisimmät sähkötarjoukset löydät kilpailuttamalla nykyisen sähkösopimuksesi palvelumme kautta. Palvelun käyttö ei itsessään sitouta sinua mihinkään, ellet sitten päätä solmia sopimusta. Käyttö on niin ikään maksutonta, eikä koko kilpailutuksen tekeminen kestä kuin minuutin luokkaa.

Koillis-Satakunnan Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Koillis-Satakunnan Sähkön irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten, esimerkiksi TuntiWirran tai KestoWirran, irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Koillis-Satakunnan Sähköllä on?
Laskunsa voi perinteisen paperilaskun ohella vastaanottaa myös e-laskuna, sähköpostilaskuna tai suoramaksuna. Laskutusväli on 1 tai 2 kk.
Miten teen vikailmoituksen Koillis-Satakunnan Sähkölle?
Koillis-Satakunnan Sähkön verkkoasiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen päivystysnumeroon 03 485 5400.
Mistä löydän Koillis-Satakunnan Sähkön häiriötiedotteet?
Heti yhtiön kotisivuston etusivulta löytyy ”Häiriökartta”-linkki, jonka takaa näkee ajankohtaiset häiriötiedotteet. Koko Suomen kaikkien verkkoyhtiöiden häiriötiedotteet löytyvät Energiateollisuus ry:n sivuilta.

Sähkön kilpailutus - vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Varmistathan, että sinulla ei ole sitovaa määräaikaista sopimusta jos haluat kilpailuttaa sähkösi.

?
  • Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Ilmaiseksi