Mitä futuurit oikein ovat?

Futuurit ovat kahden osapuolen välisiä sopimuksia ostaa tai myydä kohde-etuutena oleva tuote tiettynä hetkenä tiettyyn hintaan tulevaisuudessa. Futuureja voi ostaa useampia kerralla halutun kokoisen sijoituksen muodostamiseksi.

Futuureiden kauppakoot ovat isoja, yhden sopimuksen nimellisarvo on usein 100 000 euroa tai dollaria. Niillä käyvät kauppaa ensi sijassa yritykset, pankit ja sijoitusyhtiöt, jotka suojautuvat futuurien avulla esimerkiksi raaka-aineiden hintojen nousulta.

Mitä futuureilla ostetaan?

Futuurin nimi viittaa tulevaisuuteen ("future"), koska sillä varaudutaan tuleviin hintamuutoksiin tai hyödytään niistä.

Esimerkiksi bensiiniä valmistava yhtiö voi suojautua öljyfutuureilla öljyn hintamuutoksia vastaan. Yhtiö tietää tarvitsevansa merkittävän määrän öljyä vuoden päästä, mutta haluaa tietää ostohinnan etukäteen, joten se ostaa öljyfutuureita, jossa öljyn ostohinnaksi on sovittu 80 dollarin barrelilta vuoden päästä. Jos öljynhinta olisi vuoden päästä noussut 100 dollariin, hyötyy yhtiö suojauksesta 20 dollaria per barreli.

Futuureilla voidaan käydä kauppaa myös muun muassa maataloustuotteiden, energian, valuutan, osakkeiden, korkotuotteiden ja metallien saralla.

Zmartalta sopiva ratkaisu SME-yritysten rahoitukseen

Zmartan avulla yritykselle sopivan rahoitusmuodon löytäminen on helppoa ja vaivatonta. Yrityslaina, yritysluotto, kiinteistövakuudellinen yrityslaina sekä yritysluottokortti tarjoavat joustavia rahoitusratkaisuja pienten ja keskisuurien (small and medium-sized enterprises) yritysten talouden ja kassavirran hallintaan.

Kilpailutamme yrityksen puolesta yli 25 luotettavaa pankkia ja rahoituslaitosta. Voit vertailla yrityslainojen korkoja ja takaisinmaksuehtoja aina 350 000 euron lainasummaan asti. Vertailu on maksutonta, eikä sido yritystä mihinkään.