Sallila Energia Oy

  • Y-tunnus: 0132029-2

  • Loimijoentie 65

  • ALASTARO

(02) 76431

Sallila Energia sähkö

Sallila Energia Oy on alkujaan jo vuonna 1914 nimellä Sallilan Sähkölaitos Oy perustettu yhtiö, jonka kotipaikka on Loimaan kaupunkiin nykyisin kuuluva Alastaro. Konsernilla on myös sähkönsiirtoyhtiö, jonka verkkovastuualuetta on kaakkoinen Satakunta ja Loimaan-Alastaron alue Varsinais-Suomen puolella. Keväästä 2016 lähtien myös perinteikäs Forssan Energia Oy on kuulunut Sallila-konserniin.

Sähkön myyntimarkkinat ovat olleet Suomessa vapaat jo pitkälti kolmattakymmenettä vuotta, mutta yhä yllättävän harva suomalainen kilpailuttaa sähkösopimustaan. Sen sijaan luotetaan vanhasta tottumuksesta esimerkiksi paikalliseen yhtiöön – vaikka se saattaa olla selkeästi kalleimpia vaihtoehtoja. Selvitä maksuttomasta kilpailutuspalvelustamme, voisitko löytää merkittävästi nykyistä sopimustasi edullisempaa sähköä.

Yhtiön yksityisasiakkaille tarjoamista sähkösopimustuotteista, joita on kahdeksan erilaista, löytyy varmasti sopiva jokaisen tarpeisiin. Suositussa SE-Yleis-sopimuksessa hinta pysyy samana vuorokaudenajansta rippumatta, SE-Kaudessa taas sähkö on erityisen edullista talvien ulkopuolella: tuote sopii erinomaisesti siis esimerkiksi mökkikäyttöön.

Asiakkaitaan Sallila palvelee Alastaron toimiston ohella myös puhelimitse, chatissa ja sähköpostitse, mutta myös kätevän Online-palvelun kautta. Tässä palvelussa voi havainnollisesti seurata omaa sähkönkulutustaan vuosi-, kuukausi-, päivä- ja jopa tuntitasolla tai reaaliaikaisesti.

Sallila Energia asiakaspalvelu

Asiakkaitaan Sallila palvelee Alastaron toimistollaan arkipäivisin klo 8.30–15.30. Kesäisin aukioloajat ovat puoli tuntia lyhyemmät molemmista suunnista. Kasvokkaisen asiakaspalvelun ohella palvelua saa tietenkin myös etänä: puhelimitse, verkkosivujen chatissa ja sähköpostitse.

Asioida voi myös kätevän Online-palvelun kautta. Tässä palvelussa voi havainnollisesti seurata omaa sähkönkulutustaan vuosi-, kuukausi-, päivä- ja jopa tuntitasolla. Samaten palvelussa voi tarkastella sopimuksiaan ja laskujaan ynnä päivittää omat yhteystietonsa niiden muuttuessa.

Sosiaalisen median puolella Sallila Energia on läsnä Facebookissa ja Instagramissa. Sen asiakasviestintä on aktiivista niin ikään uutiskirjeen ja oman konsernin asiakaslehden, Lieken, kautta. Verkkosivujen usein kysyttyjen kysymysten osio vastaa asiakkaiden yleisiin kysymyksiin muun muassa sopimusehtoja ja laskutusta koskien. Lisäksi Sallila on koonnut sivuilleen koko joukon käytännönläheisiä energian säästövinkkejä.

Sallila Energia palvelukuvaus

Sallila Energia kiinnostaa varmasti useimpia ennen kaikkea sähkön myyjänä – ja sellaisena se onkin erittäin aktiivinen ja monipuolinen. Sähköyhtiön sopimustuotteista löytyy niin määräaikaista kuin toistaiseksi voimassa olevaa vaihtoehtoa, ja myös ekologista sähköntuotantoa kaipaavista on pidetty huolta. Näistä sähkösopimusten vaihtoehdoista myöhemmin lisää.

Sähkön ostamisen ohella Sallilalta on mahdollista hankkia myös esimerkiksi aurinkopaneelit, jotka ovat Salo Solar Oy:n Suomessa valmistamia laatutuotteita. Rahoitus on mahdollista hoitaa kuntoon samalla tilauksen yhteydessä. Yhtiön asentajat hoitavat koko homman avaimet käteen -tyylisesti, ja mikä parasta, mahdollisesti omasta tuotannosta yli jäävän aurinkosähkön voi myydä takaisin Sallila Energialle!

Sallilalla on kotipaikkakunnallaan Loimaalla myös oma aurinkovoimala, josta voi vuokrata paneeleja – ei vain itselleen, vaan halutessaan myös lahjaksi. Vuokratun paneelin tuotto hyvitetään Helspot-sähkön keskihinnan mukaan.

Sallila Energia -konserniin kuuluu myös Sallila Sähkönsiirto, joka vastaa sähkön jakelusta Loimaan lisäksi myös Huittisissa, Punkalaitumella ja Ypäjällä.

Sallila Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Alun perin nimellä Sallilan Sähkölaitos Oy vuonna 1914 perustettu sähköyhtiö on merkittävä toimija paikallisesti, mutta pelkästään kotikulmilleen se ei ole jäänyt pyörimään. Tästä oma osoituksensa on Forssan Energian hankkiminen konsernin siipien alle.

Sallila Energialla on kaksi omaa voimalaitostaan, Sallilan ja Vuolteen voimalaitokset. Aiemmin yhtiön omistuksessa ollut Vesikosken laitos myytiin viime vuosituhannen lopulla pois. Yhtiö on myös mukana Suomen Voima Oy:ssa usean muun sähköyhtiön tavoin ja tätä kautta osallisena myös Fennovoiman ydinvoimahankkeessa (Hanhikivi 1).

Vuonna 2019 Sallila Energian myymä sähkö oli peräisin enimmäkseen ydinvoimasta; sen osuus oli peräti 49 %. Fossiilisilla energialähteillä ja turpeella myydystä sähköstä tuotettiin 41 %, ja uusiutuvien energialähteiden osuudeksi jäi noin 10 %.

Sallila Energia sähkösopimus

Sähkön myyntituotteiden osalta Sallila Energia jaottelee tuotteensa neljään pääluokkaan: toistaiseksi voimassa olevat, määräaikaiset, ekologiset ja pörssisähkö. Määräaikaisten sopimusten puolella on kolme eri tuotetta mittaustapojen mukaan, SE-Yleis, SE-Kausi ja SE-Yö. Määräaikaisuus on valittavissa 12 tai 24 kuukaudeksi kerrallaan.

Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten ryhmästä löytyvät SE-Diili, SE-Kausi sekä SE-Yleis. Diili on kiinteän kuukausihinnan pakettisopimus, Kausi taas on talven ulkopuolella edullisemman kWh-hinnan sopimus, Yleis on nimensä mukaisesti yleispätevä, tavallinen ylesissähkösopimus, jossa hinta on vuoden- tai vuorokaudenajasta riippumatta sama ja joka on irtisanottavissa koska tahansa kahden viikon irtisanomisajalla.

Ekologiset-tuotekategoriasta löytyy kaksi eri sopimusta: SE-LoimiEko ja SE-Aurinko. Ensin mainitun sopimuksen sähkö on tuotettu sekä vesi- että tuulivoimalla, SE-Aurinko taas myy 100-prosenttista, alkuperätakuin varmennettua aurinkosähkö. Sallila Energia myy myös pörssisähkö SE-Spot-tuotteella. Tässä sopimuksessa maksetaan tuntikohtaista sähköpörssin Spot-hintaa, jonka päälle kWh-hintaan tulee myyjän oma marginaali, jota voi pitää välityspalkkiona.

Sallila Energia sähkötarjoukset

Jos viimeisimmät sähkötarjoukset kiinnostavat, voit aina käyttää ilmaista ja ilman rekisteröitymistä toimivaa sähkösopimusten vertailua. Sen avulla saat juuri tämän hetken kuumimmat sähkötarjoukset – ehkä voit säästää merkittävänkin summan nykyisestä sähkölaskustasi.

Sallila Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Sallila Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten, kuten SE-Spotin tai SE-Diilin, irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Sallila Energialla on?Laskut voi vastaanottaa perinteisenä paperisena versiona tai e-laskuna suoraan verkkopankkiin.
Miten teen vikailmoituksen Sallila Energialle?
Sallila Energialla, josta tällä sivulla kirjoitetaan, ei ole sähkönjakelua; sen sijaan konserniin kuuluu mm. Loimaan seudulla toimiva Sallila Sähköverkko, jonka päivystysnumero vikailmoituksille on 02 764 1011
Mistä löydän Sallila Energian häiriötiedotteet?
Sallila Sähköverkon kotisivuilla häiriötiedotteet on julkaistu kohdassa ”Jakelukeskeytykset”.

Chat