Forssan Energia Oy

  • Y-tunnus: 0907976-3

  • PL 111

  • FORSSA

(03) 41261

Forssan Energia Oy on nimensä mukaisesti vahva toimija sähkönmyynnissä Hämeen seudulla. Yhtiö, jonka juuret johtavat aina vuoteen 1920 saakka, vastaa kuitenkin kuluttajien tarpeisiin koko Suomen alueella. Vuoden 2016 keväästä lähiten Forssan Energia on ollut osa Sallila Energia -konsernia.

Forssan Energia seuraa Suomen yleistä kuluttajasähkömarkkinoiden tapaa ja tarjoaa kuluttajien käyttöön niin kiinteähintaisia kuin markkinaehtoisesti hinnoiteltuja sähkösopimuksia. Erilaisia sähkötuotteita yhtiö tarjoaa moninaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin: esimerkiksi ForE Kotimaisen sähkö on tuotettu Suomessa ja sillä on Avainlippu-tuote; ForE Talviturvassa taas sähkön hinta pysyy kiinteänä talviaikana (1.12.–28.2.) määräytyen muulloin Nord Pool -sähköpörssin mukaan.

Ehkäpä forssalainen – tai paikallisittain vorssalainen – sähkö voisi sopia sinunkin töpseliisi? Vertaa itsellesi sopivin sähkösopimus tekemällä kilpailutus helppokäyttöisessä palvelussamme jo tänään!

Forssan Energia asiakaspalvelu

Yhtiö tarjoaa asiakkaidensa käyttöön Online-palvelun, jossa nämä voivat tarkastella sähkölaskujaan sekä seurata sähkönkulutustaan realiajassa niin päivä-, viikko-, kuukausi- kuin vuositasolla. Forssan Energian asiakaspalvelutoimisto sijaitsee Forssassa Paulinkadulla, mutta asiointi onnistuu kuitenkin varsin hyvin niin puhelimitse kuin useiden sähköistenkin kanavien kautta. Erityisesti Fore Chat -nimisen chat-palvelun käytön sujuvuutta voi kehua.

Sosiaalisen median puolella Forssan Energia päästää yleisön osalliseksi tuottamastaan sisällöstä sekä Facebookissa että Instagramissa. Yhtiön kotisivujen ”Usein kysytyt kysymykset” -osio vastaa kohtuullisen laajasti yleisiin kysymyksiin, joita sähköyhtiöiden asiakkailla tapaa olla: miten tilapäisen muuttoilmoituksen kanssa toimitaan, mitä määräaikainen sopimus merkitsee, miksi saan kaksi sähkölaskua, jne.

Mainittakoon vielä sekin, että Forssan Energia julkaisee pari kertaa vuodessa ilmestyvää Lieke-nimistä asiakaslehteään. Tämän nettiversio on yhtiö kotisivuilla vapaasti kaikkien luettavissa.

Forssan Energia palvelukuvaus

Forssan Energia on monelle ennen kaikkea sähkönmyyjä, ja sen sähkösopimustuotteista löytyy varmasti hyvä vaihtoehto jokaiseen talouteen, olipa kulutuksen kokoluokka kuinka pieni tai suuri tahansa. Näistä sopimusvaihtoehdoista enemmän tuotteet-otsikon alla.

Suomalainen sähköyhtiö on keskittynyt yksinomaan sähkön myyntiin, ja esimerkiksi sähkön jakelusta Forssan seudulla vastaa Forssan Verkkopalvelut Oy. Tämä verkkoyhtiö eriytyi omaksi yhtiökseen Forssan Energiasta jo vuonna 2006. Pientuottajilta Forssan Energia voi kuitenkin ostaa ylijäämäsähköä, joten jos käytöstäsi jää esimerkiksi aurinkosähköä yli, voit yhtiön sähkösopimusasiakkaana myydä sen yhtiölle.

Forssan Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Forssan Energian historian voi katsoa juontavan jopa 1920-luvulle saakka, joskin välillä yhtiö on nukkunut niin kutsuttua ruususen unta. Perinteikäs yhtiö heräsi kuitenkin henkiin 2010-luvulla, ja nykyisen se on osa suurempaa osa Sallila Energia -konsernia.

Vuoden 2019 osalta Forssan Energian myymän sähkön alkuperäjakauma näytti seuraavalta: ydinvoima 50 %, fossiiliset energialähteet ja turve 42 % sekä uusiutuvat energialähteet (vesivoima ja tuulivoima) 8 %. Halutessaan kuluttaja voi valita yhtiön tuotteista kuitenkin esimerkiksi täysin biokaasulla tuotetun ForE Envor -sopimuksen, jolloin hiilijalanjälki suorastaan kutistuu.

Forssan Energia sähkötuotteet

Forssan Energia seuraa Suomen yleistä kuluttajasähkömarkkinoiden tapaa ja tarjoaa kuluttajien käyttöön niin kiinteähintaisia kuin markkinaehtoisesti hinnoiteltuja sähkösopimuksia. Monista sopimuksista on valittavissa mittaustavan mukaan yleissähkön ohella myös yösähkö tai kausisähkö. Yösähkö on edullisempi yöaikaan ja soveltuu erinomaisesti esimerkiksi sähkölämmittäjälle. Kausisähkö taas on monen mökkiasukkaan valinta, mikäli mökillä ei vietetä paljoakaan aikaa talvella.

Sähkötuotteita yhtiö tarjoaa moninaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin: esimerkiksi ForE Kotimainen -sopimuksen sähkö on tuotettu kokonaisuudessaan Suomessa, ja sopimus onkin Avainlippu-tuote. Myös ForE Envor tarjoaa kotimaista sähköä, peräti 100-prosenttisesti Forssassa biokaasulla tuotettua.

Perinteisempiä sähkösopimuksia edustavat esimerkiksi määräaikaiset sopimukset ForE Kaksivuotinen ja ForE Yksivuotinen. Määräaikaiset sähkösopimukset ovat Suomessa hyvin suosittuja, ja ne tarjoavat hyvänä puolenaan ennakoitavan hinnan koko sopimuskauden pituudelle.

Lisäksi tarjolla ovat toistaiseksi voimassa olevat sähkösopimukset ForE Forssa ja ForE Diili. Näistä jälkimmäinen on kiinteään kuukausiveloitukseen ja enimmäiskulutukseen perustuva pakettisopimus. Tuntisähköä kaipaaville sähköpörssin seuraajille on saatavilla ForE Tuntispot.

Forssan Energia sähkösopimusten hinnat

Kun teet palvelussamme sähkösopimuksen kilpailutuksen, sinulle esitetyt hinnat ja tarjoukset ovat aina ajan tasalla. Mikäli tahdot saada osviittaa juuri Forssan Energian hinnoista eri sopimustuotteissa, alla on otteita kesän 2021 voimassa olevasta hinnastosta. Tässä esiteltävät hinnat ovat yleissähkösopimusten hintoja.

  • ForE Kotimainen7,00 snt / kWh + perusmaksu 3,60 € kuukaudessa

  • ForE Kaksivuotinen5,59 snt / kWh + perusmaksu 3,60 € kuukaudessa

  • ForE Forssa7,56 snt / kWh + perusmaksu 3,03 € kuukaudessa

  • ForE Tuntispottuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,38 snt / kWh + perusmaksu 3,85 € kuukaudessa

Hinnasto 2.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Forssan Energia sähkötarjoukset

Halutko saada viimeisimmät sähkötarjoukset ja vertailla eri sähkönmyyjien sopimuksia samassa paikassa? Hienoa, olet ihan oikeassa paikassa. Voi olla, että juuri Forssan Energialla on sinulle paras tarjous, mutta maassamme toimivista lukuisista muistakin sähköyhtiöistä voi löytyä vielä edullisempi hinta. Tee vertailu jo tänään: se ei maksa mitään ja vie vain hetken.

Vertailtaessa eri yhtiöiden sähkötarjouksia kannattaa huomioida, millaisia muita etuja niiden sopimusasiakkailla on. Joidenkin yhtiöiden asiakkaiden on mahdollista saada esimerkiksi S-ryhmän sähköbonusta, toisilla taas on tarjota asiakkailleen etuja paikallisten yritysten palveluihin. Myös erilaisia opiskelijatarjouksia on aika ajoin tarjolla.

Forssan Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Forssan Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevissa sopimuksissa, kuten ForE Kotimaisessa, irtisanomisaika on 14 vrk.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Forssan Energialla on?
Laskutusvaihtoehtoina ovat e-lasku, suoramaksu sekä perinteikäs paperilasku.
Miten teen vikailmoituksen Forssan Energialle?
Forssan Energialla ei ole omaa sähköverkkoaan; Forssan alueella sähkön jakelusta vastaa täysin erillinen jakeluverkkoyhtiö Forssan Verkkopalvelut Oy.
Mistä löydän Forssan Energian häiriötiedotteet?
Kts. vastaus yllä. Koko maan sähköverkot kattava häriötiedotekartta löytyy Energiateollisuus ry:n kotisivuilta.

Chat