Iin Energia Oy

  • Y-tunnus: 0919015-4

  • Paloasemantie 13

  • II

(08) 8180220

Iin Energia sähkö

Iin Energia Oy on kokonaisuudessaan Iin kunnan omistama sähköyhtiö. Sillä on laaja alueellinen vastuu sähkönsiirrosta, ja sähköä Iin Energia myy koko Iin kunnan alueella. Tällä hetkellä yhtiö ei myy sähköä kunnan ulkopuolisille yksityisasiakkaille. Zmartan sähkösopimusten kilpailutuksesta löydät sen sijaan sähkötuotteet koko Suomeen!

Iin Energialla on neljä erilaista sähkönmyyntituotetta: Yleissähkö, Iiläinen, Täyssähkö ja Kaksiaikasähkö. Sovittaessa yhtiöltä voi ostaa muuttuvaa, pörssihintaista sähköä. Yhtiö myös ostaa asiakkailtaan näiden tuottamaa ja yli omien tarpeiden syntyvää sähköä.

Nykysuuntauksen mukaisesti myös Iin Energian kaikki noin 5 000 asiakasta voivat asioida yhtiön sähköisen palvelukanavan kautta. Käytössä on kaksi erillistä palvelua, Laskut-palvelu sekä Sähkönkäyttötiedot-palvelu, joiden nimet selittävät tehokkaasti itse itsensä.

Iin Energia asiakaspalvelu

Asiakkaitaan Iin Energia Oy palvelee arkisin klo 8–15.30, puhelinvaihde tosin sulkeutuu jo tasan kello 15. Asiakaspalvelua voi luonnollisesti lähestyä myös sähköpostitse. Normaalioloissa Paloasemantiellä sijaitseva toimisto on avoinna myös asiakastapaamisille.

Verkossa monia asioita voi hoitaa perinteisen sähköpostiviestinnän ohella myös asiakassivulta löytyvien Laskut- ja Sähkönkäyttötiedot-palveluiden kautta. Ensin mainitussa palvelussa onnistuu esimerkiksi laskujen tarkastelu ja yhteystietojen päivittäminen. Nordean asiakkaat voivat myös maksaa laskujaan tätä kautta. Sähkönkäyttötiedot-palvelu taas tarjoaa nimensä mukaisesti tietoa sähkön kulutuksesta. Pieni yhtiö ei ole erityisen aktiivinen sosiaalisessa mediassa, eikä julkaise asiakaslehteä. Tärkeät tiedotteet löytyvät yhtiön verkkosivustolta.

Iin Energia palvelukuvaus

Paikallisena toimijana Iin Energia on asettanut oman kunnan asiakkaat etusijalle. Iin kunnan asukkaat voivatkin ostaa yhtiöltä sähköä hyvin kilpailukykyiseen hintaan – ainakaan tällä hetkellä sen sopimustuotteita ei tarjota oman kunnan ulkopuolelle.

Yhtiön verkkoalue sijaitsee niin kutsutun ”vanhan Iin” alueella, mutta se myy siis sähköä koko kunnan alueella. Sähköveron pituus on noin 600 km. Yhtiö myös ostaa asiakkailtaan näiden tuottamaa ja yli omien tarpeiden syntyvää sähköä, jota esimerkiksi aurinkosähköä tuottavilta pientuottajilta usein jää yli.

Iin Energian Iisiverkko on yhtiön oman brändin alainen valokuituverkko, jolla tarjotaan erittäin nopeita internetyhteyksiä esimerkiksi Iin, Olhavan ja Kuivaniemen alueilla niin taloyhtiöille kuin yksittäisille talouksille.

Iin Energia energialähteet & historia, paikallisuus

Kuten todettua, paikallisuus on tärkeä arvo Iin Energia Oy:n toiminnassa – jopa niin tärkeä, ettei se tarjoa palveluitaan oman kunnan ulkopuolelle. Vuonna 1993 perustettu yhtiö on koko osakekannaltaan Iin kunnan omistama, ja sen henkilöstömäärä on liikkunut 2020-luvulle tultaessa hieman yli kymmenessä.

Myymästään sähköstä yhtiö hankkii valtaosan Iijoesta. Omasta Laitakarin tuulivoimalasta on tuotettu noin 5 prosenttia vuonna 2020 myydystä sähköstä. Sähkötuotannon omavaraisuus Iin Energialla on noin 60 prosentin luokkaa. Viime vuosina Iin energia on tehnyt paljon rakennustyötä sähköverkon suhteen, esimerkiksi kaapelointitöitä Alarannan suunnalla ja automatisointitöitä.

Iin Energia sähkösopimus

Iin Energialla on neljä erilaista sähkösopimusta: Yleissähkö, Iiläinen, Täyssähkö ja Kaksiaikasähkö. Erikseen sovittaessa yhtiöltä voi ostaa muuttuvaa, pörssihintaista sähköä – pieni ja paikallinen yhtiö on toimintatavoiltaan hyvin joustava ja asiakkaan tarpeisiin mukautuva.

Iin Energia sähkön hinta ja sähkötarjoukset

Iin Energian Sähkön hintaan vaikuttava yleisesti ottaen monet muuttuvat tekijät, ja näiden takia myös eri sähkönmyyjien hinnastot vaihtelevat aika ajoin. Viime vuonna tai edes viime kuussa edullista sähköä tarjonnut yhtiö ei välttämättä kykene sitä toimittamaan tällä hetkellä, ja sama pätee myöskin Iin Energiaan.

Jos tahdot saada ajan tasalla olevat sähkö hinnastot ja sähkötarjoukset omalta alueeltasi, asuitpa missä päin Suomea tahansa, käytä pieni hetki sähkösopimusten kilpailutuspalveluumme. Sen käyttö ei vaadi rekisteröitymistä eikä maksa sinulle senttiäkään. Voit säästää sähkölaskusi loppusummasta yllättävänkin paljon!

Iin Energiasta usein kysytyt kysymykset

Mikä on Iin Energian irtisanomisaika?
Iin Energian toistaiseksi voimassa olevien sähkösopimusten kohdalla irtisanomisaika on 14 vuorokautta.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Iin Energialla on?
Yhtiön sähkölaskut voi vastaanottaa paperisena tai e-laskuna.
Miten teen vikailmoituksen Iin Energialle?
Yhtiön sähköverkkoon liittyvissä ongelmatapauksissa kannattaa olla toimistoaikoina yhteydessä suoraan asiakaspalvelun vaihdenumeroon 08 818 0220. Muina aikoina palvelee päivystysnumero 040 589 8951.
Mistä löydän Iin Energian häiriötiedotteet?
Yhtiön ajankohtaiset häiriötiedotteet julkaistaan sen verkkosivustolla kohdan ”Sähkönjakelun keskeytykset” alla. Energiateollisuus ry:n sivustolta löytyvät koko maan kattavat häiriötiedot.

Chat