Talousvinkit

Tapaturma, sairastuminen tai työttömyys voivat yllättää koska tahansa – varaudu elämän vastamäkiin Zmarta Tuloturvalla

2022-04-07 Taru Schroderus
Juttu vakuutuksen hyödyistä.

Lapset on vakuutettu, koti on vakuutettu, koira on vakuutettu… mutta entäpä sinä? Työttömyys ja työkyvyttömyys voivat juuri nyt kuulostaa asioilta, joita tapahtuu vain muille. Jos kehnompi arpa kaikesta huolimatta osuu omalle kohdalle, on se helpompi kohdata ilman taloushuolia.

Zmarta Tuloturva on vakuutus, joka korvaa työttömyydestä tai yli 30 päivän yhtäjaksoisesta sairauslomasta aiheutuvia ansionmenetyksiä. Kuukausittaisen vakuutusmaksun ja sen perusteella määrittyvän korvaussumman voi määritellä itse.

"Vakuutusta otettaessa kannattaa yksittäisen lainan sijasta arvioida kaikkia kuukausittaisia menoja, laskea ne yhteen ja miettiä, millaisella summalla ne tulisivat katetuiksi. Zmartan Tuloturvaa voi saada vuoden ajan 150-1500 euroa kuukaudessa. Kela-korvaukset, ansiosidonnaiset- tai sairauspäivärahat tai muut mahdolliset vakuutuskorvaukset eivät sen maksamiseen vaikuta", Zmarta Tuloturvan tarjoavaa Maiden General-vakuutusyhtiötä Suomessa edustavan First Insurance Balticsin toimitusjohtaja Pasi Puntari kertoo.

Zmarta Tuloturva-vakuutuksen voivat saada 18-60 -vuotiaat Suomessa asuvat ja Suomen sosiaaliturvan piiriin kuuluvat henkilöt, jotka ovat olleet viimeiset kuusi kuukautta keskeytyksettä töissä tai yrittäjänä.

Mielenrauha ei maksa paljoa, sillä 400 euron kuukausikorvaukseen oikeuttava vakuutus maksaa 28,95 euroa kuukaudessa. Korkeimman eli 1500 euron kuukausikorvaukseen oikeuttavan vakuutuksen saa hieman yli 100 eurolla.

Turvaa pahan päivän varalle

"Tapaturmien osalta vakuutus astuu voimaan heti ja se on voimassa niin kauan kuin maksut hoidetaan kuukausittain. Työttömyydestä tai muusta kuin tapaturman aiheuttamasta työkyvyttömyydestä johtuvia ansionmenetyksiä vakuutus korvaa aikaisintaan neljä kuukautta alkamispäivästä", Pasi Puntari jatkaa.

Zmarta Tuloturva-vakuutuksesta voi hakea korvausta, mikäli sairausloma tai työttömyys ovat jatkuneet vähintään 30 perättäisen päivän ajan. Kun ehdot täyttyvät, korvaus maksetaan jälkikäteen jo ensimmäisestä työttömyys- tai sairauslomapäivästä lähtien.

"Vahinkoilmoituksen voi tehdä verkossa osoitteessa vahingot.com. Sinne voi kirjata kaikki korvauskäsittelyssä tarvittavat tiedot sekä ladata lääkärintodistuksen, TE-keskuksen lausunnon ja muut mahdolliset dokumentit", Puntari ohjeistaa.

Vakuutusmarkkinoilla on saatavilla lukuisia yksittäisiin sairauksiin, kuten rintasyöpään tai muihin syöpätauteihin kohdistuvia vakuutuksia. Zmarta Tuloturvan piirit kuuluvat syöpätautien lisäksi laajasti myös muut työkyvyttömyyttä aiheuttavat sydän- ja verisuonitautiperäiset-, neurologiset- sekä tuki- ja liikuntaelin sairaudet.

"Elämässä voi tulla eteen monenlaisia odottamattomia vaiheita. Kun vakuutus on turvaamassa taloutta, oman energian voi keskittää tilanteesta riippuen joko toipumiseen tai uuden työn hakuun", Pasi Puntari päättää.

Zmarta Tuloturvan voit ottaa  lainavertailun yhteydessä. Tuloturvan saat Zmartan asiakkaana vaikka sinulla ei olisikaan aktiivista lainaa kirjautumalla Omatiliin.

Lisätietoa myös täältä.

Enemmän tässä kategoriassa

Katso kaikki
Lainahakemus
Talousvinkit Vakuudellinen laina – pankkilaina vakuutta vastaan
Vakuudellinen laina haetaan pankista tai rahoituslaitoksesta, ja sen saamiseksi on asetettava reaalivakuus. Vakuuksia on ...
kreditva rde
Talousvinkit Luottotietojen tarkistaminen – näin se tapahtuu
Luottotiedot voi tarkistaa helposti ja maksutta netistä.