Mikä on SECCI?

SECCI on lyhennys englanninkielisestä termistä ”Standard European Consumer Credit Information” eli suomennettuna ”Vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot”. Kyseessä on standardisoitu dokumentti, joka tulee antaa kuluttajalle ennen kuin hän harkitsee luottosopimuksen allekirjoittamista. 

Vakiomuotoisista eurooppalaisista kuluttajaluottotiedoista säädetään kuluttajansuojalaissa. Siinä määritetään, että dokumentissa tulee käydä ilmi keskeisiä luottoon liittyviä tietoja, joihin lukeutuvat esimerkiksi luotonmyöntäjä, tarjottava laina luottokustannuksineen ja takaisinmaksuineen, mahdollisen sopimusrikkomuksen seuraukset ja kuluttajalle kuuluvat oikeudet. 

Mitä SECCI tarkoittaa? 

SECCI liittyy siis kuluttajaluottoihin. Tarkoituksena on antaa kuluttajalle kattavasti tietoja, jotta hän ymmärtää luottoon liittyvät keskeiset tekijät ja takaisinmaksuun liittyvät velvollisuudet.  

SECCI auttaa kuluttajaa ymmärtämään syvällisemmin, mitä kuluttajalta odotetaan ja millaisia kuluja lainaan liittyy. Lisäksi hän saa samalla lisätietoa luotonmyöntäjästä ja oikeuksistaan, jotka hänelle kuuluvat. 

SECCI on tarjolla myös Zmartan luotonmyöntäjillä 

Zmartan luotonmyöntäjät tarjoavat tietenkin lain mukaisen vakiomuotoiset eurooppalaiset kuluttajaluottotiedot. Tarkoituksena on tarjota mahdollisuus tarjousten vertailuun ja perustellun päätöksen tekemiseen ennen luottosopimuksen allekirjoittamista.  

Zmartan kulutusluottovertailussa on mahdollisuus kilpailuttaa lainoja jopa 60 000 euroa. Voit täyttää hakemuksen joko puhelimitse tai Zmartan nettisivuilla. Kun olet täyttänyt hakemuksen ja se lähetetään eteenpäin, saat vastauksia yhdellä kertaa yli 20 pankilta ja luotonmyöntäjältä. Vertailun tarkoituksena on siis saada sinulle vertailukelpoisia tarjouksia, jotta voit katsoa, mikä tarjotuista lainoista on sinulle kilpailukykyisin todelliselta vuosikorolta

Vertaile nyt lainoja Zmartalla ja tutustu vakiomuotoiset eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin huolella ennen lainapäätösten tekemistä!