Kannattaako indeksirahastoihin sijoittaminen?

Indeksirahasto on osakkeista, korkosijoituksista tai muista arvopapereista koostettu rahasto, joka seuraa indeksiä. Indeksirahasto on hyvä valinta sijoittajalle, joka tavoittelee hyvää tuottoa ja kustannustehokkuutta. Matalien palkkioiden vuoksi indeksirahasto on oivallinen sijoitusvaihtoehto pitkäaikaiseen säästämiseen.

Moni sijoittaja aloittaa indeksirahastojen parissa, koska rahastosijoittaminen on helppoa, eikä niiden kanssa voi mennä kovin helposti pitkällä aikavälillä pieleen.

Paljonko hyvä indeksirahasto tuottaa?

Pitkän aikavälin säästäjän kannattaa hallita riskiä hajauttamalla järkevästi. Kun sijoitat säännöllisesti kuukausittain ja jaat sijoituksesi useampaan eri kohteeseen, hajautat tehokkaasti eli pienennät riskiä. Yhdellä rahastosijoituksella pystyt hajauttamaan sijoituksesi osakemarkkinoille ympäri maailmaa.   

Myös indeksirahastoja kannattaa vertailla, sillä parhaiden vuosituotto voi olla selvästi yli 20 prosenttia.

Aloita sijoittaminen säästämällä lainakuluissa

Indeksirahastoihin voi sijoittaa kuukausittain itse määrittelemänsä summan. Jo muutaman kymmenen euron kuukausisijoitus voi poikia pitkässä juoksussa mukavan potin.

Sijoittamisen aloittamiseen tarvittavan summan voi saada säästöön vertailemalla lainoja ja säästämällä niiden kuluissa. Parhaassa tapauksessa lainojen yhdistäminen voi säästää kotitaloudelta useita kymmeniä euroja kuukaudessa.

Katso Zmartan lainavertailusta, millaisen summan saisit säästöön yhdistämällä lainasi.