Jylhän Sähköosuuskunta

  • Y-tunnus: 0178881-3

  • PL 49

  • KAUHAVA

(06) 434 6300

Jylhän Sähköosuuskunta

Jylhän Sähköosuuskunta perustettiin jo vuonna 1921, jolloin osuuskunnan perustamissopimuksen allekirjoitti kokonaiset 118 henkilöä. Nykyisin osuuskunnalla on jäseniä 1 046 (tieto vuodelta 2019), ja sähköä se myy tällä hetkellä pääsääntöisesti vain jakeluverkkoalueensa sisällä. Osuuskunnan jäseneksi voi liittyä vain henkilö tai yritys, jonka omistuksessa on sähköliittymä osuuskunnan verkkoalueella, eli Kauhavan kaupungin alueella Etelä-Pohjanmaalta.

Jotkin pienet paikalliset toimijat kykenevät tarjoamaan sähköä edulliseen hintaan asiakkailleen, mutta aina näin ei toki ole asian laita – sähkönmyyjät kannattaa aina käydä läpi ja vertailla eri sähkösopimusten hintoja. Sähkölaskusta voi saavuttaa parhaimmillaan todella merkittäviä säästöjä. Sähkösopimusten kilpailutuspalvelumme on helppo tapa pistää sopimukset järjestykseen, eikä vertailun tekeminen kestä kuin minuutin luokkaa.

Sähköosuuskunnan sähköntuotanto koostuu useista eri lähteistä. Yhdessä vesi ja tuulivoima muodostavat yhtiön energianhankinnasta noin kolmanneksen, mutta myös ydinvoimalla (25,6 %) ja kivihiilellä (13,4 %) on merkittävä osuus. Kaikkiaan uusiutuvat lähteet muodostavat hieman yli 40 prosentin osuuden.

Sähköä Jylhän Sähköosuuskunta myy asiakkailleen joko yleistariffin tai kolmen erilaisen aikatarffiin perustuvan sopimuksen pohjalta. Asiakkaat voivat seurata omaa sähkönkulutustaan osuuskunnan verkkosivuston kautta.

Jylhän Sähköosuuskunta asiakaspalvelu

Osuuskunnalla on toimisto Kauhavan keskustan liepeillä, Ylimäen alueella. Toimisto on avoinna arkipäivisin klo 7.30–15.30. Asiakkaita palvellaan toki myös puhelimitse ja sähköpostitse sekä kotisivustolta löytyvän yhteydenottolomakkeen kautta. Jylhän Sähköosuuskunnan sivustolla on myös käytössä sähkönkulutuksen seurantapalvelu, ja lisäksi asiakastiedot voi päivittää verkkolomakkeen kautta.

Osuuskuntamuotoisesti toimivan yhtiön ajankohtaisia asioita voi seurata kotisivujen Ajankohtaista-osion kautta, mutta lisäksi myös sen omilla Facebook-sivuilla. Asiakaslehteä ei yhtiö julkaise, mikä on varsin tavallista pienemmillä paikallisilla sähköyhtiöillä.

Jylhän Sähköosuuskunta palvelukuvaus

Sähkösopimusten valikoima Jylhällä kattaa perustuotteet, mutta sähkönmyynnin ohella yhtiö vastaa myös sähköverkon rakentamisesta ja ylläpidosta. Jakelualueen muodostavat niin kutsuttu vanha Kauhavan kaupunki sekä osa Kortesjärvestä. Aivan koko nykyinen Kauhavan kaupunki ei siis kuulu osuuskunnan verkon piiriin.

Jylhän Sähköosuuskunnan palveluvalikoimaan kuuluvat myös aurinkosähköjärjestelmät: se myy ja asentaa Froniuksen järjestelmiä. Oman aurinkosähkön yli jäävän tuotannon voi myydä osuuskunnalle.

Jylhän Sähköosuuskunta energialähteet & historia, paikallisuus

Alkunsa Jylhän Sähköosuuskunta sai jo vuonna 1921, eli 2021 jäi osuuskunnan historiaan satavuotisjuhlavuotena. Vaikka Kauhava on ollut perinteisesti maatalousvoittoista seutua, oli myös teollisuudella suuri tarve sähköenergialle – mikä loi osuuskunnan tuottamalle ja jakamalle sähkölle tilausta. Myös paikkakunnan lentosotakoulu oli merkittävä sähkönkäyttäjä.

Yhä edelleen osuuskuntamuotoisena jatkava sähköyhtiö on kyennyt 2000-luvullakin tarjoamaan hyvin edullista sähköä asiakkailleen ja näin ylläpitämään paikallista hyvinvointia. Henkilöstövahvuudeksi laskettiin vuonna 2020 15 henkilöä, liikevaihdon ollessa noin 12,3 miljoonaa euroa.

Osuuskunnan sähköntuotanto koostuu useista eri lähteistä. Yhdessä vesi ja tuuli muodostivat yhtiön energianhankinnasta vuonna 2020 jo yli kolmanneksen, mutta myös ydinvoimalla (32,35 %) ja kivihiilellä ja muilla fossiilisilla energialähteillä (11,5 %) on merkittävä osuus, joskin jälkimmäisten osuus on ollut laskusuunnassa. Kaikkiaan uusiutuvat lähteet muodostavat hieman yli 48,5 prosentin osuuden. Osuuskunnan tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2035.

Suurimman osan myymästään sähköstä Jylhän Sähköosuuskunta hankkii EPV Energia -konsernilta, jonka osaomistaja se on 4,08 prosentin omistusosuudella. Osuuskunnalla on kuitenkin myös oma vesivoimalansa Jylhänkoskessa.

Jylhän Sähköosuuskunta sähkösopimus

Sähkösopimustuotteiden valikoima tapaa olla pienillä paikallistason sähköyhtiöillä varsin kapea, eikä tässä mielessä Jylhän Sähköosuuskunta muodosta poikkeusta. Sähköä se myy kotitalousasiakkailleen joko yleistariffin tai kolmen erilaisen aikatariffiin perustuvan sopimuksen pohjalta: Yleissähkö, Aikasähkö 1, Aikasähkö 2 ja Kausisähkö. Lisäksi saatavilla lähinnä teollisuusyrityksille ja muille suurkäyttäjille (pääsulakkeen koko yli 100 A) suunnattu Tehosähkö.

Yleissähkö-sopimuksessa kWh-hinta on aina sama, sähkölämmittäjien suosiossa olevassa Aikasähkössä sähkön hinta taas on yöaikaan edullisempi. Kausisähkö puolestaan tarjoaa edullisempaa sähköä talviarkipäivien ulkopuolella, minkä vuoksi tuote onkin monien kesäasukkaiden valinta vapaa-ajan asuntoon.

Jylhän Sähköosuuskunta sähkö hinta

Sähkön hinta on muutoksille altis, ja tästä syystä ajankohtaiset hinnastot kannattaa aina tarkistaa sähkönmyyjän vaihtoa harkittaessa. Tämä onnistuu helposti sähkösopimusten kilpailutuspalvelumme kautta, jossa hinnat ovat aina sen päivän ajantasaisia hintoja. Yleistä osviittaa Jylhän Sähköosuuskunnan hintatasosta saat kuitenkin alla olevasta loppukesän 2021 hinnastosta.

  • Yleissähkö4,90 snt / kWh

  • Aikasähkö 14,70 snt / kWh (päivä), 3,60 snt / kWh (yö)

  • Kausisähkö5,80 snt / kWh (talviarkipäivä), 3,90 snt / kWh (muu aika)

Hinnasto 26.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Jylhän Sähköosuuskunta sähkötarjoukset

Sähkötarjoukset kannattaa aina käydä läpi kulloisenkin vallitsevan hintatason mukaan, ei muistellen sitä, mikä yhtiö tarjosi halpaa sähköä vaikkapa 1990-luvulla. Paikallinen energiayhtiö ei läheskään aina ole se edullisin vaihtoehto – sähkötarjousten vertailuun voit käyttää Zmartan helppokäyttöistä ja ilmaista sähkön vertailua.

Joillakin sähkönmyyjillä on tapana tarjota ylimääräisiä etuja asiakkailleen esimerkiksi yhteistyökumppaneilta saatavien alennusten tai bonusten muodossa. Myös opiskelijat voivat saada pientä alennusta joiltakin yhtiöiltä, joskin useimmiten kyse on melko marginaalisista kädenojennuksista.

Jylhän Sähköosuuskunnasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Jylhän Sähköosuuskunnan irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten kohdalla sähkösopimuksen irtisanomisaika on 14 vrk.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Jylhän Sähköosuuskunnalla on?
Osuuskunnan asiakkaat saavat sähkölaskunsa paperimuodossa.
Miten teen vikailmoituksen Jylhän Sähköosuuskunnalle?
Toimistoaikoina (arkisin klo 7.30–15.30) vikailmoituksissa palvelee numero 06 434 6300, iltaisin ja viikonloppuisin vikapäivystysnumero 0500 364 158.
Mistä löydän Jylhän Sähköosuuskunnan häiriötiedotteet?
Yhtiön verkossa vallitsevat häiriöt löytyvät sen kotisivuston etusivulta, linkin ”Katso häiriöt kartalla” takaa. Koko Suomen ajankohtaiset häiriötiedotteet löytyvät Energiateollisuus ry:n sähkökatkokartalta.

Chat