GNP Energy Oy

  • Y-tunnus: 2304509-2

  • Äyritie 12 B

  • Vantaa

+358 9 6898 8780

GNP Energy Finland

GNP Energy on kotimainen sähköyhtiö, joka toimii myös Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiö on toiminut markkinoilla vuodesta 2012 lähtien. Sillä ei ole omaa energiantuotantoa: se keskittyy yksinomaan sähkön myyntiin. Tämän ansiosta GNP Energy Finland kykenee säästämään kuluissa ja tarjoamaan kuluttajille edullista sähköä. Oman tarjouksesi löydät kätevästi sähkösopimusten kilpailutuspalvelustamme.

GNP Energyn eetoksessa vahvana on sähköalan suuryritysten haastaminen. Pieni ja ketterä toimija tarjoaa kuluttajille kolmea eri sopimustuotetta: Kraft Q, Kraft Kuukausi-spot ja Kraft Markkina. Ensin mainittu käyttää neljännesvuosittain vaihtuvaa pörssihintaa. Kraft Kuukausi-spotin hinta määritellään edellisen kuukauden keskiarvohinnan perusteella. Kraft Markkinassa sähkö taas hinnoitellaan Nasdaq Commodities -sähköpörssin noteerausten perusteella.

GNP Energy asiakaspalvelu

Asiakaspalvelu on tavoitettavissa puhelimitse (ma–pe klo 10–12 ja 13–15), sähköpostitse ja verkkochatin kautta. Fyysistä palvelupistettä ei yhtiöllä ole, mikä toisaalta auttaa painamaan kuluja ja viime kädessä myös kuluttajan sähköstä maksamia hintoja alemmas. GNP Energyn kotisivujen UKK-osiosta löytyy usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastaukset niihin eri aihealueilta, esimerkiksi laskutusta, muuttamista ja sähkösopimuksen irtisanomista koskien.

Minun sivuni -osio sisältää sähköyhtiöille nykyisin miltei pakolliseksi tulleen asiakasportaalin. Tästä helppokäyttöisestä portaalista käsin GNP Energyn asiakkaat voivat tarkastella laskujaan ja sopimustietojaan. Osiosta voi hoitaa monia sellaisia asioita, jotka ennen vaativat puhelinsoiton tai jopa kirjallisen ilmoituksen.

GNP Energy Finland palvelukuvaus

GNP Energyn Finland eetoksessa vahvana on sähköalan suuryritysten haastaminen. Pieni ja ketterä toimija tarjoaa kuluttajille useampaa erilaista sähkösopimustuotetta. Yhtiö on nimenomaisesti sähkönmyyjä, sen palveluvalikoimaan eivät kuulu esimerkiksi sähköjärjestelmien asennukset. Myöskään sähkö- tai kaukolämpöverkkoa ei GNP:llä ole.

Sähkösopimuksista löytyy niin sanotusti kaikki tarvittava ja vähän enemmänkin. Kaipasitpa sitten kiinteähintaista tai markkinahintoja seuraavaa sopimusta, vaihtoehtoja on. Vaihtoehtoja on myös määräaikaisuuden ja toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen välillä harkitseville.

GNP Energyn sähkösopimusten normaali irtisanomisaika on 14 vuorokautta (toistaiseksi voimassa olevat sopimukset) tai määräaikaisen sopimuksen päättymisajankohta. Osoitteen muuttuessa asiakkaalla on tietenkin aina tavalliseen tapaan irtisanoa ja vaihtaa myös sähkösopimus – muutto onkin erinomainen hetki kilpailuttaa sähkösopimukset.

Vertailupalvelustamme löydät GNP Energyn ajankohtaiset hinnastot ja tietoa eri sopimustyypeistä, muun muassa niiden ehdoista ja sähkön alkuperästä. GNP Energy ostaa sähkönsä pohjoiseurooppalaisesta Nord Pool -sähköpörssistä, ja kevyen yritysrakenteensa ansiosta kykenee myymään sitä eteenpäin kuluttajille kilpailukykyiseen hintaan.

GNP Energy energialähteet & historia, paikallisuus

Kyseessä on ennen kaikkea pohjoismainen yhtiö: GNP Energyn pääkonttori sijaitsee Norjassa Sandefjordin kaupungissa, mutta sillä on omat konttorit myös Ruotsissa, Tanskassa sekä tietenkin meillä Suomessa. Yhtiö on toiminut markkinoilla jo vuodesta 2012 lähtien, joten mistään nuoresta toimijasta ei voida enää puhua.

Kuten todettua, GNP Energy käy sähkökauppaa Nord Pool -sähköpörssissä. Alkuperältään sen sähkö on fossiilivapaata: 89-prosenttisesti ydinvoimaa, 11-prosenttisesti uusiutuvia energialähteitä. Yhtiö ei tuo vihreää näkökulmaa jatkuvasti ja hyökkäävästi esiin, mutta käytännön toimet osoittavat ympäristönäkökulmien olevan GNP Energylle tärkeitä.

GNP Energy sähkötuotteet

Kuluttaja-asiakkaiden ulottuvilla on neljä erilaista sähkösopimusta, jotka kaikki vastaavat hieman erilaisiin tarpeisiin, mutta ovat hinnoittelultaan erittäin ystävällisiä lompakkoa kohtaan. Myös nämä sopimukset löydät Zmartan ilmaisesta sähkösopimusten kilpailutuspalvelusta – ehkäpä GNP Energyltä löytyy juuri sinulle sopiva vaihtoehto?

GNP Markkina on kuukausittain sähkön pörssihinnan kehitystä seuraava sopimustyyppi. Se on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, joten sen voi irtisanoa koska tahansa 14 vuorokauden irtisanomisajalla. Markkina tarjoaa hyvän kompromissin heille, jotka haluavat seurata sähkön pörssihintoja, mutta eivät tahdo tehdä sitä aivan tuntikohtaisesti.

GNP Periodi on mielenkiintoinen tuote: kuuden kuukauden määräaikainen sopimus, jossa kaksi ensimmäistä kuukautta on kiinteä hinta ja tämän jälkeen Nord Pool -sähköpörssin markkinahinta ja GNP:n oma marginaali tämän päälle. GNP Q puolestaan on kvartaaleittain eli neljännesvuosittain sähkön hinnan vaihteluja seuraava toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

GNP Rento on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, joka tarjoaa kiinteän hinnan kahden ensimmäisen kuukauden ajaksi, ja tämän jälkeen hinta tarkistellaan aina kuukausi kerrallaan. Sopimuksesta pääsee irti normaalin 14 vuorokauden irtisanomisajan puitteissa. Tuotteen hintahistoriaa voi tarkistella GNP Energyn kotisivuilla.

GNP Energy sähköhinnat

GNP:n hinnoittelumalli poikkeaa joissakin tapauksissa hieman Suomen sähkömarkkinoilla totutusta. Yhtiön sähkösopimustuotteet tarjoavat melko erilaisia lähestymistapoja keskenäänkin, sillä kuluttajien tarpeet vaihtelevat suuresti sen mukaan, käytetäänkö sähköä esimerkiksi kerrostaloasunnossa vai kesämökillä ja mihin vuoden- tai vuorokaudenaikaan.

Ajankohtaisen hinnaston löydät aina vertailupalvelustamme, olipa käyttötarpeesi mikä tahansa. Vertailussa hinnoittelu avataan selkeästi ja läpinäkyvästi, ja sillä tavalla, että sinun on helppo nähdä, kuinka paljon saatat säästää valitsemalla juuri GNP Energyn sopimuksen jonkin toisen sähkönmyyjän sijaan.

GNP Energy sähkötarjoukset

Itsellesi räätälöidyt juuri tämän hetken GNP Energy -sähkötarjoukset löytyvät sähkösopimusten kilpailutuspalvelustamme. Sen käyttö on täysin maksutonta, eikä palvelun käyttö vaadi rekisteröitymistäsi. Yhteystietojasi tarvitsemme vasta vain siinä vaiheessa, kun mahdollisesti uutta sähkösopimusta aletaan solmia. Minkäänlaista sitoutumista ei pelkkä sopimusten vertailu edellytä.

GNP Energy pyrkii tarjoamaan edullisia hintoja kaikille asiakkaille, eivätkä esimerkiksi erilaisten bonuskorttien haltijat saa erityisiä alennuksia sähkönkulutuksestaan. Myöskään ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavia etuohjelmia tai vastaavia ei yhtiöllä ole käytössä.

Voisiko markkinoiden isot toimijat haastava GNP Energy olla sopiva ratkaisu sähkönmyyjäksesi? Vertaile sähkösopimuksia Zmartalla ja valitse itsellesi sopivin.

GNP Energystä usein kysytyt kysymykset

Mikä on GNP Energyn irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja GNP Energyllä on?GNP Energyn sähkölaskut voidaan lähettää joko paperisessa tai sähköisessä muodossa.
Miten teen vikailmoituksen GNP Energylle?
GNP Energy ei operoi sähköverkkoja missään päin Suomea. Vikailmoitukset tulee suunnata paikalliselle verkkoyhtiöllesi, jolle myös maksat sähkön siirtokulut.
Mistä löydän GNP Energyn häiriötiedotteet?
Kts. yllä. Sähköverkkojen häiriötiedotteet on koottu verkkoyhtiöiden omille sivustoille, ja ne tiedottavat niistä tavallisesti tekstiviestitse häiriöiden vaikutusalueella asuville asiakkailleen. Energiateollisuus ry:n häiriökartta toimii valtakunnallisena tietolähteenä sähkökatkojen ja muiden verkkohäiriöiden suhteen.

Chat