Imatran Seudun Sähkö Oy

  • Y-tunnus: 0159029-2

  • Karhumäenkatu 2

  • IMATRA

(05) 6835 209

Imatran Seudun Sähkö

Imatran Seudun Sähkö Oy perustettiin alkujaan vuonna 1928, jolloin kahdeksan pientä alueellista yhtiötä liittyi yhteen. Nykyisin kyseessä on paikallinen ja kooltaan keskisuuri yhtiö, jonka omistuspohja on lähinnä yksityishenkilöiden ja yritysten muodostama. Imatran kaupunki oli aiemmin yhtiön vähemmistöosakas, mutta on sittemmin 2010-luvulla luopunut omistuksistaan yhtiössä. Nykyisin ISS myy sähköä koko Suomeen. Tytäryhtiö Imatran Seudun Sähkönsiirto Oy vastaa sähkönsiirrosta jakelualueellaan.

Yksityisen kuluttajan valittavana on kuusi erilaista sähkösopimusta: Ajantasa, Huoleton, Kestävä, Vakaa, Voima ja Ässä. Painotus voi olla esimerkiksi ekologisuudessa, kiinteässä hinnassa tai pörssihinnassa. Ässä-sopimus on tarkoitettu S-ryhmän asiakasomistajille, jotka voivat saada sähköstään bonusta. Kaikkiin sopimuksiin voi lisätä Vuoksi-takuun, joka varmistaa vesisähkön tuotannon Imatrankoskesta ja Tainionkoskesta.

Zmartalla voit helposti ja nopeasti vertailla sähkösopimuksia – samalla näet sen, olisiko juuri Imatran Seudun Sähköllä sinun tarpeisiisi paras ja edullisin sähkötarjous.

Imatran Seudun Sähkö asiakaspalvelu

Imatran Seudun Sähkön asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse maanantaista perjantaihin klo 9–15. Yhtiöllä on myös Imatralla sijaitseva fyysinen asiakaspalvelupiste. Maksuneuvonnalle, tekniselle asiakaspalvelulle ja vika-asioille on omat palvelukanavansa, ja esimerkiksi maksuneuvonnalla on ”perusasiakaspalvelua” laajemmat aukioloajat.

Verkossa ISS:n sivuilta löytyy UKK-osio, jossa käydään läpi yleisiä kysymyksiä vastauksineen esimerkiksi laskutusta, liittymäasioita ja sähkön käyttöä koskien. Yhtiön asiakkaiden käytössä olevan online-palvelun nimi on Wattis Onlne. Wattiksen avulla pääsee muun muassa tarkistelemaan sopimus- ja laskutietojaan, seuraamaan sähkönkulutustaan ja ilmoittamaan muutosta. Verkkoasiakkaat voivat rekisteröityä vastaanottamaan häiriötiedotteita.

Imatran Seudun Sähkö palvelukuvaus

Monialainen energiayhtiö Imatran Seudun Sähkö myy sähköä koko Suomeen ja ylläpitää tytäryhtiönsä kautta sähköverkkoa Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueella. Lisäksi yhtiön palveluihin kuuluvat myös aurinkosähkön ratkaisun avaimet käteen -periaatteella. Yhtiö myös ostaa asiakkaidensa tuottamaa ylijäämäsähköä.

Sähkösopimusten suhteen kuluttajalla on kosolti valinnan varaa. Jos tarve on määräaikaiselle sopimukselle, joka takaa vaihtumattoman sähkön hinnan sopimuskaudelle, ISS:ltä löytyy useita sopimustyyppejä. Sama pätee toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin. Myös ekologisuutta voi painottaa esimerkiksi ostamalla 100-prosenttisesti tuulivoimalla tuotettua sähköä.

Imatran Seudun Sähkö pyrkii palvelemaan asiakkaita mahdollisimman monipuolisesti, mitä kuvastaa myös sähkötuotteiden laaja kirjo eri tarpeisiin. Tämän koko sopimuskirjon löydät myös Zmartan sähkösopimusten kilpailutuspalvelusta, jossa myös ISS:n vaihtoehdot ovat edustettuina.

Imatran Seudun Sähkö energialähteet & historia, paikallisuus

Imatran Seudun Sähkö on toiminut jo vuodesta 1928 lähtien, ja paikallisuus on yhä tänä päivänä vahvasti läsnä sen toiminnassa. Sähköä yhtiö myy kuitenkin asiakkaille ympäri Suomea – tämä ei ole vain Imatran seudun asukkaiden yksinoikeus. ISS on toiminut myös Viron energiamarkkinoilla, mutta vuoden 2021 yrityskaupoissa se sopi myyvänsä virolaisen Imatra Elekter -tytäryhtiönsä. Yhtiön strategian on keskittyä Suomen markkinoihin.

Vuonna 2019 Imatran Seudun Sähkön myymästä sähköstä 46,56 prosenttia tuotettiin ydinvoimalla, 39,24 fossiilisilla energianlähteillä ja 14,2 prosenttia uusiutuvilla energianlähteillä, kuten vesi- ja tuulivoimalla. Kuluttajalla on kuitenkin mahdollisuus valita yhtiön tuotteiden joukosta myös täysin uusiutuvasti tuotettavaa sähköä. Tämä taataan Energiaviraston valvomalla alkuperätakuulla.

Imatran Seudun Sähkö tuotteet

Kuluttajille tarkoitettuja sähkösopimustuotteita Imatran Seudun Sähköllä on tarjolla useita. Määräaikaisia sopimuksia ovat KestäväYleis 24 kk, KestäväYleis 12 kk, Ässä vesisähkö 24 kk, VakaaYleis 24 kk, VakaaYleis 12 kk, VoimaYleis 24 kk sekä VoimaYleis 12 kk. Määräaikainen sopimustyyppi tarjoaa tavallisesti matalamman hinnan kuin toistaiseksi voimassa oleva sopimus, mutta mikäli sopimuksen tekijä ei muuta kesken sopimuskauden, aiheutuu sopimuksen irtisanomisesta kesken kauden ylimääräinen maksu jolloin parempi vaihtoehto saattaa olla sähkösopimuksen siirto.

KestäväYleis-sopimukset viittaavat kestävään kehitykseen; näiden sopimusten sähkö on tuotettu kokonaan uusiutuvalla tuulivoimalla. Muihin yllä lueteltuihin sopimuksiin voi pienestä, noin euron lisähinnasta ottaa Vuoksi-takuun, jolloin sähkön alkuperänä ovat Imatrankosken ja Tainionkosken vesivoimalaitokset. Sopimuksiin valittavina ovat myös aikasahkö tai kausiperusteiset mittaukset. Myös vaihtotakuu, jonka avulla sopimuksen voi vaihtaa toiseen kesken sopimuskauden, on lisämaksusta saatvilla.

Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta kaipaavat kuluttajat, joille on tärkeää joustavuus irtisanomisajankohdan suhteen. Tällaisia sopimuksia Imatran Seudun Sähkön valikoimissa ovat Ajantasa, Ässä-paketti M, Ässä-paketti L, Ässä markkinahintojen seuraaja sekä HuoletonYleis. Ajantasa seuraa Nord Pool -sähköpörssin tuntihintoja, joten edullisiin aikoihin kulutuksensa keskittäjän se palkitsee erityisesti. Ässä-paketit tarjoavat puolestaan kiinteän hinnan tietylle maksimikulutusmäärälle (M 5 000 kWh / vuosi, L 10 000 kWh / vuosi).

Imatran Seudun Sähkö hinnasto

Imatran Seudun Sähkön ajankohtaisen hinnaston löydät käyttämällä vertailupalveluamme. Alla kuitenkin otteita yhtiön eri määräaikaisten sopimustuotteiden hinnastosta sellaisena kuin se oli vuoden 2021 kesällä:

  • KestäväYleis 24 kk – 5,89 snt / kWh + perusmaksu 0/2,95 € kuukaudessa

  • KestäväYleis 12 kk – 6,69 snt / kWh + perusmaksu 0/2,95 € kuukaudessa

  • Ässä vesisähkö 24 kk – 5,89 snt / kWh + perusmaksu 4,05 € kuukaudessa

  • VakaaYleis 24 kk – 5,79 snt / kWh + perusmaksu 2,95 € kuukaudessa

  • VakaaYleis 12 kk – 6,99 snt / kWh + perusmaksu 2,95 € kuukaudessa

Toistaiseksi voimassa olevien ISS-sopimusten hinnastoa:

  • Ajantasa – tuntikohtainen kWh-pörssihinta + 0,31 snt / kWh + perusmaksu 3,10 € kuukaudessa

  • HuoletonYleis – 7,36 snt / kWh + perusmaksu 2,15 € kuukaudessa

*Hinnaston perusmaksussa Kestävä-sopimuksissa ”0/2,95 € kuukaudessa” riippuu siitä, käytetäänkö e-laskua vai paperilaskua. E-laskun valinneilta ei peritä perusmaksua.

Hinnasto 21.7.2021 mukaan. Ajan tasalla olevat hinnat löydät aina Zmartan vertailusta.*

Imatran Seudun Sähkö sähkötarjoukset

Imatran Seudun Sähkön sähkötarjoukset löydät kilpailutustyökalumme kautta. Sen avulla sähkösopimusten vertailu onnistuu hetkessä, eikä velvoita sinua mihinkään. Löydät vertailun avulla myös ISS:n tarjoukset juuri itsellesi. Näitä tarjouksia vertaillessa kannattaa ottaa huomioon, että osasta ISS:n sähkösopimuksia, esimerkiksi Ässä vesisähköstä, voi saada bonusta S-ryhmän jäsenenä.

Vertaile Imartran Seudun Sähkön sopmisten hintoja kilpalilijoiden sähkösopimuksiin helposti Zmartan vertailupalvelussa.

Imatran Seudun Sähköstä usein kysytyt kysymykset

Mikä on Imatran Seudun Sähkön irtisanomisaika?
Toistaiseksi voimassa olevien Imatran Seudun Sähkön sopimusten irtisanomisaika on 14 vuorokautta. Määräaikaisissa sopimuksissa kannattaa huomioida Vaihtotakuu, jonka käyttöön ottamalla voit vaihtaa sopimusta kesken sopimuskauden.
Mitä laskutusvaihtoehtoja Imatran Seudun Sähköllä on?
Laskun voi vastaanottaa perinteisenä paperilaskuna tai e-laskuna. Kannattaa huomata, että e-laskun valinneilta ei peritä sähkösopimuksista perusmaksua Kestävä-sopimuksissa.
Miten teen vikailmoituksen Imatran Seudun Sähkölle?
Vikailmoitukset tehdään aina omalle alueelliselle verkkoyhtiölle. Imartran Seudun Sähkönsiirto Oy:n verkkoasiakkaat voivat tehdä vikailmoituksen 24h-vikapäivitystykseen numeroon 050 344 1241. Kiireettömissä tapauksissa ilmoituksen voi tehdä myös ISS:n verkkosivuilla.
Mistä löydän Imatran Seudun Sähkön häiriötiedotteet?
Imartran Seudun Sähkönsiirto Oy:n häiriötiedotteet löytyvät ISS:n verkkosivuilta Verkkopalvelu / Häiriötilanteet -kohdan alta. Jos olet sallinut