Etelä-Savon Energia Oy

  • Y-tunnus: 0940995-3

  • PL 166

  • MIKKELI

(015) 1951

Etelä-Savon Energia

Etelä-Savon Energia (ESE) on monipuolinen mikkeliläinen energia-alan konserni, joka muun muassa tytäryhtiönsä ESE-verkko Oy:n kautta vastaa sähkönjakelusta Mikkelin kaupungin ympäristössä. ESE:llä on myös omaa energiantuotantoa.

ESE ei myy sähköä kotitalouksille. Jos kuitenkin etsit uutta sähkönmyyjää ja haluat vertailla markkinoilla olevia sähkösopimuksia, kilpailutuspalvelumme on käytettävissäsi 24/7. Sen käyttö on helppoa ja täysin maksutonta.

Konsernin tytäryhtiöihin kuuluvat sähkönjakelusta vastaava ESE-verkko Oy, sähkötekniikan alalla toimiva ESE-tekniikka Oy sekä kaksi Venäjällä liiketoimintaa harjoittavaa yhtiötä, OOO Russkij Les ja OOO ESE.

ESE ei kuulu sähkönmyyjiin, sen sijaan monelle kuluttaja-asiakkaalle yhtiö on tuttu sähkön siirtopalveluiden toimittajana. ESE-verkko toimii Mikkelin keskustassa ja sen välittömässä lähiympäristössä.

Jo 1900-luvun alkuun juurensa juontavan yrityksen energiantuotanto nojautuu etenkin puupohjaisilla polttoaineilla ja turpeella tuotantoaan pyörittävään Pursialan voimalaitokseen, mutta myös muun muassa kesällä 2017 valmistuneessa Sun Mikkeli -aurinkopuistossa.

Etelä-Savon Energian vahvaa osaamisaluetta on myös aurinkoenergia – kuluttajat voivat hankkia ESE:ltä täydellisen aurinkosähköjärjestelmän mitoitus- ja asennuspalveluineen. Pientuotantona luodun ylijäämäsähkön myyminen ESE:lle on niin ikään mahdollista.

Etelä-Savon Energia historia ja toiminta

Etelä-Savon Energialla on pitkä historia, joka ulottuu viime vuosisadan alkupuolelle. Kaukolämmön osalta se on pioneereja koko maan mittakaavassa, sillä ESE aloitti kaukolämmön tuotannon jo vuonna 1958. Nykyisin konsernin emoyhtiön palveluksessa työskentelee 65 henkilöä. Liikevaihto vuonna 2020 oli noin 33,8 miljoonaa euroa.

ESE-verkko Oy:llä on sähköverkkoa Mikkelin kaupungissa ja sen ympäristössä noin 1 000 kilometriä. Käyttöpaikkojen määräksi lasketaan noin 25 000 kappaletta. Sähköyhtiö tarjoaa energia-alan palveluita monipuolisesti, muun muassa autojen kaasutankkausasemia, kartoituspalveluita taloyhtiöille, kaukolämpöä ja sähköurakointia.

Yhtiöllä on Pursialassa sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos, joka toimii pääasiallisesti puupohjaisella polttoaineella. Turpeen käytöstä ESE on luopumassa. ESE on myös rakentanut aurinkovoimalan Mikkelin Pitkäjärvelle.

Chat