Lankosken Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0139829-2

  • Hirvijärventie 8

  • SIIKAINEN

(02) 528 8800

Lankosken Sähkö

Lankosken Sähkö ei kuulu missään nimessä Suomen tunnetuimpiin ja suurimpiin sähköyhtiöihin, mutta sähkön myyjänä se on erittäin luotettu ja tärkeä toimija. Yhtiön historia alkaa jo 1920-luvulta, eikä se osoita sata vuotta myöhemminkään päättymisen merkkejä. Sähkösopimusten vertailussa – jonka käyttö on muuten täysin maksutonta eikä sitouta mihinkään – on mukana lukuisia pieniä, paikallisia toimijoita. Katso vaikka heti, olisiko jollakin niistä tarjota sinulle nykyistä sähkösopimustasi edullisempi vaihtoehto!

Lankosken Sähkö on jo vuonna 1924 toimintansa aloittanut vahvan paikallisleiman omaava sähköyhtiö, jonka osakekannan enemmistön omistavat yhtiön jakelualueella asuvat yksityishenkilöt. Myös Siikaisten, Merikarvian ja Kristiinankaupungin kunnilla on merkittävä omistus yhtiössä.

Yhtiön sähkösopimusten valikoimassa on neljä eri tuotetta: yleissähkö, kausisähkö, aikasähkö sekä tilapäissähkö. Esimerkiksi kausisähkö sopii kuluttajille, joilla sähköntarve talvipäivisin ei ole suurimmillaan. Aikasähkö 2 taas palvelee edullisemman yösähkön myötä esimerkiksi sähkölämmittäjiä.

Energialähteet Lankosken Sähkön myymässä sähkössä näyttivät vuonna 2018 seuraavilta: ydinvoima 44,4 %, fossiiliset polttoaineet 43,7 %, uusiutuvat lähteet 11,9 %. Alueen seitsemän muun energiayhtiön tavoin Lankosken Sähkö Oy kuuluu Satapirkan Sähkö Oy -yritysryhmän omistajayhtiöihin.

Lankosken Sähkö asiakaspalvelu

Lankosken Sähköltä saat takuulla henkilökohtaista asiakaspalvelua. Pienessä yhtiössä asiakkaisiin suhtaudutaan yksilöinä, ja heitä palvellaan Hirvijärventien toimiston ohella niin puhelimitse kuin sähköpostitsekin. Toimistolla ollaan läsnä maanantaista perjantaihin kahdeksasta neljään. Näiden aukioloaikojen puitteissa myös sähköposti- ja puhelintiedusteluihin vastataan.

Yhtiön asiakkaiden käytössä on myös online-palvelu, joka on uudistunut vuoden 2021 aikana. Tässä palvelussa asiakkaiden on mahdollista seurata omaa sähkönkulutustaan ja sen historiaa, tarkastella sopimustietoja sekä päivittää omat yhteystietonsa. Yhtiön kotisivuille on koottu jonkin verran tietoa energiankäyttäjille, mutta esimerkiksi laajempaa UKK-osiota ei ole tarjolla.

Lankosken Sähkö palvelukuvaus

Lankosken Sähkö on sähköyhtiö, joka sekä myy että jakelee sähköä. Yhtiön sähkötuotteiden valikoima on selkä ja yksinkertainen, joten esimerkiksi sen hinnoittelun ymmärtämiseen ei tarvita diplomi-insinöörin papereita. Tuotteista hieman tarkemmin alempana tällä sivulla.

Sähköverkon jakelualueeseen kuuluu Siikaisten kunta, mutta lisäksi melko suuri osa Merikarviaa. Osia Porin, Kankaanpään, Kristiinankaupungin, Isojoen ja Pomarkun kuntien reunimmaisista alueista kuuluu niin ikään Lankosken Sähkön verkon piiriin.

Lankosken Sähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Lankosken Sähkö on jo vuonna 1924 toimintansa aloittanut vahvan paikallisleiman omaava sähköyhtiö, jonka osakekannan enemmistön omistavat yhtiön jakelualueella asuvat yksityishenkilöt. Myös Siikaisten, Merikarvian ja Kristiinankaupungin kunnilla on merkittävä omistus yhtiössä.

Seitsemän muun paikallisen energiayhtiön mukana Lankosken Sähkö kuuluu Satapirkon Sähkö Oy -konsernin omistajiin. Tämän konsernin tarkoitus on hankkia omistajayhtiöidensä tarvitsema sähkö ja tuottaa muita tarvittavia palveluita.

Lankosken Sähköllä on omaa vesivoimatuotantoa, mutta pääosan myymästään sähköstä se hankki kuitenkin sähköpörssistä. Yhtiön myymän sähkön tuotannon alkuperäjakauma oli vuonna 2019 seuraavanlainen: ydinvoima 48,57 %, fossiiliset polttoaineet 40,57 % ja uusiutuvat energialähteet 11,30 %.

Lankosken Sähkö sähkösopimus

Yhtiön sähkösopimusten valikoimassa on neljä eri tuotetta: yleissähkö, kausisähkö, aikasähkö sekä tilapäissähkö. Lähinnä erot syntyvät mittaustavasta. Valikoima on siis varsin selkeä, eikä sähkötuotteiden nimiä ole turhalla brändäyksellä lähdetty hämärtämään.

Kausisähkö sopii sellaiselle kuluttajille, joilla sähköntarve talvisin ei ole suurimmillaan, sillä tällöin sopimuksen sähkön hinta on korkeimmillaan. Tuote onkin monen kesäasukkaan valinta mökille. Aikasähkö 2 taas palvelee edullisemman yösähkön myötä esimerkiksi sähkölämmittäjiä tai heitä, joilla on muutoin mahdollisuus kohdistaa sähkönkäyttöään yöaikaan.

Yleissähkö on hieman pienemmän kulutuksen talouksien selkeä ykkösvalinta. Joukon jatkeena oleva tilapäissähkö on tarkoitettu kuluttaja-asiakkaiden sijasta lyhytaikaisiin käyttöpaikkoihin, esimerkiksi rakennustyömaille tai erilaisiin tapahtumiin.

Lankosken Sähkö sähkö hinta

Lankosken sähkön hinta vaihtelee, eivätkä kuukausia sitten tarkastetut hinnastot välttämättä – tai edes todennäköisesti – ole enää voimassa. Vertailupalvelumme hinnastojen ajantasaisuuteen voit aina luottaa: se sisältää niin sanotut päivän hinnat. Jos tahdot saada osviittaa juuri Lankosken Sähkön hinnoista, alla kesän 2021 hinnastoa.

  • Yleissähkö5,35 snt / kWh + perusmaksu 3,00 € kuukaudessa

  • Aikasähkö 25,30 snt / kWh (päivä); 4,80 snt / kWh (yö) + perusmaksu 9,00 € kuukaudessa

  • Kausisähkö5,72 snt / kWh (talvi); 4,80 snt / kWh (muu aika) + perusmaksu 6,00 € kuukaudessa

Hinnasto 1.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Lankosken Sähkö sähkötarjoukset

Jos aprikoit, olisiko sähkölaskusta mahdollista säästää, lopeta aprikointi ja kilpailuta sähkösopimuksesi palvelussamme. Mukana on niin pieniä, keskisuuria kuin isojakin energia-alan toimijoita, ja ne ovat kaikki samalla viivalla – voit valita sähkötarjouksen, joka on kaikkein edullisin, mutta halutessasi voit esimerkiksi painottaa myös ympäristönäkökulmaa ja maksaa pientä ekstraa vihreästä sähköstä.

Lankosken Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lankosken Sähkön irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Lankosken Sähkön sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vrk.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Lankosken Sähkölla on?
Sähkölaskunsa voi vastaanottaa paperi- tai e-laskuna.
Miten teen vikailmoituksen Lankosken Sähkölle?
Vikailmoituksissa toimii yhtiön asiakaspalvelunumero 02 528 8800. Toimistoaikojen ulkopuolella soitto numeroon yhdistyy automaattisesti päivystykseen. Kiireettömässä tapauksessa myös yhtiön verkkosivujen Sähköhäiriöilmoitukset 24h -kohdan takaa löytyvää lomaketta voi käyttää.
Mistä löydän Lankosken Sähkön häiriötiedotteet?
Yhtiön kotisivujen etusivulla on ”Verkon keskeytysinfo” -painike. Tämän klikkaamalla avautuu häiriökartta tiedotteineen. Koko Suomen verkkohäiriöt löytyvät Energiateollisuuden häiriökarttapalvelusta.

Sähkön kilpailutus - vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Varmistathan, että sinulla ei ole sitovaa määräaikaista sopimusta jos haluat kilpailuttaa sähkösi.

?
  • Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Ilmaiseksi