Mikä on credit?

Credit on englanninkielinen rahoitusalan termi, joka on tuttu ennen kaikkea maksupäätteistä. Se tarkoittaa luottoa.  

Moni yhdistää creditin debitiin, joka on maksupäätteissä toisena vaihtoehtona yhdistelmäkorttia käyttäessä. Asiakas saa päättää, suorittaako hän maksutapahtuman pankkitililtä (debit) vai luotolla (credit). 

Miten credit toimii? 

Suomalaiset mieltävätkin creditin yleensä luottokorttiin, sillä sen englanninkielinen nimi on credit card. Sitä käyttäessä kortilla tehdyt ostokset kirjataan luotolle, johon saa maksuaikaa korttiehdoissa määritetyn aikataulun mukaan. Lisäksi lyhennyksen suuruudesta sovitaan hakuvaiheessa. Mikäli sinulla on yhdistelmäkortti, credit-puolelle tehdyt maksutapahtumat rekisteröityvät luottokortin tapahtumiksi.  

Voit seurata luottopuolen tapahtumia luottokorttilaskussa. Jos luottokorttiyhtiön käytössä on sovellus, useat korttien tarjoajat tarjoavat tietoa luottokortin tapahtumista myös sovelluksessa lähes reaaliajassa. Luottokortin hankinta edellyttää, että asiakkaan tulee täyttää luottokorttihakemus.  

Credit ei ole kovinkaan yleisesti käytetty termi, joten sanasta saattaa tulla mieleen myös kirjanpidosta tutut debit- ja kredit-kirjaukset.  

Hae kulutusluottoa Zmartalta 

Mikäli sinulla on tehdä ostoksia luotolla, on tärkeää vertailla korkoja ja kuluja ennen kuin käytät esimerkiksi luottokorttia. On mahdollista, että voit löytää edullisen kulutusluoton, jolla voit rahoittaa ostoksesi.  

Zmartan lainavertailun tarkoituksena on etsiä sinulle lainapäätöksiä useilta luotonmyöntäjiltä vain yhden hakemuksen täyttämällä. Lainahakemuksen täyttämiseen menee vain pari minuuttia, minkä jälkeen se välitetään yhteistyökumppaneina toimiville pankeille ja luotonmyöntäjille.  

Zmartan vertailupalvelun avulla tavoitat yli 20 pankkia ja luotonmyöntäjää. Lainavertailussa on mahdollista hakea lainaa jopa 60 000 EUR. Takaisinmaksuajaksi voi määritellä 1–15 vuotta.