Mikä on käyttölaina?

Käyttölaina on tarkoitettu kulutukseen. Lainan voi käyttää haluamallaan tavalla kulutukseen. Olipa tarpeen toteuttaa sitten esimerkiksi pieni pintaremontti, ostaa unelmien lomamatka tai rahoittaa yllättäviä kuluja, käyttöluotto voi sopia sinun tarpeisiisi.  

Käyttölainaa voi hakea netistä. Zmarta kilpailuttaa käyttölainoja aina 1 000 eurosta jopa 60 000 euroon saakka ja takaisinmaksuaika voi vaihdella 1-15 vuoden välillä. Voit hakuvaiheessa määrittää, millaisen takaisinmaksuaikataulun haluat. 

Miten käyttölaina toimii? 

Käyttölaina on yleensä vakuudeton laina. Mikäli päätät hakea käyttölainaa ilman vakuuksia, hakuvaiheessa ei tarvitse antaa vakuutta luotonmyöntäjälle.  

Käyttölaina voi toimia eri tavalla luotonmyöntäjästä riippuen. Joissain tapauksissa luotonmyöntäjä voi maksaa koko summan kerralla hakijan ilmoittamalle pankkitilille. Se voi toisinaan olla myös niin kutsuttu limiittilaina, josta voi nostaa lainaa tarpeen mukaan.  

Kuten muutkin lainat, käyttölaina tulee maksaa takaisin. Jo lainaa hakiessa on hyvä miettiä, minkä suuruisen luoton takaisinmaksu onnistuu ja millä aikataululla. On hyvä punnita tarkkaan, miten paljon lainan lyhennykseen jää varaa muiden kuukausikulujen jälkeen.  

Hae käyttölainaa Zmartalta 

Voit vertailla Zmartan välityksellä käyttölainaa maksutta. Zmartan lainavertailun käyttö ei sido sinua mihinkään. Lainahakemuksen täyttämiseen menee vain pari minuuttia, kun täytät tietoja taloudellisesta tilanteestasi ja itsestäsi. Tämän jälkeen se lähtee yli 20 pankin ja luotonmyöntäjän käsiteltäväksi.  

Käyttöluoton vertailun tarkoituksena on saada sinulle useita lainapäätöksiä, jotta voit vertailla korkoja ja kuluja saadaksesi kilpailukykyisen lainatarjouksen yhteistyökumppaneilta. Niissä voi olla yllättävän suuria eroja luotonmyöntäjien välillä, joten vertailupalvelua käyttämällä säästät aikaa tavoittamalla useita toimijoita kerralla. 

Käyttölainaa on mahdollista hakea myös yhdessä yhteishakijan kanssa. Jos sinulla on tarkoituksena käyttää lainaa esimerkiksi puolisosi kanssa yhteisiin menoihin, rinnakkaishakijaa kannattaa miettiä. Yhteishakija on yhteisvastuussa lainan takaisinmaksusta. 

Suurin osa Zmartan luotonmyöntäjistä maksaa käyttölainan tilille kerralla. Hae käyttölainaa jo tänään ja katso, millaisen lainatarjouksen voit saada!