Etelä-Savon Energia Oy

  • Y-tunnus: 0940995-3

  • PL 166

  • MIKKELI

(015) 1951

Etelä-Savon Energia Oy eli ESE on nykyisin etenkin uusiutuvan energian tuotannostaan tunnettu yhtiö. Konsernin tytäryhtiöihin kuuluvat sähkönjakelusta vastaava ESE-verkko Oy, sähkötekniikan alalla toimiva ESE-tekniikka Oy sekä kaksi Venäjällä liiketoimintaa harjoittavaa yhtiötä, OOO Russkij Les ja OOO ESE.

ESE ei kuulu sähkönmyyjiin, sen sijaan monelle kuluttaja-asiakkaalle yhtiö on tuttu sähkön siirtopalveluiden toimittajana. ESE-verkko toimii Mikkelin keskustassa ja sen välittömässä lähiympäristössä.

Jo 1900-luvun alkuun juurensa juontavan yrityksen energiantuotanto nojautuu etenkin puupohjaisilla polttoaineilla ja turpeella tuotantoaan pyörittävään Pursialan voimalaitokseen, mutta myös muun muassa kesällä 2017 valmistuneessa Sun Mikkeli -aurinkopuistossa.

Etelä-Savon Energian vahvaa osaamisaluetta on myös aurinkoenergia – kuluttajat voivat hankkia ESE:ltä täydellisen aurinkosähköjärjestelmän mitoitus- ja asennuspalveluineen. Pientuotantona luodun ylijäämäsähkön myyminen ESE:lle on niin ikään mahdollista.