Suur-Savon Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0215863-7

  • PL 3

  • MIKKELI

P. 0800 90110 sähkön myynti

Suur-Savon Sähkö

Suur-Savon Sähkö -konserni on paikallisomisteinen energia-alan konserni Järvi-Suomessa. Se ei enää myy suoraan sähköä kotitalouksille, sillä sen sähkönmyynnistä vastaa nykyisin konserniin kuuluva tytäryhtiö Lumme Energia Oy. Osa konsernia on myöskin Järvi-Suomen Energia, joka vastaa sähkönjakelusta Suomen mittakaavassa varsin suurella verkkoalueella.

Sähkösopimuksen kilpailutus on aina järkevä teko – jopa silloin, kun et päädy vaihtamaan nykyistä sähkönmyyjääsi toiseen. Kilpailutus Zmartan palvelussa vie vain minuutin luokkaa, eikä sinun tarvitse esimerkiksi rekisteröityä palvelun käyttäjäksi.

Suur-Savon Sähkö historia ja toiminta

Suur-Savon Sähkön juuret ovat tiukasti kiinni Etelä-Savon maakunnan sähköistämisessä – 14 alueen kuntaa allekirjoitti vuonna 1946 Suur-Savon Sähkö Oy:n yhtiösopimuksen. Uuteen yhtiöön sulautui paikallisia sähköyhtymiä ja -osuuskuntia, sähköntuotannosta vastasi muun muassa Imatran Voima. 1960-luvulla verkosto ylti jo kolmen maakunnan alueelle. Yhä 2020-luvulla alueen kunnat omistavat yhtiöstä 60 prosenttia.

Nykyisin konsernin palveluksessa on yli 110 energia-alan osaajaa. Siinä missä konsernin sähkönmyynti on keskitetty Lumme Energialle ja sähköverkon työt ja palvelut Järvi-Suomen Energialle, kuuluu konserniin myös Lempeä, joka vastaa 157 kilometrin (2021) pituisesta kaukolämmön jakeluverkosta. Verkkoasiakkaita konsernilla on yli 102 000 ja verkoston pituus on peräti 27 000 kilometriä. Verkko kattaa laajan alueen aina Luhangasta Savonlinnaan ja Kouvolan pohjoisosista Hankasalmeen.

Tytäryhtiö Lumme Energialla on sähkönmyynnin ohella vastuullaan myös sähköisen liikenteen palvelut ja aurinkopaneelien myynti. Lumme Energian oma tytäryhtiö Solarigo Systems puolestaan vastaa yritysten aurinkoenergiaratkaisuista.

Chat