Mikä on käyttötili?

Käyttötili on tarkoitettu jokapäiväisten raha-asioiden hoitoon. Olisi järkevää pitää arjen tulot ja menot fiksusti yhdessä paikassa, jotta pysyt selvillä rahavirroista.  

Käyttötilille voi ohjata esimerkiksi ansio- ja vuokratulot sekä muut tulonlähteet. Jos haluat suoraviivaistaa arkeasi, hyödynnä esimerkiksi automaattista E-laskujen maksamista. Näin ollen tililtä lähtevät maksut siirtyvät automaattisesti ja laskujen maksamiseen ei mene aikaa. 

Mitä käyttötili tarkoittaa? 

Käyttötili on tarkoitettu arjen menojen rahoittamiseen. Monet yhdistävät mielellään myös maksukorttinsa kyseiseen tiliin rahavirtojen seuraamista varten, jotta on helpompi pysyä perässä taloudellisesta tilanteesta.  

Käyttötilillä ei ole suositeltavaa pitää enemmän rahaa kuin olisi tarve. Jos sinne kertyy ylimääräistä, voit siirtää ne säästötilille ja kartuttaa varallisuuttasi. Säästösumma voi karttua lähes huomaamatta ja saatat yllättyä iloisesti huomatessasi, paljonko rahaa on karttunut sukan varten. Osan käyttötilille karttuneista varoista voi myös sijoittaa suurempien tuottojen hakemiseksi. 

Miten käyttötili toimii? 

Käyttötili avataan haluamassa pankissa. On tärkeää tehdä kustannusvertailua ennen uuden kotipankin valintaa, sillä kuluissa voi olla suuria eroja. Kun omiin tarpeisiin sopiva paikka on löytynyt, on aika avata asiakkuus. Samalla saa avattua käyttötilin, jota voi käyttää jokapäiväisiin menoihin. 

On myös hyvä miettiä, kannattaisiko avata asiakkuus useampaan pankkiin, mikäli tarjolla on kustannustehokkaita vaihtoehtoja. On mahdollista, että esimerkiksi verkkopankkitunnukset menevät lukkoon tai joku varastaa kortin ja se täytyy sulkea. Asiakkuus toisessa pankissa voikin tuntua potentiaaliselta vaihtoehdolta.