Vakuudeton laina – vertaile ja hae jo tänään!

Kun tarvitset rahoitusta hankintoihin tai pelivaraa arkeen, hae lainaa ilman vakuuksia.

Vakuudeton laina on synonyymi kulutusluotolle ja lainalle ilman vakuuksia. Kuten nimikin jo kertoo, vakuudeton laina ei edellytä vakuuksia. Tämä asia erottaakin sen muista lainatyypeistä. 

Zmartan lainavertailun kautta on mahdollista hakea vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroa. Zmartan lainavertailun tarkoituksena on kilpailuttaa pankkien ja luotonmyöntäjien lainapäätöksiä, jotta voit löytää edullisen koron ja matalat lainakulut.  

Miten vakuudeton laina toimii? 

Vakuudeton laina toimii eri tavalla kuin esimerkiksi asuntolainan ja mökkilainan kaltaiset vakuudelliset lainat, joita varten tulee olla vakuuksia. Vakuudellisissa asuntolainoissa ja mökkilainoissa tulee olla vakuutena esimerkiksi asunto-osake, kiinteistö tai arvopapereita. Näin ei kuitenkaan ole vakuudettoman lainan kohdalla, sillä luotonmyöntäjät eivät vaadi pantteja tai vakuuksia.  

Näin haet vakuudetonta lainaa 

Zmartan kautta on mahdollista kilpailuttaa vakuudetonta lainaa jopa 60 000 euroa. Maksuajan voi säätää lainalaskurista 1–15 vuoden välille. Ennen lainavertailun aloittamista on hyvä miettiä, millaista summaa haluaa hakea ja millaisella takaisinmaksuajalla lainan haluaa maksaa takaisin. 

Zmartan kotisivuilla on suuntaa antava lainalaskuri, jota voi käyttää itselleen sopivan vaihtoehdon löytämiseksi. On tärkeää ottaa huomiota oma elämäntilanne takaisinmaksusuunnitelmassa – rahaa tulee jäädä muihinkin jokapäiväisiin kuluihin, kuten asumismenoihin, ruokakuluihin, kulkemiseen ja muihin vastaaviin menoihin. Tällä tavalla voi varmistaa, että lainan takaisinmaksu sujuu hyvin.  

Vakuudeton laina ja Zmartan lainavertailu 

Lainavertailu tapahtuu täyttämällä Zmartan asiakasneuvojan kanssa tai kotisivuilla lainahakemus, jossa kysytään tietoja esimerkiksi tuloista, asumismuodosta ja muista lainoista. Hakemus on hyvä täyttää huolella, jotta tiedot menevät oikein ja luotonmyöntäjät saavat hyvän yleiskuvan tilanteesta. Kun hakemus on valmis, se lähetetään yhteistyökumppaneina toimiville pankeille ja luotonmyöntäjille. Hakemusvaiheessa on hyvä miettiä mahdollisuutta yhteishakijaan, jonka avulla saattaa saada paremman lainatarjouksen. 

Vakuudettomien lainojen vertailu tapahtuu siten, että jokainen luotonmyöntäjä käsittelee lainahakemuksen ja tekee hakemuksessa annettujen tietojen perusteella lainapäätöksen. Tarjouksen sisältö määritellään hakijakohtaisesti. Zmarta toimii lainanvälittäjänä, joten jokainen lainapäätös vastaanotetaan Zmartan OmaTili-palveluun ja esitellään siellä hakemukselle. Vakuudettoman lainan voi valita ja allekirjoittaa verkkopalvelussa. Korot esitellään selkeästi, jotta saat oikean kuvan saamistasi tarjouksista. Sivustolla oleva suodatin mahdollistaa, että voit vertailla tarjouksia keskenään eri kriteerien perusteella. 

Zmartan lainavertailu on maksuton ja sen käyttö ei sido sinua mihinkään, joten voit katsoa tarjouksia omasta uteliaisuudesta. On myös tärkeää muistaa, että vanhojakin vakuudettomia lainoja kannattaa kilpailuttaa, sillä saatat nyt saada edullisemman lainan. Jos löydät halvemman lainan, voit maksaa vanhan ja kalliin lainan pois uudella sekä edukkaammalla lainalla.