Korpelan Energia Oy

  • Y-tunnus: 2642702-9

  • PL 13

  • KANNUS

(06) 874 7340

Korpelan Voima on seitsemän kunnan (mm. Kalajoki ja Kaustinen) omistama kuntayhtymäkonserni. Konserniin kuuluva Korpelan Energia Oy myy sähköä asiakkaille ympäri Suomen, niin kotitalouksille kuin yrityksille. Konserniin kuuluvat myös paikalliset verkko- ja lämpöyhtiöt, joten energia-alan asioista tällä toimijalla riittää kokemusta muutoinkin kuin pelkkänä sähköä pörssistä ostavana ja sitä eteenpäin myyvänä toimijana.

Jos tahdot selvittää, löytyisikö Korpelan Energiaa edullisempaa sähkötarjousta sähkösopimusten vertailupalvelustamme, voit tehdä tämän vaikka heti. Sähkösopimuksen kilpailuttaminen on aina fiksu valinta, joka voi säästää pitkän sentin.

Yksityisasiakkaille Korpelan Energia tarjoaa viittä erilaista sähkösopimustuotetta: Korpela TuntiSpot, Korpela KuukausiSpot, Yleissähkö, Kausisähkö ja Aikasähkö. Yleisesti ottaen itselleen sopivimman sopimuksen löytää sen mukaan, mihin vuorkauden- ja vuodenaikaan oma sähkönkäytön tarve painottuu. Voit valita joko kiinteä- tai muuttuvahintaisen sopimuksen.

Korpelan Energia on painottanut sähköntuotannossaan aivan erityisesti uusiutuvia energialähteitä: vuonna 2018 peräti 41 % sen sähkönhankinnasta oli peräisin uusiutuvista lähteistä. Yhtiön Online-palvelussa asiakkaat voivat seurata helposti omaa sähkönkulutustaan ja tarkastella sähkölaskujaan.

Korpelan Energia asiakaspalvelu

Korpelan Energian kanssa asiointi sujuu kätevästi niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin klo 8–16, joten näiden aikojen puitteissa tiedusteluihin vastataan. Laskujen maksamista koskevissa asioissa tulee olla yhteydessä yhtiön laskutusta hoitavaan Ropo Capitaliin, jolla on selkeästi laajemmat aukioloajat asiakaspalvelussaan (avoinna myös lauantait).

Sen sijaan koska tahansa vuorokauden ajasta riippumatta asiakkaiden käytössä on online-palveluportaali, jossa voi seurata omia kulutustietojaan tai vaikka tarkastella sopimuksiin ja laskuihin liittyviä tietoja.

Korpelan Voima -konserni julkaisee asiakaslehteä, joka ilmestyy kerran tai kahdesti vuodessa. Korpela-niminen lehti on vapaasti kaikkien luettavissa konsernin kotisivuilla. Konserni viestii toiminnastaan myös omilla Facebook-sivuillaan.

Korpelan Energia palvelukuvaus

Korpelan Energialta löytyy sähkösopimuksia kaikenlaisille kuluttajille niin toistaiseksi voimassa olevia sähkösopimuksia kuin määräaikaisina versioina. Sähkönmyyjänä yhtiö on tuttu monille asiakkaille – niin kotitalouksille kuin yrityksille – ympäri Suomea, ja sähkötuotteista enemmän myöhemmin tuotteet-kohdassa. Yhtiö niin ikään ostaa sähköä pientuottajilta: jos aurinkosähköä jää oman talon paneeleista yli, kannattaa se muuttaa rahaksi!

Samassa konsernissa tarjotaan Korpelan Energian sisaryritysten toimesta myös monia muita energia-alan palveluita – esimerkiksi Verkko Korpela Oy vastaa sähkönjakelusta laajalla alueella Lohtajalta Lestijärvelle ja Halsualta Kalajoelle. Lämpö Korpela Oy taas toimii kaukolämmön tuottajana ja jakelijana.

Korpelan Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Korpelan Energia kuuluu isompaan Korpelan Voima -konserniin, jonka omistajina toimii seitsemän kuntaa – Halsua, Kalajoki, Kannus, Kaustinen, Lestijärvi, Sievi ja Toholampi. Konsernilla on jo yli satavuotinen historia, sillä Sähköosakeyhtiö Korpelan Voima perustettiin jo vuonna 1919. Nykyisin konsernissa on henkilöstöä noin 45 ihmisen verran.

Sähköyhtiön myymän sähkön alkuperä vaihtelee vuosittain, sillä esimerkiksi Pohjoismaissa uusiutuviin energialähteisiin lukeutuvan vesivoiman vuotuinen tuotantovaihtelu on suurta jo sateiden määrän vaihtelun takia. Vuonna 2019 yhtiön myymän sähkön energialähdekohtainen jakauma näytti seuraavanlaiselta: 51,4 % tuotettiin ydinvoimalla, 43,3 % fossiilisilla ja 5,2 % uusiutuvilla energialähteillä. Konsernilla on omaa vesivoima- ja turvetuotantoa.

Korpelan Energia sähkösopimus

Korpelan Energian sähkösopimusten tuotevalikoima on selkeä ja helposti maallikonkin hahmotettava. Tarjolla on kolme tariffipohjaista tuotekategoriaa (yleis-, kausi- ja aikasähkö) sekä sähkön tuntikohtaiseen pörssihintaan sidottu Korpela TuntiSpot -sopimustuote. Yleis-, kausi- ja aikatariffin mukaisen sopimuksen voi solmia toistaiseksi voimassa olevana (Korpela Jatkuva) tai vaihtoehtoisesti joko vuoden tai kahden vuoden määräaikaisena sopimuksena. Näistä jälkimmäisen kWh-hinta on matalin.

Yleissähkö on aina samanhintainen vuoden- tai vuorokaudenajasta riippumatta, ja se on myös yleisin valinta kotitalouksien kesken. Kausitariffilla myydään edullisempaa sähköä talviajan ulkopuolella, aikatariffissa taas sähkö on yöllä edullisempaa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus tarjoaa joustoa irtisanomisaikaan, mutta määräaikainen sähkösopimus palkitsee asiakasuskollisuudesta edullisemmalla hinnalla.

Korpela TuntiSpot taas on sähkön pörssihintaan suoraan tuntikohtaisesti sidottu sopimus: kWh-hinta on käytännössä joka tunti erilainen. Pörssihinnan päälle maksetaan pienehköä komissiomaksua sähkön myyjälle. Sähkön hintavaihtelut voivat olla suuriakin eri aikoina, mutta käytännössä historiallisessa katsannossa pörssisähkö on aina tullut edullisimmaksi vaihtoehdoksi.

Korpelan Energia sähkön hinta

Alta löydät Korpelan Energia Oy:n hinnaston sellaisena kuin se kesällä 2021 oli – tätä lukiessasi hinnat ja jopa itse sopimustuotteet voivat olla hyvinkin tyystin toisenlaiset. Mikäli tahdot nähdä sähkön viimeisimmät ja ajan tasalla olevat hinnat, suosittelemme sähkösopimusten vertailua helppokäyttöisessä ja maksuttomassa vertailupalvelussamme.

Alla olevat hinnat ovat yleistariffin mukaisia.

  • Korpela Jatkuva5,49 snt / kWh + perusmaksu 3,53 € kuukaudessa

  • Korpela 1 vuosi määräaikainen5,52 snt / kWh + perusmaksu 1,00 € kuukaudessa

  • Korpela 2 vuotta määräaikainen5,44 snt / kWh + perusmaksu 1,00 € kuukaudessa

  • Korpela TuntiSpottuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,30 snt / kWh + perusmaksu 1,50 € kuukaudessa

Hinnasto 5.8.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.

Korpelan Energia sähkötarjoukset

Sähkötarjoukset ovat usein tiettyyn yksittäiseen hetkeen sidottuja, eikä vielä viime viikolla voimassa ollut tarjous ole ensi viikolla välttämättä kuranttia tavaraa. Postinumerosi ja sähkönkulutuksesi antamalla näet hetkessä juuri tällä hetkellä voimassa olevat sähkötarjoukset. Samalla näet, onko Korpelan Energialle tarjolla edullisempia vaihtoehtoja. Näet myös, miten nykyinen sähköyhtiösi pärjää kilpailussa – saatat huomata, että voisit säästää monta euroa vaihtamalla myyjää!

Korpelan Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Korpelan Energian irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Korpela Jatkuva- ja Korpela TuntiSpot -sopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Korpelan Energialla on?
Peperilasku, e-lasku, suoramaksu ja verkkolasku. Nykyisin myös sähköinen Kivra-palvelu on vaihtoehto laskujen vastaanottamista varten.
Miten teen vikailmoituksen Korpelan Energialle?
Korpelan Energialla ei ole omaa sähköverkkoa. Sen sisaryhtiö Verkko Korpela Oy ottaa vikailmoitukset vastaan numerossa 06 873 222 (24 h).
Mistä löydän Korpelan Energian häiriötiedotteet?
Kts. yllä. Verkko Korpelan häiriötiedotteet julkaistaan yhtiön kotisivuilla. Energiateollisuus ry:ltä löytyy koko maan jakeluyhtiöt kattava häiriökartta.

Chat