Alajärven Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0177564-1

  • PL 52

  • ALAJÄRVI

(06) 5577470

Alajärven Sähkö

Alajärven Sähköllä on pitkät paikalliset perinteet, ja yhtiön historia alkaa jo 1940-luvulta. Etelä-Pohjanmaan alueella yhtiöllä on yli 5 000 sähköverkkoasiakasta, mutta sähköä se myy asiakkaille ympäri Suomen.

Yhtiön sähkösopimusten hinnoittelumalli on varsin selkeä. Tarjolla on kaksi erilaista sopimustuotetta, Yleissähkö ja Aikasähkö. Aiemmin tarjottu Täyssähkö poistui myynnistä vuoden 2019 alussa. Yleissähkössä hinta on kiinteä, aikasähkössä edullisempi yöaikaan (22–07) ja vastaavasti kalliimpi päiväaikaan.

Alajärven Sähkön asiakkaiden käytössä ei ole aivan niin laaja verkkopalvelujen kirjo kuin monien kilpailevien yritysten asiakkailla, mutta laskuja pääsee kuitenkin tarkastelemaan ja maksamaan verkossa.

Alajärven Sähkö asiakaspalvelu

Yhtiöllä on Alajärvellä uusi toimisto Vanhatiellä asiakaspalvelua varten, ja toimiston aukioloajat ovat maanantaista perjantaihin klo 8–16. Toki yhteyden saa myös puhelimitse. Sähköpostitse varsinaista keskitettyä asiakaspalveluosoitetta ei Alajärven Sähköltä löydy, mutta yhtiön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@alajarvensahko.fi.

Yhtiön omilta kotisuvilta löytyvät puhelinnumerot yksittäisistä aiheista, kuten laskutuksesta tai sähkön mittauksesta, vastaaville henkilöille. Alajärven Sähkö on hyvin paikallisesti suuntautunut yhtiö, eikä ole erityisen aktiivinen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Online-palvelussa asiakkaat voivat seurata omaa sähkön kulutustaan, eli sen palvelun laajuus ei ole aivan suurimpien toimijoiden tasolla. Verkon laskupalvelusta pääsee laskutustietojen pariin.

Alajärven Sähkö palvelukuvaus

Alajärven alueelle sähköpalveluita tuottava suomalainen sähköyhtiö ei tarjoa järin laajaa sähkösopimusten kirjoa – periaatteena on pikemminkin ”vähemmän on enemmän”. Omassa yhteisössään yhtiö on kuitenkin hyvin näkyvä ja korvaamaton toimija, sillä sen vastuulla on sähkön myynnin ohella myös sähköverkon toiminta ja ylläpito. Sähköverkkoa yhtiöllä on noin 1 000 kilometriä.

Paikallisesti yhtiö on ollut aktiivinen sähköautoilun mahdollisuuksien edistäjä. Alajärven Sähkö ylläpitää sähköautojen latauspisteitä esimerkiksi Alajärven kirkolla ja kaupungin terveyskeskuksen parkkipaikalla.

Alajärven Sähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Alajärven Sähkö Oy perustettiin vuonna 1944 pitäjän sähköntarvetta tyydyttämään. Tätä tehtävää noin 1 300 osakkeenomistajan omistama yhtiö toteuttaa yhä tänäkin päivänä. Suurin yksittäin omistaja yhtiössä on Alajärven kaupunki, mutta kaupungin osuuskin on kuitenkin vain 7 % osakekannasta, joten missään nimessä määräävää asemaa sillä ei ole.

Omaa sähköntuotantoa Alajärven Sähköllä on Ähtävänjoessa sijaitsevassa Koskenvarren vesivoimalassa. Voimalan vesivoiman kapasiteetti on 0,8 MW. Tällä hetkellä yhtiö investoi voimakkaasti tuulivoimaan. Sitä se hankkii esimerkiksi Tornion Rajakiirin ja Kristiinankaupungin Metsälän tuulivoimapuistoista.

Alajärven Sähkö sähkötuotteet

Alajärven Sähkön sähkötuotteet ovat kaikessa yksinkertaisuudessaan yleissähkö ja aikasähkö. Näistä yleissähkön valitsevat yleensä hieman vähemmän sähköä kuluttavat asiakkaat, esimerkiksi kerros- ja rivitaloasujat. Jos taas lämmittää taloaan sähköllä, aikasähkö on varsin fiksu valinta.

Sekä yleis- että aikasähkö ovat tällä yhtiöllä toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia, joiden irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Hinnasto on aina toistaiseksi voimassa oleva, eli reagoi lähinnä merkittäviin sähkön hinnan muutoksiin. Hinnaston muutoksista tiedotetaan asiakkaille hyvissä ajoin.

Alajärven Sähkö sähköhinnat

Sähkön hinta on aina riippuvainen yleisestä sähköpörssin hintatilanteesta, ja siksi sähköhinnastot kannattaa käydä aina läpi juuri sähkösopimuksen kilpailutushetken tilanteen mukaan. Zmartan vertailupalvelussa on saatavilla aina ajan tasalla olevat sähköhinnastot. Alla Alajärven Sähkön hinnasto sellaisena kuin se oli kesällä 2021.

  • Yleissähkö4,55 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

  • Aikasähkö4,65 snt / kWh (päivä, 07–22); 4,00 snt / kWh (yö, 22–07) + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

Hinnasto 30.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Alajärven Sähkö sähkötarjoukset

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen Zmartan sähkösopimusten kilpailutuspalvelusta löydät juuri kulloisellakin hetkellä alueellasi voimassa olevat sähkötarjoukset. Katso, mikä sähköyhtiö tarjoaa juuri sinulle sopivan ja edullisimman sähkösopimuksen. Huomioi myös, että jotkut yhtiöt saattavat tarjota esimerkiksi sähköstä S-ryhmän bonusta tai erillisiä alennuksia opiskelijoille.

Alajärven Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Alajärven Sähkön irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Alajärven Sähkön sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Alajärven Sähköllä on?Laskut yhtiöltä saa paperisena tai e-laskuna.
Miten teen vikailmoituksen Alajärven Sähkölle?
Sähköverkon häiriötilanteissa yhtiön verkkoasiakkaat voivat ilmoittaa häiriöistä numeroon 06 557 2146. Muiden verkkojen asiakkaiden tulee ohjata vikailmoitukset omalle verkkoyhtiölleen (esim. Helen tai Caruna).
Mistä löydän Alajärven Sähkön häiriötiedotteet?
Yhtiön sähköverkon häiriötiedotteet löytyvät sen kotisivujen Sähköverkko-otsikon alta, kohdasta ”Katso sähköverkon häiriötilanne”. Myös valtakunnallista Energiateollisuus ry:n häiriöpalvelua, jossa ovat mukana kaikki paikalliset verkkoyhtiöt, voi käyttää.

Chat