Ilmatar

Ilmatar Energy

Ilmatar Energy Oy on puhtaaseen ja uusiutuvaan tuulivoimaan voimakkaasti panostava energiayhtiö, joka myy Suomessa tuotettua ja uusiutuvaa lähienergiaa. Kaikki Ilmattaren myymä sähkö on tuulivoimalla tuotettua, joten turve, hiili, ydinvoima tai vesi eivät kuulu tämän sähköyhtiön tuotantotapojen kirjoon.

Ilmatar Windenergy on harvinainen sähköyhtiö, sillä se keskittyy nimenomaan puhtaaseen energiaan. Kuten nimikin jo antaa viitettä, yhtiö tuottaa pelkästään tuulivoimaa ja sen tuottama sähkö on sataprosenttista suomalaista tuulisähköä. Tämä on erittäin harvinaista kansainvälisessäkin mittakaavassa. Lähes 10 vuotta toiminnassa ollut tuulivoimayhtiö tekee kaikkensa, jotta me suomalaiset saisimme nauttia puhtaammasta energiasta.

Ilmattarella on tällä hetkellä kolme tuulivoimapuistoa toiminnassa ja useita projekteja on edennyt jo rakennusvaiheeseen. Se vastaa itse tuotantoprosesseista. Tällä hetkellä Ilmattaren tuulivoimapuistot sijaitsevat Luhangalla, Raahessa ja Leppävirralla. Lisäksi rakenteilla on suuri puisto Pyhännän ja Kajaanin alueelle sekä Somerolle.

Onko kotimainen puhdas tuulivoima sinulle sopiva vaihtoehto? Ehkäpä – tee vertailu Zmartan sähkösopimusten kilpailupalvelussa. Voit säästää merkittävästi nykyisestä sähkölaskusi loppusummasta ja samalla voit yllättyä, miten edullista kotimainen tuulisähkö voi olla!

Ilmatar asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu hoituu maksullisen (8,35 snt / puh. + 16,69 snt / min) puhelinpalvelun kautta arkisin klo 9–18, lauantaisin klo 9–15. Asiakaspalvelua saa myös sähköpostin tai yhteydenottolomakkeen kautta. Ilmatar on läsnä myös useissa somekanavissa, kuten Facebookissa ja Instagramissa.

Ilmattaren kotisivuille on koottu melko kattava usein kysyttyjen kysymysten tietopankki, ja sivusto tarjoaa muutenkin kauttaaltaan syventävää mutta helppotajuista tietoa yhtiön palveluista.

Verkossa asiakkaita palvelee Ilmattaren oma sähköinen asiakasportaali, johon voi kirjautua laskusta löytyvillä sopimus- ja asiakasnumerolla. Myös mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia voi käyttää kirjautumiseen.

Ilmatar palvelukuvaus

Konseptinsa puolesta Ilmatar Windenergy poikkeaa useimmista Suomen markkinoilla toimivista sähköä myyvistä yhtiöistä. Sillä tai sen sisaryhtiöillä ei ole omaa sähköverkkoa, eikä se myy esimerkiksi aurinkosähköratkaisuja tai sähköautojen latauspisteitä. Yhtiön fokus on toistaiseksi täysin tuulivoimassa, ja sen julkilausuttuna tavoitteena on muuttaa sähkön tuotannon ja ostamisen tapaa puhtaamman huomisen luomiseksi.

Ilmatar ei myy kuin tuulivoimalla tuotettua sähköä, ja tälle tuotannolle yhtiö on niin sanottu alkuperätakuu, joka on Energiaviraston valvoma. Juuri yksittäisenä hetkenä yhtiön sähkösopimusasiakkaan töpselistä tuleva sähkö saattaa olla tuotettu jollakin muulla uusiutuvalla sähkömuodolla, mutta alkuperätakuu varmistaa, että vuositasolla tuulienergiaa tuotetaan ainakin sen verran kuin kuluttaja sitä on ostanut.

Koska Ilmatar myy vain tuulisähköä, on myös sen sopimusvalikoima totuttua kapeampi. Kuluttaja voi valita parin eri määräaikaisen sopimuksen väliltä tai tarttua toistaiseksi voimassa olevaan sopimukseen, jonka voi irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajan puitteissa.

Ilmatar energialähteet & historia, paikallisuus

Ilmatar Energy Oy perustettiin vasta vuonna 2018, mutta jo nyt yhtiö on ehtinyt jättää jälkensä Suomen energiamarkkinoille. Helsingissä kotipaikkaansa pitävä yhtiö on ollut mukana monessa tuulivoimahankkeessa, ja sillä onkin myös omaa sähköntuotantoa – pelkästään sähköpörssistä sähkö ostavasta ja sitä eteenpäin myyvästä yhtiöstä ei siis ole kyse.

Syyskuussa 2019 Ilmatar teki merkittävän sopimuksen Googlen kanssa – teknologiajätti sitoutui sopimuksen mukaan ostamaan 60 prosenttia Piiparinmäen rakenteilla olevan tuulivoimapuiston tuotannosta. Jo toiminnassa olevia tuulivoimapuistoja Ilmattarella on viidellä paikkakunnalla: Luhangassa, Raahessa, Leppävirralla, Siikajoessa ja Lappeenrannassa. Näiden voimaloiden kokonaisteho on yhteensä 94 MW. Tuulipuistojen teknisessä puolessa ja hallinnoinnissa on mukana Ilmatar Windenergy Oy:n sisaryhtiö Ilmatar Service Oy.

Rakenteilla on Pyhännässä ja Kajaanissa sijaitsevan Piiparinmäen tuulipuiston lisäksi neljä muutakin voimalakokonaisuutta, näistä Piiparinmäen ohella suurimpana Alajärven Möksyn ja Louhukankaan voimalaitoskokonaisuus. Suunnitteilla on peräti toistakymmentä tuulipuistoa.

Ilmatar tuulivoimatuotteet

Ilmatar tarjoaa kolmea erilaista sähkösopimusta. Näistä kaksi on määräaikaisia, Tuuli24 (24 kuukautta) ja Tuuli 12 (12 kuukautta). Yksinkertaisesti Tuuli-nimeä kantava sopimus on puolestaan toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Edullisimman kWh-hinnan tarjoaa pisin sitoutuminen, eli Tuuli24, hieman kalliimman Tuuli12. Nämä sopimukset ovat kuukausimaksuttomia sähkösopimuksia eli niissä ei ole sähkösopimuksiin tyypillisesti kuuluvaa perusmaksua. Hintavinta puolestaan on irtisanomisajankohdan suhteen joustavan, toistaiseksi voimassa olevan Tuuli-sopimuksen sähkö. Tästä sopimuksesta peritään myös pientä kuukausittaista perusmksua.

Yhtiön kuluttajille tarjoama sopimusvalikoima on siis hyvin helppo hahmottaa, eikä kuluttaja joudu kovin tiheässä sopimusviidakossa kahlaamaan ymmärtääkseen eri sopimusten väliset erot. Erillisiä opiskelijatuotteita tai bonushässäköitä ei myöskään ole tuotevalikoimaan otettu: hinnoittelumallit on pidetty tarkoituksellisesti selkeinä ja läpinäkyvinä.

Ilmatar tuulivoiman hinnat

Kaikkein tuoreimman ja itsellesi ajankohtaisen hinnaston Ilmattaren sähkösopimuksista saat tekemällä sähkösopimusten kilpailutuksen Zmartalla. Alla on kuitenkin yleinen Ilmatar-hinnasto sellaisena kuin se oli kesällä 2021:

  • Tuuli24 – 5,09 snt / kWh, ei perusmaksua koko sopimuskauden aikana

  • Tuuli12 – 5,29 snt / kWh, ei perusmaksua koko sopimuskauden aikana

  • Tuuli – 5,43 snt / kWh + perusmaksu 2,49 € kuukaudessa

Hinnasto 19.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Ilmatar sähkötarjoukset

Sähkön hinta muuttuu, eikä eilispäivän määräaikaisen sopimustarjouksen hinta ole välttämättä tänään voimassa. Tuoreimmat ja juuri sinun kättöpaikkasi ja -tarpeesi mukaan räätälöidyt Ilmattaren sähkötarjoukset saat tekemällä sähkösopimuksesi kilpailutuksen Zmartalla.

Sähkön kilpailutus tapahtuu verkossa ja vie nopeimmillaan alle minuutin. Helppo kilpailutus ei sido sinua mihinkään, eikä vaadi edes rekisteröitymistä. Tarvitaan vain postinumero ja arvio kulutettavasta sähköstä – tämän arvionkin palvelun voi antaa tehdä puolestaan.

Olisiko Ilmattaren sähkösopimus edullisin vaihtoehto juuri sinulle? Tee Zmartan sähkövertailu ja katso, mikä sopii parhaiten sinun tarpeisiisi.

Ilmatar Windenergystä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Ilmattaren irtisanomisaika?
Määräaikaiset Ilma12- ja Ilma24-sopimukset voidaan irtisanoa sopimuskauden lopuksi tai muutettaessa uuteen osoitteeseen. Toistaiseksi voimassa olevan Ilma-sopimuksen irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Ilmattarella on?
Laskun voi vastaanottaa sähköpostitse, e-laskuna tai perinteisempänä paperilaskuna. Laskutusväliksi voidaan valita yksi, kaksi tai kolme kuukautta.
Miten teen vikailmoituksen Ilmattarelle?
Ilmatar ei omista tai ylläpidä sähköverkkoja; verkkohäiriöistä tulee ilmoittaa omalle verkkoyhtiölleen, esimerkiksi Carunalle.
Mistä löydän Ilmattaren häiriötiedotteet?
Katso vastaus yllä. Sähköverkkojen häiriötiedotteet löytää verkkoyhtiöiden omilta sivuilta, ja etukäteen tiedossa olevista katkoista verkkoyhtiöt tiedottavat tavallisesti tekstiviestitse. Valtakunnan laajuinen sähkökatkokartta löytyy Energiateollisuus ry:n kotisivuilta.

Sähkön kilpailutus - vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Varmistathan, että sinulla ei ole sitovaa määräaikaista sopimusta jos haluat kilpailuttaa sähkösi.

?
  • Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Ilmaiseksi