Lammaisten Energia Oy

  • Y-tunnus: 0132544-8

  • Myllykatu 2

  • HARJAVALTA

(02) 535 2011

Lammaisten Energia

Lammaisten Energia on satakuntalainen energiayhtiö, joka paitsi myy sähköä, vastaa sen jakelusta Harjavallan ja Nakkilan alueella – siirtoasiakkaita yhtiöllä on noin 7 700. Yhtiö omaa varsin pitkälle ulottuvat juuret, sillä se on toiminut jo vuodesta 1912 lähtien.

Yksityisasiakkaille Lammaisten Energia tarjoaa kattavan kirjon erilaisia sähkösopimuksia: IISI-Helpposähkö, WIKSU-markkinasähkö, Yleissähkö, Kausisähkö ja Yösähkö. Voit siis valita esimerkiksi tiettynä vuorokauden aikana edullisemmaksi tulevan sähkön, markkinoita seuravaan muuttuvan hinnan tai määräaikaisen tasahintaisen sopimuksen.

Kyseessä on laaja-alainen sähköyhtiö, jonka osaamis- ja palveluvalikoimaan kuuluvat myös aurinkosähköjärjestelmät, sähköautojen latauspisteet, raivaustyöt sekä Suomessa erittäin suosituiksi viime vuosina nousseet ilmalämpöpumput.

Lammaisten Energia asiakaspalvelu

Voimakkaasti paikallisena energiayhtiönä Lammaisten Energia on tottunut tarjoamaan asiakkailleen ihmisläheistä palvelua. Sitä saa puhelimitse ja sähköpostitse – asiakaspalvelun aukioloajat ovat maanataista perjantaihin klo 9–15. Huomioi, että laskutukseen liittyvissä asioissa Lowell Suomi__ palvelee laajemmin aukioloajoin, ma–pe 9-20 ja la 10–15.

Yhtiön asiakkaiden käytössä on online-portaali, jonka kautta onnistuvat esimerkiksi oman sähkönkulutuksen seuranta ja laskutustietojen selailu. Näppärän palvelun kautta asiointi onnistuu silloin kun asiakkaalle itselleen parhaiten sopii, eli 24/7.

Lammaisten Energian kotisivuilta löytyy usein kysyttyjen kysymysten osio, johon on koottu yleisiä yksityisten kuluttajien kysymyksiä sähköön ja sähkölaskuihin liittyen. Täältä voi löytyä hyvin vastaus mieltä askarruttavaan kysymykseen. Blogista löytyy ajankohtaista tietoa yrityksen kuulumisista. Sosiaalisen median puolella yhtiö on edustettuna Facebookissa ja Instagramissa. Etuasiakkailleen yhtiö voi lainata jopa sähköavusteista Solifer-merkkistä polkupyörää.

Lammaisten Energia palvelukuvaus

Ennen kaikkea Lammaisten Energia on monille tunnettu sähköyhtiö, vaikka se toki on paljon muutakin. Yhtiön sähkötuotteet ovat suosittuja varsinkin Nakkilan ja Harjavallan alueen asukkaiden parissa, mutta jossain määrin myös näiden Kokemäenjoen varrella sijaitsevien paikkakuntien ulkopuolella. Sähkötuotteista enemmän alempana.

Kyseessä on laaja-alainen energiayhtiö, jonka osaamis- ja palveluvalikoimaan kuuluvat myös aurinkosähköjärjestelmät, sähköautojen latauspisteet, raivaustyöt sekä Suomessa erittäin suosituiksi viime vuosina nousseet ilmalämpöpumput. Kesällä 2021 yhtiöllä oli käytössä kolme sähköautojen latauspistettä, ja tarkoitus sillä on laajentaa verkostoa edelleen.

Mikäli asut yhtiön verkkoalueella ja tuotat sähköä pienessä mittakaavassa esimerkiksi aurinkopaneelien avulla, voi Lammaisten Energia ostaa tätä pientuotantoa käyttötarpeestasi ylitse jäävältä osalta.

Lammaisten Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Yhtiön voidaan katsoa saaneen alkunsa jo yli sata vuotta sitten, vuonna 1912. Kyseisen vuoden joulukuussa perustettiin Lammaisten Sähkölaitos Oy. Nykyisin yhtiö on edelleen kehittyvä ja eteenpäin katsova energia-alan toimija, jonka henkilöstön koko oli vuonna 2020 15 henkilöä.

Yhtiöllä on sähköverkkoa noin 850 kilometriä, ja viime vuosina verkon kaapelointi on ollut tärkeä prioriteetti. Omaa sähköntuotantoa Lammaisten energialla on tuotanto-osuuksien kautta – näitä yhtiöllä on Kyröskosken Voimassa sekä Haminan tuulivoimassa. Näillä osuuksilla katettiin noin 12 prosenttia yhtiön myymästä sähköstä, loput 88 prosenttia ovat peräisin Nord Pool -sähköpörssistä. Yhtiöllä on lisäksi pienehkö oma aurinkovoimalansa (112 paneelia) varastorakennuksensa katolla.

Lammaisten Energia sähkösopimus

Lammaisten Energian sähkösopimusten tuotteet ovat IISI-helpposähkö sekä WIKSU-markkinasähkö. Näiden ohella yhtiö tarjoaa halukkaille myös niin sanottujen perinteisten mittaustapojen sähkösopimuksia (yleissähkö, kausisähkö ja yösähkö).

IISI-helpposähkö pyrkii, kuten jo nimikin kertoo, tarjoamaan kuluttajalle helpon ja vaivattoman sähkösopimuksen. IISI on kahden vuoden mittainen määräaikainen sähkösopimus, joka on aina samanhintainen, olipa vuoden- tai vuorokaudenaika mikä hyvänsä. Hinta muodostuu siis kiinteästä kWh-hinnasta koko sopimuskaudelta sekä kuukausittaisesta perusmaksusta.

WIKSU-markkinasähkö on sekin sinällään vaivaton ja yksinkertainen sopimustuote, mutta vaatii käyttäjältään hieman enemmän aktiivisuutta, mikäli siitä tahdotaan saada edullisin mahdollinen hinta irti. WIKSU nimittäin seuraa sähköpörssin hintoja aktiivisesti: jokaisen tunnin tuntikohtainen hinta määräytyy pohjoiseurooppalaisessa Nord Pool -sähköpörssissä.

Pitkällä aikavälillä tämän kaltaiset pörssisähkösopimukset ovat tavanneet olla kaikkein edullisimpia sopimustuotteita varsinkin pitkällä aikavälillä mitattaessa. Pörssisähkö sisältää samalla mahdollisuuden paitsi hyvin edullisiin tuntihintoihin, markkinatilanteen mukaan myös kalliiseen sähköön. Määräaikainen kiinteähintainen IISI on siis ennakoitavuuden kannalta parempi vaihtoehto.

Lammaisten Energia hinnasto

Juuri kunakin hetkenä voimassa olevien sähkön hintojen selvittämiseksi voimme suositella maksuttoman vertailupalvelumme käyttöä – se sisältää koko Suomeen sähköä myyvien yhtiöiden hinnastot. Jos kuitenkin tahdot päästä selville nimenomaisesti Lammaisten Energian sähkösopimusten hintatasosta, ole hyvä: alla on ote yhtiön sähköhinnastosta kesän 2021 mukaan.

  • IISI-helpposähkö5,95 snt / kWh + perusmaksu 3,90 € kuukaudessa

  • WIKSU-markkinasähkötuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,39 snt / kWh + perusmaksu 4,10 € kuukaudessa

  • Yleissähkö(3x25 A) – 7,36 snt / kWh + perusmaksu 3,33 € kuukaudessa

Hinnasto 1.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Lammaisten Energia sähkötarjoukset

Aina kunkin päivän voimassa olevat sähkötarjoukset saat kilpailuttamalla sähkösopimuksesi vertailupalvelussamme. Sitä voit käyttää milloin tahansa täysin ilmaiseksi, eikä se vaadi rekisteröitymistä. Tarvitsemme vain postinumerosi ja arvion sähkönkulutuksestasi: näillä tiedoilla löydämme hetkessä ajankohtaiset sähkötarjoukset.

Lammaisten Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Lammaisten Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sopimusten (esim. pörssihinnoittelua seuraava WIKSU) irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Lammaisten Energialla on?
Laskut on saatavilla niin perinteisinä paperilaskuina kuin sähköisinä e-laskuina suoraan verkkopankkiin.
Miten teen vikailmoituksen Lammaisten Energialle?
Jos olet Lammaisten Energian sähköverkon asiakas, voit tehdä vikailmoituksen suoraan yhtiön ympärivuorokautiseen päivitysnumeroon 02 535 2099​. Kiireettömissä asioissa yhteyttä voi ottaa myös esimerkiksi sähköpostitse.
Mistä löydän Lammaisten Energian häiriötiedotteet?
Yhtiön verkon vikoja koskevat häiriötiedotteet on koottu Keskeytysinfo-karttaan sen kotisivuille. Voit myös tilata tekstiviesti- tai sähköposti-ilmoituksen sähkökatkoista.

Sähkön kilpailutus - vertaa sähkösopimuksia ja hintoja

Varmistathan, että sinulla ei ole sitovaa määräaikaista sopimusta jos haluat kilpailuttaa sähkösi.

?
  • Vertailu ei sido sinua mihinkään
  • Ilmaiseksi