Herrfors Oy Ab

  • Y-tunnus: 0180010-6

  • Köpmansgatan 10

  • JAKOBSTAD

(06) 7815300

Herrfors Sähkö

Oy Herrfors Ab on osa Katternö-konsernia, jonka kotialuetta on Pohjanmaa aina Vöyriltä Alavieskaan saakka. Herrfors tuottaa sähköä seitsemässä vesivoimalassa ja osaomistusten kanssa myös muissa voimalaitoksissa. Lisäksi yhtiö on tehnyt vahvoja satsauksia aurinkosähkön puolelle ja myy paneeleita myös yksityisiin talouksiin. Sähköä Herrfors myy koko Suomeen – selvitä vaikka heti, miten sen hintataso vertautuu muihin sähkönmyyjiin. Sähkösopimusten kilpailutus on avoinna 24/7, eikä sen käyttö maksa sinulle mitään.

Yhtiön asiakkaiden käytössä on perinteisten online-palveluiden ohella myös näppärä Herrfors 24/7-mobiilisovellus, jonka avulla asiakkaat voivat muun muassa seurata sähkönkulutustaan realiajassa ja sähkön hintojen kehitystä.

Herrfors asiakaspalvelu

Herrfors on kaksikielinen yhtiö, joka palvelee asiakkaitaan niin suomeksi kuin ruotsiksi. Normaalioloissa yhtiön toimistoissa voi asioida arkisin Pietarsaaressa ja Ylivieskassa, mutta tietenkin etänä asiointi toimii aina puhelimitse ja sähköisesti. Puhelimessa asiakaspalvelijat päivystävät maanantaista perjantaihin 9–16.

Yhtiön asiakkaiden käytössä on perinteisten online-palveluiden ohella myös näppärä Herrfors 24/7-mobiilisovellus (Android ja iOS), jonka avulla asiakkaat voivat muun muassa seurata sähkönkulutustaan ja sähkön hintojen kehitystä. Sovelluksesta voi tilata erikseen ilmoitukset korkeista ja matalista spot-hinnoista, mikä on erityisesti tuntisähkösopimuksen omaaville asiakkaille tervetullut toiminto.

Katternö-konserni, johon Herrforsin lisäksi kuuluu niin ikään Nykarleby Kraftverk, Esse Elektro-Kraft kuin Jeppo Kraft Andslag, julkaisee omaa Katternö-nimistä asiakaslehteään kahdesti vuodessa. Tätä voi lukea vapaasti myös netissä. Verkkosivuilta löytyvät myös usein kysytyt kysymykset, joissa käydään läpi esimerkiksi laskutukseen liittyviä pulmia. Sosiaalisen median puolella Herrfors on vaihtelevan aktiivinen YouTubessa, Facebookissa, LinkedInissä, Instagramissa ja Twitterissä.

Herrfors palvelukuvaus

Herrfors myy sähköä koko Suomeen, ja sen tuotevalikoimasta löytyy sopivia vaihtoehtoja niin kerros-, rivi- kuin omakotitaloasujallekin, vapaa-ajan asuntoja unohtamatta. Niin ikään yritysten tarpeisiin sopivia tuotteita löytyy. Sähkösopimuksista tarkemmin ”Herrfors tuotteet” -otsikon alla.

Mitä yhtiön muihin palveluihin tulee, mainittakoon ainakin kaukolämpö. Yhtiöllä on kaukolämmön jakelua niin Pietarsaaressa kuin Ylivieskassa. Aurinkopaneeleista omaan kotiinsa kiinnostuneiden kannattaa myös noteerata Herrfors, sillä se myy Nordic Sunrise -paneeleita asennuksineen kaikkineen, ja ylijäävä aurinkosähkö on tietenkin mahdollista myydä takaisin yhtiölle. Yhtiöltä löytyy myös palveluna sähköauton latauspiste Pietarsaaressa raatihuoneen vierestä.

Herrfors energialähteet & historia, paikallisuus

Yhtiön tarinan voi katsoa saaneen alkuunsa jo vuonna 1907, jolloin Pietarsaaren Herrforsinkoskella alettiin tuottaa sähköä paikallisessa puuhiomossa. Hiomon lisäksi sähköä saatiin myös muualle, kuten kouluun ja kestikievariin. Vaikka Herrfors on edelleen melko pieni toimija maamme energiamarkkinoilla, on se kuitenkin kasvanut sopivasti näistä mitoista. Osana Katternö-konsernia suomalainen sähköyhtiö kykenee tarjoamaan palveluitaan laadukkaasti ja laajasti.

Herrforss yhtiön myymän sähkön alkuperästä vuonna 2020 peräti 64 % oli peräisin uusiutuvista energialähteistä, kuten vesisähköstä ja tuulivoimasta. 20 % oli alkuperältään ydinvoimasta, 16 % puolestaan fossiilisista lähteistä. Uusiutuvien energialähteiden osuus vaihtelee toki vuosittain, sillä vesivoiman saatavuuteen vaikuttavat paljolti sademäärät ja kuivuusjaksot. Herrforsilla uusiutuvien osuus on kuitenkin monia kilpailijoitaan merkittävästi suurempi.

Herrfors sähkösopimukset

Oy Herrfors Ab:n sähkösopimuksissa tuotevalikoima on varsin kattava niin omakotitalo- kuin kerros- ja rivitaloasujille. Mittaustavaksi voi valita yleissähkön, päivä-/yösähkön tai vuodenaikasähkön. Jälkimmäinen soveltuu parhaiten useimmiten kesäasuntoihin. Hinnoittelu voi perustua sähköpörssiin, olla kiinteä sopimusajaksi tai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus.

Kiinteän yleissähkösopimuksen saa Herrforsilta peräti kolmeksi vuodeksi eli 36 kuukaudeksi kerrallaan. Myös 12 ja 24 kuukautta ovat mahdollisia. Tämä sähkösopimus tarjoaa vakaan hinnan pitkäksi aikaa ja sen sähkö on 100 %:sti uusiutuvin energialähtein tuotettua.

Yleissähkösopimuksen saa myös toistaiseksi voimassa olevana versiona, mikäli haluaa päästä sopimuksesta nopeasti 14 vuorokauden pituisella irtisanomisajalla eroon. Spot-sähkö taas on Nord Pool -sähköpörssin markkinahintoja tunti kerrallaan seuraava sähkösopimus, joka sopii heille, jotka jaksavat seurata pörssisähkön spot-hintoja ja optimoida omaa kulutustaan. Pörssihintojen seuranta on helppoa esimerkiksi Herrforsin oman mobiilisovelluksen kautta.

Herrfors sähkö hinta

Sähkön myyntihinnastot voivat vaihdella useita kertoja vuodessakin, joten viimeisimmät hinnat kannattaa tarkistaa esimerkiksi vertailupalvelustamme. Alla kuitenkin on osa Herrforsin sähköhinnastosta kesän 2021 hintojen mukaan. Hinnat ovat yleistariffin mukaisia.

  • Yleissähkö 12 kk6,05 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

  • Yleissähkö 24 kk5,50 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

  • Yleissähkö 36 kk5,20 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

  • Yleissähkö toistaiseksi voimassa5,88 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

  • Spot-sähkö – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,40 snt / kWh + perusmaksu 2,03 € kuukaudessa

Hinnasto 5.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Herrfors sähkötarjoukset

Aina ajankohtaiset sähkötarjoukset saat käyttämällä sähkösopimusten kilpailutukseen tarkoitettua ilmaista palveluamme. Se on helppokäyttöinen eikä vaadi rekisteröitymistä. Näet helposti eri sähkönmyyjien hinnat ja voit halutessasi tarkastella niitä tarkemmin esimerkiksi sähkön alkuperän osalta. Sähkövertailun tekemiseen tarvitaan vain postinumerosi ja arvio vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Voimme myös tehdä arvion puolestasi.

Herrforssin Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Herrforsin irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Herrforsin sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Herrforsilla on?
Yhtiön asiakkaat voivat vastaanottaa sähkölaskunsa perinteisinä paperilaskuina tai suoraan verkkopankkiinsa e-laskuina.
Miten teen vikailmoituksen Herrforsille?
Oy Herrfors Ab:lla ei ole omaa sähköverkkoaan – suuntaa vikailmoitukset aina omalle paikalliselle verkkoyhtiöllesi, kuten esimerkiksi Carunalle tai Helenille.
Mistä löydän Herrforsin häiriötiedotteet?
Katso yllä oleva vastaus. Kaikkien Suomessa sähköä jakelevien verkkoyhtiöiden häiriöt löytyvät helposti Energiateollisuus ry:n kotisivuilta löytyvästä häiriökartasta.

Chat