Millainen yritys voi saada lainan?

Yrityslainan voi saada vakavarainen yritys, jonka nimenkirjoitusoikeudellisella henkilöllä on puhtaat luottotiedot ja hyvä maksuhistoria.

Lainakelpoisia yhtiömuotoja ovat:

  • osakeyhtiö

  • asunto-osakeyhtiö

  • osuuskunta

  • kommandiittiyhtiö

  • avoin yhtiö

  • toiminimi eli yksityinen elinkeinonharjoittaja

Mihin tarkoituksiin yrityslainaa voi hakea?

Yrityslaina on yritystoiminnan käynnistämiseen, pyörittämiseen tai laajentamiseen tarkoitettu laina. Yrityslaina on mahdollista saada joko pankista tai yksityisestä rahoituslaitoksesta, ja sen hinta määräytyy eri paikoissa hieman eri tavoin.

Yrityslainaa voi käyttää vapaasti vaikkapa uusiin investointeihin, laskujen tai palkkojen maksuun tai yrityksen talouden turvaamiseen yrittäjän loman aikana. Lyhytaikainen laina on hyvä keino vakauttaa taloutta myös silloin, kun yritys kärsii väliaikaisesta kassavajeesta. Yrityslainan tarkoituksena on auttaa yritystä toiminnan eri vaiheissa.

Zmarta kilpailuttaa myös yrityslainat

Zmartan lainapalvelu on tarkoitettu kaikenkokoisille yrityksille, toiminimistä osakeyhtiöihin. Sen avulla yritys voi saada taloudellista pelivaraa, joka auttaa tiukan paikan tullen esimerkiksi palkanmaksussa, investoinneissa sekä yleisessä kassavirran hallinnassa. Lainasumman yritys määrittelee itse ja luoton voi maksaa kokonaisuudessaan pois koska tahansa.

Zmartan laskurin avulla voit vertailla eri lainasummien vaikutusta lyhennyksiin, kilpailuttaa yli 25 pankkia ja rahoituslaitosta ja hakea yrityslainaa aina 350 000 euroon asti. Tutustu myös muihin yritysrahoitusvaihtoehtoihimme: yritysluottoon, yritysluottokorttiin sekä kiinteistövakuudelliseen lainaan.