Mikä on E-lasku?

E-lasku on saavuttanut valtavan suosion viimeisen vuosikymmenen aikana. Se tarkoittaa, että aiemmin postitse tullut lasku tulee sähköisesti suoraan verkkopankkiin tai kuluttajan käyttämään pankkisovellukseen. 

Vaikka kyseessä on suhteellisen tuore innovaatio, kuluttajaverkkolasku on saavuttanut lyhyessä ajassa suuren suosion. Monet yritykset ovat viimeisten vuosien aikana lisänneet perinteiseen paperilaskuun laskutuslisän, mikä on kannustanut suomalaisia tilaamaan laskut sähköisesti verkossa. E-lasku on Finanssiala ry:n omistama tavaramerkki ja se on tarkoitettu nimenomaan kuluttajakäyttöön. 

Miten E-lasku toimii?  

E-lasku on moderni laskutustapa, jossa kuluttajalla on mahdollisuus räätälöidä laskujen maksamista omien toiveiden mukaisesti. Pankin mobiilisovelluksissa on usein mahdollista päättää, haluaako uudesta laskusta tiedon esimerkiksi push-ilmoituksen muodossa. Kun lasku on saapunut verkkopankkiin tai mobiilisovellukseen, sen saa helposti avattua parilla klikkauksella. Keskeiset tiedot, kuten eräpäivä ja viitenumero, on syötetty jo automaattisesti. 

E-laskun hyväksi puoleksi lasketaan myös sen helppokäyttöisyys, sillä laskuttajan tiedot ovat valmiiksi maksupohjassa. Sinun tarvitsee vain tarkistaa maksun tiedot, minkä jälkeen voit hyväksyä laskun. E-laskupohjassa on mahdollisuus muuttaa maksupäivää, joten laskun voi maksaa samana päivänä tai vaihtoehtoisesti myöhemmin.  

Pankkien säännöllinen vertailu kannattaa kulujen tarkistamisen kannalta, mutta ne tarjoavat yleensä E-laskuihin liittyvät palvelut ilmaiseksi. 

E-lasku sopeutuu kuluttajan toiveisiin 

E-lasku on etenkin diginatiivien makuun, sillä koko prosessi sujuu digitaalisesti. Se on myös ympäristön näkökulmasta hyvä ratkaisu, koska paperin käyttö vähenee merkittävästi. E-laskut säilytetään digitaalisessa arkistossa, jossa voit tarkastella vanhempia laskuja. Tämä muutos vähentää myös omien tietojen päätymistä vääriin käsiin, kun laskuja ei tarvitse enää tuhota manuaalisesti. 

E-laskujen automatisointi onnistuu niin ikään helposti suoramaksuna. Maksun voi halutessaan laittaa suoraveloitukseen, mikä tarkoittaa, että lasku veloitetaan automaattisesti tililtä kuluttajan haluamana eräpäivänä. Laskujen automaattinen hyväksyntä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse tehdä laskulle mitään, vaan se maksetaan puolestasi suoraan tililtä. 

Kulujen minimoinnista kiinnostunut kuluttaja voi miettiä myös laskujen yhdistämistä, sillä siitä voi saada selvää säästöä. Laskujen yhdistäminen onnistuu vaivattomasti Zmartalla.