Mikä on tilinhoitomaksu?

Tilinhoitomaksu on hallinnollinen kulu, joka liittyy yleensä lainan tai luottokortin lyhennyksen maksuun. Se veloitetaan tyypillisesti kerran kuukaudessa.  

Tilinhoitomaksu tulee ilmoittaa lainatarjouksen yhteydessä. Se otetaan huomioon todellista vuosikorkoa laskiessa. 

Mitä tilinhoitomaksu tarkoittaa? 

Tilinhoitomaksu veloitetaan yleensä lainan yhteydessä. Luottokorteissa ei välttämättä veloiteta sitä, mikäli koko luottosumma maksetaan kerralla. 

Tilinhoitomaksu on lainaan liittyvä kulu, josta säädetään osaltaan laissa. Suomessa on ollut vuodesta 2019 lähtien määritelty luottokustannusten enimmäismäärään liittyvä katto, joka vaikuttaa myös maksimikulujen suuruuteen. Vuotuiset kustannukset voivat vuoden 2019 voimaan astuneen lain mukaan olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.  

Tilinhoitomaksu ja lainojen yhdistely 

Mikäli sinulla on useita luottoja ja osamaksuja, tilinhoitomaksuista voi tulla kuukausittain yllättävän suuri summa. Siinä tapauksessa kannattaa harkita lainojen yhdistämistä. Yhdistelylainan tarkoituksena on yhdistää pienemmät lainat, luottokorttivelat ja osamaksut yhdeksi luotoksi, jolla maksetaan yksittäiset velat pois. Tarkoituksena on säästää lainakuluissa ja saada edullinen korko, joka olisi halvempi kuin yksittäisissä pienlainoissa. 

Jos lainojen yhdistely ja kulujen pienennys onnistuu, parhaassa tapauksessa voi säästää jopa satoja euroja pienentyneiden korkomenojen ja lainaan liittyvien kulujen myötä. Zmartan lainavertailussa voi hakea yhdistelylainaa. Ensin tulee laskea yhteen, paljonko nykyisiä lainoja oikein on ja hakea sitten tämän summan edestä uutta lainaa, jolla maksetaan olemassa olevat velat pois. 

Tee maksuton lainavertailu Zmartalla nyt, se ei sido sinua mihinkään!