Valkeakosken Energia Oy

  • Y-tunnus: 1032198-3

  • PL 89

  • VALKEAKOSKI

(03) 5691 101

Valkeakosken Energia

Valkeakosken Energia on Valkeakosken kaupungin omistama energiayhtiö, jonka palveluvalikoima kattaa muun muassa sähkön verkkopalvelut, myynnin ja kaukolämmön. Maakaasulla on niin ikään merkittävä osansa yhtiön palvelutarjonnassa varsinkin teollisuuslaitoksille.

Sähkön myynnin yhtiö on yhdistämässä Lännen Omavoiman kanssa, jonka osakas siitä samalla tulee, joten jatkossa sähkösopimusasiat hoidetaan viimeksi mainitun yhtiön kanssa.

Jos olet etsimässä edullisempaa vaihtoehtoa nykyiselle sähkösopimuksellesi, kannattaa kokeilla Zmartan helppokäyttöistä ja täysin maksutonta sähkön kilpailutusta. Sen avulla voit toimia fiksusti ja saavuttaa selvää säästöä sähkölaskusi loppusummasta – eikä kilpailutus vie kuin minuutin luokkaa.

Kuluttajille on tarjolla muuttuvahintaista sekä määräaikaista kiinteän hinnan sopimusta. Määräaikaisen sopimuksen voi solmia joko vuodeksi tai kahdeksi kerrallaan. Sopimuksen voi valita energialähteen mukaan: perussähkö, vesisähkö tai tuulivoima. Myös esimerkiksi tuntikohtaisesti markkinaa seuraava Tuntispot-sopimus on mahdollinen.

Valkeakosken Energialla on oma aurinkovoimalansa, josta asiakkaat voivat vuokrata oman aurinkopaneelinsa. Tämän paneelin tuottama aurinkosähkö puolestaan hyvitetään asiakkaan sähkölaskusta. Yli puolet yhtiön myymästä sähköstä on peräisin uusiutuvista energialähteistä.

Valkeakosken Energia historia ja toiminta

Valkeakoskella sähkölaitos muuttui osakeyhtiömuotoiseksi vuonna 1995, mikä oli iso muutos sähkömarkkinoiden murrosaikaa eläneessä Suomessa perinteisellä teollisuuspaikkakunnalla toimineelle yhtiölle. Yhä edelleen kaupungin omistaman yhtiön palveluksessa työskentelee yli 30 henkilöä, ja vuonna 2020 liikevaihto oli 23 miljoonan euron luokkaa.

Valkeakosken Energia Oy vastaa omalla alueellaan sähkönjakelusta, ja sähköverkkoa yhtiöllä on noin 1 050 kilometrin edestä. Noin kaksi kolmannesta verkosta on kaapeloitu, mikä onkin parantanut yhtiön sähkön toimitusvarmuutta merkittävästi.

Sähköverkon ohella kaukolämpö kuuluu yhtiön tärkeimpiin toiminta-alueisiin, ja kaukolämpöasiakkaita sillä on noin 650. Suurin osa yhtiön jakelemasta
kaukolämmöstä on peräisin UPM Specialty Papers Oy:n tehtaalta Tervasaaresta. Valkeakosken Energia on myös voimakkaasti mukana sähköisen liikenteen infrastruktuurin parantamisessa seudullaan.

Chat