Identiteettivakuutus

MySafetyn Identiteettivakuutus suojaa sinua nopeasti yleistyviltä identiteettivarkauksilta. Vakuutukseen kuuluu omien tietojen monitorointipalvelu sekä henkilökohtainen tuki. Monitorointipalvelu ilmoittaa välittömästi tiedon ja selkeät toimintaohjeet tekstiviestitse tai sähköpostitse, jos henkilötunnus tai sähköpostiosoite löytyvät epäilyttäviltä sivustoilta.

MySafetyn asiantuntijat auttavat identiteettivarkauden sattuessa esimerkiksi omaehtoisen luottokiellon asettamisessa tai mahdollisten laskujen ja luottojen kiistämisessä.

Vakuutus korvaa myös identiteettivarkaudesta aiheutuvia taloudellisia menetyksiä 20 000 € asti. Vakuutuksen laajaan versioon kuuluva monitorointipalvelu monitoroi lisäksi asiakkaan tiedoilla tehtyjä luottokyselyitä Asiakastiedon luottorekisteristä ja hälyttää välittömästi, jos tiedoilla on tehty luottokysely.

Kattava identiteettivakuutus paitsi ennakoi myös auttaa, jos varkaus osuu kohdalle

Huomioi nämä tekijät, kun valitset vakuutuksen identiteettivarkauden varalle:

 1. Taloudellisen vahingon korvaus ilman omavastuuta
 2. Henkilökohtainen apu
 3. Henkilötietojesi valvonta julkisessa ja pimeässä verkossa
 4. Luottotietojen monitorointi
 5. Kattava suoja, ja apu yhdestä paikasta

Miten yleinen identiteettivarkaus on?

MySafety on tutkinut identitettivarkauksia vuodesta 2015 alkaen. Identiteettivarkauksien määrä on kasvanut vuosi vuodelta niin maailmanlaajuisesti kuin Suomessakin.

Tämän vuoden tutkimuksen mukaan yli 14%, eli 760 000 suomalaista on joutunut identiteettivarkausyrityksen kohteeksi viimeisen 12 kuukauden aikana. Luku on suuri, ja kertoo identiteettivarkauksien yleisyydestä.

 • Mitä identiteettivarkaus tarkoittaa?
  Identiteettivarkaus tarkoittaa toisen ihmisen henkilötietojen, kuten nimen, osoitteen tai puhelinnumeron, oikeudetonta käyttöä. Pelkästään henkilötunnuksen joutuminen vääriin käsiin voi johtaa identiteettivarkauteen. Identiteettivarkaudesta voi koitua uhrille merkittävää haittaa, taloudellista vahinkoa, ahdistusta ja turvattomuuden tunnetta. Identiteettivarkauden seuraukset voivat olla pitkäkestoisia ja selvittämistyöhön voi kulua paljon aikaa. Selvitystyöhön voi tarvita myös asiantuntijan apua.
 • Kuinka paljon Identiteettivakuutus maksaa?
  Identiteettivakuutuksesta on saatavilla kaksi eri versiota: Identiteettivakuutus ja Laaja Identiteettivakuutus. Identiteettivakuutus maksaa 9,90 euroa kuukaudessa ja Laaja Identiteettivakuutus maksaa 12,90 euroa kuukaudessa.
 • Kuinka paljon voin saada korvauksia?
  Identiteettivakuutus korvaa identiteettivarkauteen liittyvät taloudelliset menetykset ilman omavastuuta. Enimmäiskorvaus on 20 000 euroa vakuutuskautta (12 kk) kohden.